Dzięki Texs że odpisałeś dla mnie jesteś prawdziwym guru jesli chodzi o PA;p i dzieki wam wszystkim
TeXs pisze:Ale zobacz na SR, które układają się na okrągłych poziomach (tam szukałbym ewentualnych wejść)
Napewno skorzystam... niezdawalem sobie sprawe ze okrogle poziomy sa rowniez wazne w bardziej dlugoterminowej spekulacji... myslalem ze trzeba na nie uwazac przy skalpie. Widze że jeszcze wieele sie musze nauczyć:)
TeXs pisze:co do LT to nie wiem czy szukałbym zaczepienia na tych szybkich
rozumiem postaram sie zapamiętać
manygridi pisze:hmm dla mnie nie wiele wynika jednak z załącznika, ale może dlatego że nie znam szczegółów startegii,
zagrałeś tylko pod ten pomarańczowy S/R ?
bo jeśli tak to grając na pałę (bez potwierdzenia wejścia) grasz trochę nonszalancko
i jeżeli dodamy do tego "SL było dość na czuja... " to słabo to wygląda
czyli wg ciebie skladanie zlecen oczekujacych zanim uformuje sie pelny obraz jest za ryzykowne? musze to jeszcze przemyslec... aha SL nie byl na czuja byl na poziomie oporu po korekcie pędzącej z poprzednich spadków
admkowal pisze:Ogólnego zarysu nie biorę pod uwagę tylko wejście na niższym TF. Wrzucam coś co może Cię zainteresować.
jeśli chodzi o to co wrzuciłeś to właśneie w ten sposób wyobrażam sobie doprecyzowanie pozycji ktora wczesniej zadecyduje zawrzec na wyzszych TF... niestety w życiu bywa ma sie prace studia obowiazki w domu i prawdopodobienstwo tego ze akutrat bede na FX jest nikle... musze to przemyslec... moze ktos z was ma jakies gotowe rozwiazania na to jak precyzyjnie zawrzec pozycje mimo tego ze może cie nie być przy kompie?
Pieniądze są krwią tego świata...