kolejny miesiąc gry bez SL

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

madlady pisze:T-Rex, ja wiem że to tak fajnie bliźniego za półgłowka mieć....
od razu lepiej się człowiek czuje, nie?

SL to zlecenie zabezpieczające zamykające stratne pozycje.
Można go obejść, są różne techniki.
Każdy ma prawo grać jak chce i nie musi być narażony na komentarze WIELKICH MISZCZOW którzy dużo wiedzą bo właśnie przeszli z demo na reala

WG mnie ciśnienie na SL jest dlatego, bo ktoś broker musi zarabiać. Na hedginguczy czyms innym nie zarobi tak skutecznie. No i SL jest najprostszy technicznie i psychicznie.
Tyle z mojej strony, oddaje głos WIELKIM MISZCZOm. BAwcie się dobrze.
Hedging jak by nie bylo to zerowanie pozycji tylko ze psychicznie inaczej sie z tym czujemy (tylko marza wieksza). Graja ludzie z sl i bez niego i daja rade. Zawsze bierzemy straty czy to przez sl czy przez zle zarzadzenie pozycja na proficie wiec niewidze powodu dla ktorego nie ucinac pozycji z mala strata i otwierac ponownie kiedy sa ku temu lepsze warunki. Oczywiscie kazdy gra jak chce ale straty sie poprostu nie uniknie..Pozdro

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Można grać bez SL używając jedynie dźwigni 1:1. To tak jakbyśmy kupili usdpln po 2,70 za swoje własne pieniądze i czekali, aż osiągnie poziom 3,10.

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

polaczeq ale tu jest mowa bardziej o grze na FX z dzwignia. Mysle ze malo kto tu na wykresach idzie w 1:1.
Mozna tez grac bez SL uzywajac skrotow klawiszowych i otwierac i zamykac pozycje bardzo szybko, ale trzeba dzialac jak automat i nie plakac jak idzie w przeciwna strone.
Ale co jesli nagle cena runie w dol o kilkadziesiat/set pipsow? Tak jak to mialo miejsce w czasie kataklizmu w Japonii? Mozna wtedy przywitac MC Hammera.
"Zanim zareagujesz - pomyśl, zanim wydasz - zarób, zanim sie poddasz - spróbuj." Ernest Hemingway

Greenhaze
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Greenhaze »

MajorGC pisze:polaczeq ale tu jest mowa bardziej o grze na FX z dzwignia. Mysle ze malo kto tu na wykresach idzie w 1:1.
Mozna tez grac bez SL uzywajac skrotow klawiszowych i otwierac i zamykac pozycje bardzo szybko, ale trzeba dzialac jak automat i nie plakac jak idzie w przeciwna strone.
Ale co jesli nagle cena runie w dol o kilkadziesiat/set pipsow? Tak jak to mialo miejsce w czasie kataklizmu w Japonii? Mozna wtedy przywitac MC Hammera.
Mozna grac ze skrotow na przedziale minutowym ale jaki sens oddawac 20 - 40% zyskow brokerowi w marzy. Nawet majac racje w wiekszosci wypadkow ostatecznie wyjdziesz na malym plusie albo na zero. To jest jak kupowanie pojedynczych srubek na allegro z przesylka w cenie....:)

Awatar użytkownika
T-REX
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: T-REX »

madlady pisze:T-Rex, ja wiem że to tak fajnie bliźniego za półgłowka mieć....
od razu lepiej się człowiek czuje, nie?

....
Tyle z mojej strony, oddaje głos WIELKIM MISZCZOm. BAwcie się dobrze.
Masz rację, przepraszam że dowartościowuję się Twoim kosztem, ale wynikało to z Twoich poprzednich postów które też do błyskotliwych nie należały. Co do mistrzów demo to trafiłaś w sedno więc jest remis i dajmy temu spokój. :wink:
Sorki & EOT

Awatar użytkownika
faflik
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: faflik »

Też sobie popróbowałem grać bez SL na demo.
http://www.myfxbook.com/pl/members/faflik/slfree/73163

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Greenhaze pisze:(...)

Hedging jak by nie bylo to zerowanie pozycji tylko ze psychicznie inaczej sie z tym czujemy (tylko marza wieksza). (...)
Ja bym raczej powiedział"hedging to wyprowadzanie pozycji na +".
Mając cały czas tyle samo pips na - można mówić o wyzerowaniu? w każdej chwili można zamknać obydwie pozycje i mamy strate wielkości SL.W przypadku osób doświadczonych zapewne jest to rzadkość.

madlady
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: madlady »

faflik pisze:Też sobie popróbowałem grać bez SL na demo.
pograj teraz tak na realu
wrzuć na początek jakie 10 tys pln
patrz jak szybko będziesz bogaty
Obrazek

imperator_wszechswiata
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: imperator_wszechswiata »

madlady pisze:
faflik pisze:Też sobie popróbowałem grać bez SL na demo.
pograj teraz tak na realu
wrzuć na początek jakie 10 tys pln
patrz jak szybko będziesz bogaty
wystarczy spojrzeć na equity,
system, aby zamknąć wszystko na plus, z niewielką próbką cięcia strat.

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Ladne trzymales pozycje stratne. Z 1040% grozil ci spadek do 290% depo.

ODPOWIEDZ