Szkolenia - Czy warto?

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
niemiaszek
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: niemiaszek »

SzybkiSzmal pisze:Dużo wyżej nad moją wypowiedzią są posty polecające/ opisujące wrazenia ze szkoleń.
a w jaki inny sposób można pokazać, uświadomić innych, potwierdzić, że nie ma w tym oszustwa, a tylko i wyłącznie podanie konkretów, opinii innych, że szkolący nie jest oszustem :?:
czy sam miałem pisać o sobie, jaki to jestem zajebisty, zachwalać to co robię i namawiać, że u mnie jest najlepiej :?:
czy wydaje Ci się, że komuś sugerowałem, żeby tylko w samych superlatywach to przedstawiał i mnie zachwalał:?:
to właśnie byłaby reklama lub antyreklama, a nie zrobiłem czegoś takiego, więc chyba o dwóch różnych rzeczach rozmawiamy :wink:

nikogo na siłę nie namawiam, żeby się u mnie szkolił i to jest właśnie sztuka, że osoby same się zgłaszają i nie każdy ma z mety podejście, że szkolący to oszust...
jak napisałem wcześniej, nie żyję ze szkoleń, a to że staram się pokazać innym, że można inaczej podchodzić do ekg, że można zarabiać czy robię coś złego :?:
czy to że to robię, to zasługuję na to, aby mnie ktoś obrażał, oskarżał :?:
skąd tyle nienawiści i zazdrości w tym, że ktoś komuś pomaga lub nawet same chęci już powinny być docenione, chwalone a nie negowane :!:

nasuwa mi się jedno: czy oby osoba pisząca źle na temat szkolących, a nie biorąca w żadnym udziału to przypadkiem nie mierzy tych osób swoja miarką :?:

staram się rozwiać wątpliwości, ale wychodzi na to, że to też jest złe...
... zbieraj pips do pipa bo jak nie to z depo będzie lipa... G."niemiaszek"

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

Coraz wiecej szkolen sie pojawia.. takich cichych nie na tym forum..

Smuci fakt, ze biora sie za to osoby, ktore wczesniej np. pracowaly u jakiegos brokera.. cos tam widzialy i zauwazyly, ze nowi sa rzadni szybko, latwo zarabiac i nie kumaci.. no i latwo na nich zarobic... same na rynku potopily i teraz sie rewanzuja.
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Ciekawy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Ciekawy »

reptile pisze:Smuci fakt, ze biora sie za to osoby, ktore wczesniej np. pracowaly u jakiegos brokera.. cos tam widzialy i zauwazyly, ze nowi sa rzadni szybko, latwo zarabiac i nie kumaci.. no i latwo na nich zarobic... same na rynku potopily i teraz sie rewanzuja.
Mam podobne zdanie dlatego chciałem aby szkolenia były:
1. prowadzone przez praktyków z osiągnięciami
2. tanie.

Pomysł przyszedł właśnie po moim PIERWSZYM w życiu szkoleniu AT DAY gdzie merytoryki była no ZAŁÓŻMY że połowa :roll: a druga połowa to już opowiadanie o swoich życiowych perypetiach prowadzącego w połączeniu z prezentacją własnych EA do sprzedaży... gdzie jak się okazało dużo osób pobrało kontakty mailowe a niektórzy zafascynowani pytali: czy Pana systemy są na sprzedaż...

Oczywiście nie mówię, że na AT DAY tak było zawsze bo nie wiem - pewnie nie. Wiem natomiast jedno, że sie zawiodłem bo zapłaciłem 150 zł za prezentację gościa w stylu dlaczego warto mieć EA? bo zarabia jak śpisz :lol: I nie chodzi tu o śmieszną kwotę. Tylko o odczucie jakie we mnie pozostało, że było to nastawione na łapanie naiwnych - mówię o prezentacji EA. Każdy co choć trochę wie w temacie wie o czym pisze.

