Wszyscy pewnie myślą sobie teraz. Dlaczego EU tak zapierdala pod górę?
Dlatego, że o 15:00 były istotne wiadomości? Owszem, pewnie też. Wiadomości jednak nie robią nic więcej niż przyspieszanie tego co i tak ma się zdarzyć tak więc:
DAILY:
1 - Cena wyraźnie nie dała rady się zamknąć pod tym poziomem. Linia nie jest w żadnym specjalnym miejscu. Po prostu ja tak to widzę.
2 - Wczoraj cena zliczyła FAILED LOW na daily po czym wystrzeliła odkrywając się jako momentum.
3 - Pullback do 50% momentum czyli MightyZone czyli po prostu pattern, który działa
M15:
1 - Aż się łza w oku kręci. Tutaj również 3 teorię:
1.1 - OPÓR stał się WSPARCIEM
1.2 - Mój faworyt czyli - banda cepów gra na breakout i jak ma wystarczająco duży zysk przestawia SL na BE. Dając nam dobrą cene do wejścia.
1.3 - Na poprzedniej konsolidacji powstawała strefa popytu (ja nadal nie wiem czy dobrze rozumiem jak gra Adam)
2 - Momentum po prostu. Czyli ładnie tworzący się zysk, który zarabiający chętnie nam oddadzą + Wierze, że momentum na rynku pokazuje prawdziwy kierunek NON momentum tworzy korekty.
3 - To samo co wcześniej w wersji mini. Cena nie dała rady 5 razy zamknąć się powyżej po czym kiedy dała radę OPÓR stał się WSPARCIEM.
Opis może brzmieć okropnie skomplikowanie, ale w rzeczywistości wymaga spojrzenia w 3-4 TF'y i 30 sekund analizy.
Dlaczego ja tak dużo piszę?