FxPro (ECN) - wątek II

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
9
56%
Poza paroma minusami są ok
5
31%
Przeciętny
0
Brak głosów
Mają wiele wad
0
Brak głosów
Stanowczo odradzam
2
13%

Liczba głosów: 16

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

Helium
nie tak dawno, zaledwie kilka dni temu dałeś linka do ciekawego opisu brokerów
na tym blogu było bardzo fajnie wyjaśnione jak funkcjonują brokerzy ecn
a teraz zadajesz pytania jakbyś w ogóle tego nie czytał
spread na danych na kontach ecn jest rynkowy, nic tego nie zmieni
poślizgi zarówno na zleceniach z reki jak i stop będa obarczone poślizgiem wynikającym nie ze złośliwości brokera tylko z takiej a nie innej płynności podczas danych
nie wiem jakich i ilu LP ma fxpro ale nawet na currenexie bywa z tym różnie
to że raz się uda zagrać na dane na koncie ecn a raz to nie nie znaczy że za drugim razem broker zrobił Ci psikusa tylko, że Twoje zlecenie załapało się na kontrahenta po jakiejś cenie
najlepsze ceny zawsze łykają Ci co mają najmniejszą drogę do przebywa żeby zrealizować zlecenie, a nawet konta ecn są pośrednikami
jednym słowem nie ma reguły co do poślizgów i rozszerzania spreadu podczas danych
z moich analiz wynika że spread tak na prawdę ostro rozjeżdża się nie podczas danych a na sekundy przed nimi a zaraz po publikacji jest rozszerzony ale są to akceptowane wartości
co do poślizgów to tak jak pisałem wyżej, raz będzie poślizg 20 pipsów raz 50 a raz wejdzie tak jak stało zlecenie oczekujące - na to nie ma reguł, wszystko zależy od reszty uczestników rynku

Awatar użytkownika
Helium
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Helium »

Dzieki za odp. Pozatym pytałem nie o wielkość spreadu tylko czy bardzo wzrasta i czy są to wzrtosty do przyjęcia bo wiem, że zależy od płynności. Ale jeszcze raz dzieki.
Gółwnie elektronika :fuckyou2: :fuckyou2: :509: :516:

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Helium pisze:* spread na danych i nie tylko (czy bardzo się rozjeżdża)
Helium pisze:Pozatym pytałem nie o wielkość spreadu tylko czy bardzo wzrasta i czy są to wzrtosty do przyjęcia bo wiem, że zależy od płynności.
Sam sobie odpowiedziałeś na to pytanie. Trzeba by zapytać wróżki jak będzie kształtować się płynność w przyszłości... ;)
Helium pisze:* platforma ctrader (jak z obsługą)
Polskojęzyczna instrukcja obsługi dostępna jest na naszej stronie w dziale Download. Platforma nie jest skomplikowana, powinieneś sobie bez problemu poradzić.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

przem81621
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: przem81621 »

Platforma nie jest skomplikowana, powinieneś sobie bez problemu poradzić.

Fakt,platforma wyjatkowo przejrzysta i łatwa. Nie widze niestety mozliwosci graficznej zmiany SL i TP ? Czy jest możliwość użycia jakiegos EA ktore to umozliwi ? w ogole czy mozna jakkolwiek użyc na tej platformie wlasnych wskaźników ?

Awatar użytkownika
Jekert
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Jekert »

przem81621 pisze:
Fakt,platforma wyjatkowo przejrzysta i łatwa. Nie widze niestety mozliwosci graficznej zmiany SL i TP ? Czy jest możliwość użycia jakiegos EA ktore to umozliwi ? w ogole czy mozna jakkolwiek użyc na tej platformie wlasnych wskaźników ?
Co masz na myśli pisząc "graficznej zmiany SL i TP"? Chodzi Ci o możliwość przesunięcia po prostu tego na wykresie? Tak się nie da, lecz samo ustawienie i modyfikacja SL i TP jest lepiej rozwiązane wg mnie niż w MT4, gdyż automatycznie wylicza zysk i stratę na ustawionym poziomie.
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Awatar użytkownika
Szwajcar
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Szwajcar »

Przejdź na ich ECN jeśli już chcesz się ich trzymać. Ja też miałem takie trzepanie konta raz i olałem tego brokera.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

By_żyło_się_lepiej pisze:Ja wykorzystuję MT4 do kopiowania trejdów na inną platformę ... Ale jak nie dają otworzyć, to dupa z kopiowania ...
Sytuacja miała miejsce tylko dziś z rana czy trwa od pewnego czasu? To zasadnicza różnica. Sprawdź wieczorem lub jutro z rana czy też tak będzie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

By_żyło_się_lepiej pisze:Dzisiaj było pierwszy raz około 6:00 ... Se chciałem sieknąć zleconko i niestety ...
Być może były to chwilowe problemy - nie znam nikogo kto grał dziś o 6 więc nie mam jak tego zweryfikować ;). Spróbuj wieczorem lub jutro.
By_żyło_się_lepiej pisze:Uśmiałem się dodatkowo jak zaczęli zadawać pytania jakim lotem chciałem zagrać? A chciałem przywalić po całości
Ale to pytanie było nawet na miejscu... ;)
Przy naprawdę dużym wolumenie na kontach MT4 może być problem z natychmiastową realizacją zleceń.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

By_żyło_się_lepiej pisze:Chciałem przywalić po całości już o 6:00 aby złapać kompletny dół i dupa nie pozwolili ...
Miałeś jeszcze cały ranek żeby ponowić, a kurs niewiele się zmieniał... :)
Ja longa mam i chyba w całej swojej karierze nie pamiętam tak szybko zarobionych 700.0 pipsów... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

By_żyło_się_lepiej pisze:Zastanawia fakt, że wiedziały patałachy wcześniej co się szykuje i nie dali postawić ...
Hehe, takie teorie to już przesada... :)
Gdyby to wiedzieli, zainwestowaliby cały swój kapitał i byli najbogatszą firmą na Cyprze - możnaby zamknąć działalność i każdy pracownik kupiłby sobie po małej wysepce... :)
Również gratuluję i powodzenia ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

ODPOWIEDZ