Hedging jak by nie bylo to zerowanie pozycji tylko ze psychicznie inaczej sie z tym czujemy (tylko marza wieksza). Graja ludzie z sl i bez niego i daja rade. Zawsze bierzemy straty czy to przez sl czy przez zle zarzadzenie pozycja na proficie wiec niewidze powodu dla ktorego nie ucinac pozycji z mala strata i otwierac ponownie kiedy sa ku temu lepsze warunki. Oczywiscie kazdy gra jak chce ale straty sie poprostu nie uniknie..Pozdromadlady pisze:T-Rex, ja wiem że to tak fajnie bliźniego za półgłowka mieć....
od razu lepiej się człowiek czuje, nie?
SL to zlecenie zabezpieczające zamykające stratne pozycje.
Można go obejść, są różne techniki.
Każdy ma prawo grać jak chce i nie musi być narażony na komentarze WIELKICH MISZCZOW którzy dużo wiedzą bo właśnie przeszli z demo na reala
WG mnie ciśnienie na SL jest dlatego, bo ktoś broker musi zarabiać. Na hedginguczy czyms innym nie zarobi tak skutecznie. No i SL jest najprostszy technicznie i psychicznie.
Tyle z mojej strony, oddaje głos WIELKIM MISZCZOm. BAwcie się dobrze.
kolejny miesiąc gry bez SL
polaczeq ale tu jest mowa bardziej o grze na FX z dzwignia. Mysle ze malo kto tu na wykresach idzie w 1:1.
Mozna tez grac bez SL uzywajac skrotow klawiszowych i otwierac i zamykac pozycje bardzo szybko, ale trzeba dzialac jak automat i nie plakac jak idzie w przeciwna strone.
Ale co jesli nagle cena runie w dol o kilkadziesiat/set pipsow? Tak jak to mialo miejsce w czasie kataklizmu w Japonii? Mozna wtedy przywitac MC Hammera.
Mozna tez grac bez SL uzywajac skrotow klawiszowych i otwierac i zamykac pozycje bardzo szybko, ale trzeba dzialac jak automat i nie plakac jak idzie w przeciwna strone.
Ale co jesli nagle cena runie w dol o kilkadziesiat/set pipsow? Tak jak to mialo miejsce w czasie kataklizmu w Japonii? Mozna wtedy przywitac MC Hammera.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway
Mozna grac ze skrotow na przedziale minutowym ale jaki sens oddawac 20 - 40% zyskow brokerowi w marzy. Nawet majac racje w wiekszosci wypadkow ostatecznie wyjdziesz na malym plusie albo na zero. To jest jak kupowanie pojedynczych srubek na allegro z przesylka w cenie....MajorGC pisze:polaczeq ale tu jest mowa bardziej o grze na FX z dzwignia. Mysle ze malo kto tu na wykresach idzie w 1:1.

Masz rację, przepraszam że dowartościowuję się Twoim kosztem, ale wynikało to z Twoich poprzednich postów które też do błyskotliwych nie należały. Co do mistrzów demo to trafiłaś w sedno więc jest remis i dajmy temu spokój.madlady pisze:T-Rex, ja wiem że to tak fajnie bliźniego za półgłowka mieć....
od razu lepiej się człowiek czuje, nie?
....
Tyle z mojej strony, oddaje głos WIELKIM MISZCZOm. BAwcie się dobrze.

Sorki & EOT
Też sobie popróbowałem grać bez SL na demo.
http://www.myfxbook.com/pl/members/faflik/slfree/73163
Ja bym raczej powiedział"hedging to wyprowadzanie pozycji na +".Greenhaze pisze:(...)
Hedging jak by nie bylo to zerowanie pozycji tylko ze psychicznie inaczej sie z tym czujemy (tylko marza wieksza). (...)
Mając cały czas tyle samo pips na - można mówić o wyzerowaniu? w każdej chwili można zamknać obydwie pozycje i mamy strate wielkości SL.W przypadku osób doświadczonych zapewne jest to rzadkość.
pograj teraz tak na realufaflik pisze:Też sobie popróbowałem grać bez SL na demo.
wrzuć na początek jakie 10 tys pln
patrz jak szybko będziesz bogaty
-
- Gaduła
wystarczy spojrzeć na equity,madlady pisze:pograj teraz tak na realufaflik pisze:Też sobie popróbowałem grać bez SL na demo.
wrzuć na początek jakie 10 tys pln
patrz jak szybko będziesz bogaty
system, aby zamknąć wszystko na plus, z niewielką próbką cięcia strat.