FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

mat089 pisze:ale czy ktoś, kto handlował mniej więcej w tym czasie 5-10 lotami miał jakieś problemy z realizacją zleceń na AUD/USD?
5-10 lotów to jeszcze nie tak dużo i zawsze można rozbić to na kilka mniejszych zleceń jednak pamiętaj, że w tym czasie spready są rozszerzone i wracają do normalnych wartości około 1:00 w nocy.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mat089
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mat089 »

Wiem, wiem.. spready na AUD/USD o tej porze są całkiem znośne jak dla mnie :) Jednak jakbyś mi doradził, od jakiego wolumenu rozbijać zlecenie na mniejsze? Czy przy takich kwotach jest to niepotrzebne? :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

mat089 pisze:Jednak jakbyś mi doradził, od jakiego wolumenu rozbijać zlecenie na mniejsze? Czy przy takich kwotach jest to niepotrzebne?
Niestety pozostaje tylko metoda prób i błedów. Raz może wejść X, a innym razem bez problemu wejdzie 2X.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

mat089
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: mat089 »

No ok.. będę zwiększał wolumen co tydzień o odrobinę.. to będzie chyba najlepsze wyjście :) Dziękuję za pomoc, życzę wielu pipsów! ;)

ku8ek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ku8ek »

Witam wszystkich...

czy Hellenic Bank, w którym FxPro przechowuje depozyty klijentów, to jest to samo/lub ma cos wspólnego z Hellenic Postbank, greckim bankiem, który ledwo przeszedł Stress Test?

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Witaj,
czy Hellenic Bank, w którym FxPro przechowuje depozyty klijentów, to jest to samo/lub ma cos wspólnego z Hellenic Postbank, greckim bankiem, który ledwo przeszedł Stress Test?
Prędzej obstawiałbym, że ten bank pocztowy to część HB ale też żadnej pewności nie mogę dać, bo na stornie Hellenic Bank Group nie widzę by coś takiego u siebie mieli:
https://www.hellenicbank.com/easyconsole.cfm/id/1
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Czesc
Na stronie brokera w dziale download nie ma aplikacji mobilnej pod androida. Czy chodza sluchy ze ma sie pojawic, bo chcialbym zmienic telefon i nie wiem czy szukac czegos z windowsem (HTC HD2, 7) czy androidem ( tu wybor jest duzo wiekszy)?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Chodzą słuchy ale konkretnych informacji brak więc sam nic nie mogę obiecać. Osobiście posiadam HTC HD2 i jestem zadowolony z urządzenia. Trzeba przyzwyczaić się do pokaźnych rozmiarów ale poza tym świetna sprawa, a w razie czego zawsze można tam zainstalować Androida (lub nawet mieć dwa OS na raz).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
forexpolska
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: forexpolska »

Witam

Czy ktoś używa karty FXPRO do wypłaty z bankomatow?

Jak tak jakie macie realne koszta.

1. Wydanie karty

2. Utrzymanie karty

3. Załadowanie karty.

4. Wypłata z bankomatu.

5. Płacenie w sklepie itp.

6. Koszta przewalutowania.
AVAFX - uwaga uwaga to oszuści i krętacze nigdy tam nie wpłacaj pieniędzy

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

forexpolska pisze:Czy ktoś używa karty FXPRO do wypłaty z bankomatow?
Ja co prawda tej karty nie używam ale na wszystkie te pytania odpowiada cennik, który Ci wskazałem, a przewalutowanie odbywa się po kursie Hellenic Bank Group więc wszystkie koszty orientacyjnie można sobie obliczyć. Nie ma tu ukrytych opłat.

Mam też dobre wiadomości.
Dziś wieczorem na platformie FxPro cTrader ECN zostanie obniżony minimalny wolumen transakcji do 0.1 lota oraz będzie możliwość hedgingu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