Możesz zrobić wszystko z transakcją - klikasz i edytujesz co chcesz zrobićmarcin.ino pisze:Mam pytanie czy po wykonanej transakcji można nanieść ustawienia TP CZY SL w mt4 .
kolejny miesiąc gry bez SL
a ja w miesiac (grajac praktycznie bez SL - czasem, w ramach prob, ustawialam SL, ale generalnie przeszkadzal mi) powiekszylam depozyt o 60%. po czym, w ciagu kilku godzin stracilam caly miesieczny zarobek.. Jak by to ujac: SL powinien byc DOBRZE uzywany - a ja poki co nei doszlam do tego jak go optymalnie ustawiac. A, i jeszcze dodam: w miedzyczasie, bez uzywania SL, zdarzylo mi sie kilkukrotnie, ze zamknieto mi operacje na minusie (bo mialam za duzo operacji na raz, i jakas byla juz na za duzym minusie w stosunku do depozytu (pocztkowy depozyt 570$) - tak wiec te 60% to jest czysty zysk (po odliczeniu wszystkich minusow). Dojrzalam juz do uzywania SL, ale jakiego - wciaz myslemarcin.ino pisze:Ja gram bez SL i tylko jedną miałem stratę przez tydzień na poziomie 85$ i kilka innych o wiele mniejszych ale byłem w stanie przez te dni zarobić 50% kapitału początkowego chodź na samym początku miałem stratę kilku pipsów . Ale to tylko gra na demo . Mam pytanie czy po wykonanej transakcji można nanieść ustawienia TP CZY SL w mt4 . Zwłaszcza że gram przez okres od 15-3 godzin wtedy nie obserwuję swoich transakcji i przez to złapałem taką stratę ale jeśli chodzi o grę miałem dłuższą przerwę .A mój system stał się skomplikowany zwłaszcza że teraz patrze na wszystkie ramowe wykresy czasowe gdy gram i jeśli nie mam przerw w grze to popełniam naprawdę mało błędów na 10 transakcji mam 1 złe wejście .Chociaż czasem wiem ze jestem na stracie 13 -15 pipsów to gdy spojrzę na wykresy to wiem że tą stratę uda mi się odrobić czasem z niewielką nawiązką o ile gram przez dłuższy czas . Ja pewnie grałbym ze SL tylko nie wiem jak go ustawić ile pipsów poniżej kupna . Ale jak będę mieć trochę więcej czasu to postaram się nauczyć tak grać jak większość z was bo skoro wam to przynosi dochód to i mi też będzie to robił

Dodam jeszcze, ze ustawialam SL w momencie, jak juz zysk byl na plus - i zdecydowana wiekszosc transakcji konczyla sie wlasne zatrzymaniem na SL - bo gdy juz weszlo na plus - przesuwalam odpowiednio i TP i SL. (no ale takie uzywanie SL to jaby uzywanie go bez poczatkowej, najwazniejszej, fazy

nie wszystko rozumiem, ale się uczę...
a ja na demie bez sl zarobilem 1000000000% potem stracilem polowe, potem stracilem i otworzylem nowe demoi tam znowu100000000000000000% do przodu wiec nie mowice ze sie nie da, raz tez otworzylem rachunek za cale 200 zl i tez zrobilem 100%, wiec malkontencji i zazdrosnicy nie piszcie ze sie nie da, a 28% zysku w piec miesiecy to dla was malo? pochwalcie sie swoimi wynikami, ja autorze watku kibicuje ci z calego serca, pomysl ze nawet gdybys stracil cala kase zainwestowana na rachunku rzeczywistym, to i taki zawsze bedziesz mogl potem otworzyc sobie konto demo, trzeba szukac pozytywow i sie nie zniechecac 

Jak tu chyba Tig3r, zwrocil uwge, problemem nie jest te 28% zysku na 5 miesiecy tylko ze faktycznie to nie ma zadnego zysku na ten moment. (Czyli jak by uzytkownik w tym momencie skonczyl trady i wszystko wyplacil, bo chce skorzystac ze swoich zdobytych pieniedzy, to mialby mniej niz wplacil.ka7 pisze: 28% zysku w piec miesiecy to dla was malo?
dokladnieLowcaG pisze:Jak tu chyba Tig3r, zwrocil uwge, problemem nie jest te 28% zysku na 5 miesiecy tylko ze faktycznie to nie ma zadnego zysku na ten moment. (Czyli jak by uzytkownik w tym momencie skonczyl trady i wszystko wyplacil, bo chce skorzystac ze swoich zdobytych pieniedzy, to mialby mniej niz wplacil.ka7 pisze: 28% zysku w piec miesiecy to dla was malo?

nie wszystko rozumiem, ale się uczę...
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Jak zwykle się czepiasz LowcaGLowcaG pisze:Jak tu chyba Tig3r, zwrocil uwge, problemem nie jest te 28% zysku na 5 miesiecy tylko ze faktycznie to nie ma zadnego zysku na ten moment. (Czyli jak by uzytkownik w tym momencie skonczyl trady i wszystko wyplacil, bo chce skorzystac ze swoich zdobytych pieniedzy, to mialby mniej niz wplacil.

Przecież 95% traderów traci na FX, a tutaj gościu gra 5 miesięcy i nie stracił prawie nic ... oprócz czasu ...
Dodano po 1 minutach:
mkmumin
Może powinieneś z tego zrobić journal, bo temat znowy zniknie po 3 dniach.
Szkoda cokolwiek pisać sensownego jeśli się wie, że trafi to do kosza ...
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
Hehe, takie mam hobbyMike_Scofield pisze:Jak zwykle się czepiasz LowcaG

No tak, ze tez nie pomyslalem o takiej oczywistej oczywistosciMike_Scofield pisze: Przecież 95% traderów traci na FX, a tutaj gościu gra 5 miesięcy i nie stracił prawie nic ... oprócz czasu ...

Co do czasu, jezeli gosc "jest tani"(bo pewnie mlody, bo z czasem czas drozeje

No i po za tym, jezeli sie z tym wszystkim dobrze czuje, no to coz chciec wiecej. Gorzej, jak te "zyski" zaczna duzo wolniej przyrastac niz wielkosc minusa biezacych pozycji. Wtedy przy kolejnej doplacie humor moze sie zepsuc..no ale bedzie przeciez dalszy procentowy zysk (liczony ta metoda).
Nawet mam zajebista strategie dla tej metody.
Mamy np. na starcie 10 000.
Otwieramy dwie wielki pozycje (short i long), czekamy az na jednej zarobimy 50% na drugiej stracimy 51%, zamykamy zyskowna i juz mamy 50% do przodu (podliczajac nasz zysk i nasze biezace pozycje jestesmy ledwie na lekkim jednoprocentowym minusie) Otwieramy tak jeszcze ze 3-4 transakcje i mamy ponad 200% zysku..i po co czekac 5 miesiecy