Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

niemiaszek pisze:wiem, że nic na to nie poradzę, ale mogę reagować, na czyjeś domysły i puste słowa nie popatre kompletnie niczym, bo pisać w miarę każdy potrafi, ale czy z sensem i na temat to już nie bardzo, kwestia mocno dyskusyjna
Ciekawy pisze:niemiaszek pomimo, że Ja i kolega fxlamer zapoczątkowaliśmy nową falę nagonki to mimo wszystko podszedłbym do tego spokojnie.
Róbcie swoje i tyle. Najważniejsze moim zdaniem jest to, że Wy uczniów nie potrzebujecie, to oni potrzebują was. A obija się wszystko o kwestię wiarygodności i zaufania. Nic dziwnego, że była nagonka jak coraz więcej naciągaczy się pojawia.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
xkubas
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xkubas »

Byłem jednym z tych szczęściarzy którzy zaczynali pierwsze szkolenia z Niemiaszkiem. Przez czysty przypadek trafiłem do jego pierwszej grupy. Działaliśmy razem przez ponad dwa miesiące. Czas spędzony przed ekranem w tym czasie zaowocował u mnie odkryciem innego, bardziej klarownego, mocniej przewidywalnego patrzenia na wykres. Wiedza, przekazana mi przez Grzegorza ukazała mi nowe zagrożenia!!! płynące z rynku na które wcześniej nie zwracałem uwagi ( lub ich w ogóle nie widziałem). Dzięki tym lekcjom stworzyłem swój własny system, dopasowany do mnie, mojego stylu gry, charakteru. Nie wypowiadam się co do kosztów. To sprawa indywidualna. W jednym Was zapewniam ( a byłem na kilku różnych szkoleniach ), polecam spróbować. Stosunek, zaangażowanie, wiedza na wysokim, profesjonalnym poziomie. Kilku "guru" mogło by brać szkolenia z interpersonalnych zachowań u Niemiaszka.
Ja, czas spędzony na szkoleniu nie traktuje zero-jedynkowo. Zarabiam - nie zarabiam. Umiem- nie umiem. Wyniosłem coś więcej. Wielki szacunek, którego nie da się przeliczyć w żaden sposób na $. Reszta to dodatek z dobrze przeprowadzonej inwestycji.
Face shoot the fuckers...

bemi
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: bemi »

Grzegorz, uczyłem się sam przez dwa lata, na realu 2 razy konto wyzerowałem.
Po Twoim szkoleniu, od początku miesiąca gram na realu (mini loty) już w tej chwili jestem 500 na plus.
Bardzo dziękuję Grzegorz i jestem Tobie bardzo wdzięczny.

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

admkowal pisze:A obija się wszystko o kwestię wiarygodności i zaufania
Dokładnie admkowal. Właśnie dlatego jestem za spokojnym rozwiewaniem wątpliwości co poniektórych. Sam zawsze przed wydaniem kasy zastanawiam się i moja głowa jest pełna wątpliwości - nic w tym złego. Właśnie np dlatego od razu pisałem, że szkolenie prowadzi FXlamer nie ja nie "Stefan" czy inny gość a człowiek który może pochawlić się dużym wkładem na forum i w dodatku wielkokrotnie udowodnił "że się da". To samo tyczy się Niemiaszka, Kerimba i wielu wielu innych. Kwestionowanie ich umiejętności jest śmieszne bo wystarczy poprzeglądać wątki gdzie często "live" wpisywali swoje wejścia, wyjścia.

Pozdrawiam ;)

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Może kiedys sam zdecyduje się na szkolenie. Nagle uznam, ze stoje w miejscu, nic nowego nie dostrzegam. Nie rozwijam się i potrzebuje kilku cennych uwag kogos z solidnym stażem. Ale to na pewno nie byłoby na etapie początkującego a średnio zaawansowanego bądź zaawansowanego. Czerpie satysfakcje ze zdobywania samemu wiedzy z forum i ksiązek, szlifowania własnej strategii.
Oczekiwałbym wiarygodności i zaufania - w miare dobrych statystyk z myfxbooka czy tez wczesniejszych pozytywnych komentarzy o poprzednich szkoleniach. Ale teksty w stylu " nasz czas nie jest za darmo, mamy własne potrzeby" czy "włożyliśmy mase pracy w to forum i teraz szkolimy w realu za jedyne 300zł" To przesada xd Takie teksty raczej odstraszają niż przyciąga" Wielki szacun za wkład w forum no ale mam wrażenie, ze najchętniej zrobilibyscie patent na całą widze z forexu i brali za to hajs :wink: A szkolić poczatkujących, wpajać im expresowo wiedze to raczej robota w błoto, samemu trzeba przez to przebrnąć. Powinno byc szkoda czasu na prawde dobrym traderom :wink: Coś robicie pozytywnego związanego z forexem i macie wielkie aspiracje! To jest dobre. Pozdrawiam xd
To tylko moje zdanie, kultura Panowie :D Jedni cisną drugich to jest zabawne.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2011, 14:03 przez SzybkiSzmal, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

SzybkiSzmal pisze:Ale teksty w stylu " nasz czas nie jest za darmo, mamy własne potrzeby"
Nie wiem co w tym dziwnego? Pomóc można za darmo, okazjonalnie co zresztą robi cała masa forumowiczów ale nie wymagaj aby dorosły facet poświęcił Tobie cały dzień lub więcej i nie wziął za to złotówki...
SzybkiSzmal pisze:A szkolić poczatkujących, wpajać im expresowo wiedze to raczej robota w błoto.
To zależy od samego początkującego. Bo jeśli przychodzi do Ciebie z nastawieniem "JA wiem wszystko najlepiej" to rzeczywiście strata czasu. Natomiast jeśli jest człowiekiem OTWARTYM to można w krótkim czasie zaznajomić go z zasadami które normalnie by sam poznawał na własnym depo przez długi czas. To kwestia nie wyważania otwartych drzwi. Ja dzięki życzliwym osobom z tego forum od początku oszczędziłem depo. Każdy ma to co chce mieć.

Pozdrawiam ;)

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

A tak wgl to
Mavratus pisze: 1. Wątek nie jest do reklamowania szkoleń
2. Wątek nie jest poświęcony konkretnym szkoleniom u konkretnie określonych traderów
3. Wątek nie dotyczy osobistych przeżyć po szkoleniach wypowiadających się.

Zapraszam do dyskusji,
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

SzybkiSzmal ok tylko widzisz trochę ciężko dyskutować na argumenty bez odwoływania się do KONKRETNYCH szkoleń/ludzi. Dyskusja bez argumentów to domena niektórych forumowiczów. Poza tym pragnę zauważyć, że sam się odwołujesz do "naszego" szkolenia pisząc o tych 300zł itp.

ps. nie widzę powodu dlaczego miałbym tego nie prostować. No chyba, że ogólnym przesłaniem wątku jest zniechęcenie ludzi do jakichkolwiek szkoleń i zamierzacie sobie przyklaskiwać. Jeśli tak to proszę zgłosić moje posty do moda w celu ich usunięcia z całego wątku ;)

Pozdrawiam ;)

Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

SzybkiSzmal pisze:A tak wgl to
sam widzisz, że to nie do końca tak, bo:
niemiaszek pisze:Mavratus, chyba się nie obrazisz jeżeli tu to wrzucam
Jeżeli coś nie tak z moim wpisem to daj znać
niemiaszek pisze:Był sobie wątek w czasówkach, ale w trakcie pisania mojej odpowiedzi, został zablokowany...pech
niemiaszek pisze:Nigdy się nie reklamowałem i tego robił nie będę, a zagotowało się we mnie po przeczytaniu tego wątku
szkoda, że tak to odbierasz, jako reklamę, bo wcale nie miałem takiego zamiaru, a jedynie chęć wyjaśnienia i odniesienia do wpisów osób w wątku, który założyłeś w czasówkach...

to, że napisałem, aby osoby po moich szkoleniach wypowiedziały się, to tylko i wyłącznie dlatego, że są to niepodważalne argumenty, konkrety do tej dyskusji, że nie każdy jest OSZUSTEM prowadząc szkolenia, a wiem, że jeżeli fxlamer rzuciłby podobne hasło, to jak myślisz nikt by nic nie napisał :?:

zwracając się z taką prośbą, też liczyłem się z tym, że odpowiedzi mogą być mniej lub bardziej pochlebne, więc jak widzisz, sam sobie rzuciłem spore wyzwanie jak to naprawdę jest z moimi szkoleniami

każdy ma prawo wyrażać swoje opinie w danym temacie, ale bez oskarżania i rzucania mięsem, bo mu się wydaje, a nie brał udziału w żadnym szkoleniu i od razu stwierdzenia, że wszyscy co prowadzą szkolenia to oszuści :shock:

trochę pokory i szacunku dla innych, a napewno będzie żyło się lepiej Nam wszystkim... :idea:
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Dużo wyżej nad moją wypowiedzią są posty polecające/ opisujące wrazenia ze szkoleń. Reklama prawdziwa. Dobra, nie wnikam.

Edit: Każda sugestia/opinia początkującego powinna być dla praktykow jakims wskaznikiem jak to odbiera przeciętny trol :wink:

ODPOWIEDZ