Pozdrawiam ;)

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

Raczej to nie temat o tym co "chcielibyśmy a czego nie",cene ustala szkolący,a nie uczeń,tak mi się wydaje.

Prawda jest taka:
1.jeżeli szkolenie jest tanie - "to musi być oszust,bo kto mając wiedzę do zarabiania tysięcy,sprzedaje to za parę zł"
2.jeżeli szkolenie jest średniotanie/drogie -"koleś chce na tym zarobić,pewnie z tego żyje,itd."
3.jeżeli szkolenie jest drogie - "to musi być poważny człowiek,pewnie sporo się nauczę...czekaj,a jeżeli to zupełny oszust"?

Morał z tego taki,jakby szkoleniowcy nie postąpili,to i tak zawsze znajdą się tacy co będą marudzić,z nadzieją na to że każdy będzie chyba szkolił za darmo,bo innego wyjścia nie widzę.

Z tymi statmentami też różnie,bo na miejscu co niektórych(już nie będę nicków wymieniał) jeżeli mają wielki wkład na forum,zarobili już tyle że nie mają co z piniędzmy robić,i po prostu chcą pomóc innym,to wątpie by jeszcze oni mieli komuś coś udowadniać. Przynajmniej ja na ich miejscu pewnie bym to "olał".
Jeżeli ktoś pokazuje statmenty,pity,czy jeszcze nie wiadomo co,tzn ze takiemu człowiekowi chyba za bardzo zależy-choć i na to może spojrzeć dwojako.

Raczej nikogo się w tej kwestii nie przekona,jeden znajdzie pomoc na forum,inni znajdą"znachora" na onecie i zapłacą za 10tys.a potem będą mówić że wszyscy to oszuści,a jeszcze inni poświęcą "300zł i wyjdą z tego zadowoleni". Kwestia kogo na co stać,i czy myśli przy podejmowaniu decyzji.

bikedoctor
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bikedoctor »

To i ja dorzuce swoje dwa centy .
Grzeska poznałem w ubiegłym roku - i jakos tak wyszło że sie zgadalismy na skypie - poswiecił mi całe dwa miesiace na wspólne granie Live.
Pokazał całkowicie inne swieze spojrzenie na EKG ( moja technika sie bardzo rózniła - ciezko było sie przestawic - nawyki ) .

NIe ukrywam że popieram jak najbardziej pobierania opłat za szkolenia , bynajmniej z tego wzgledu , człowiek w tym wypadku Niemiaszek poswieca swój czas na przekazanie strategi gry , angażujac sie w 100 % w to co robi - w tym sammym czasie nie " klikajac" - zarabiajac na utrzymanie swojej rodziny - wiec ta niewielka ilosc złotówek i tak mu nie zrekompensuje tego co moze naklikac, ale chec pomocy innym jest o wiele istotniejsza.

Ja osobiscie dzieki Grzeskowi spojrzałem inaczej na ekg , dzieki Fxlamerowi mimo tego ze my z jedngo miasta - nigdy sie nie spotkalismy - również dowiedziałem sie wiele szczególnie duzo uwagi poswieciłem jego opisowii GMMA - ale dopiero niedawno go rozgryzłem - a łączac technike niemiaszka i fxlamera , mam coraz to lepsze efekty , starch sie bac co bedzie jak skusze sie na ebooka price acttion .

Trzymajcie chłopaki tak dalej .

A jezlei ktos dalje uwaza że szkolenia to oszustwo - warto przeczytac poczatek ebooka Jerzego Kozaka tam to łądnie ujoł . strona 4 - 5 .
masz na plus zabierz - zawsze mozesz sie wpiac na nowo

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

ok...Panowie...juz chyba 2 albo 3 osoby posaly ze bylu u niemiaszka na szkoleniu i sa zadowolone bo "pokazal swierze spojrzenie na EKG".

Krotko i na temat: kolego bikedoctor czy po 2m-c u niemiaszka zaczales regularnie zarabiac?? i czy po skonczeniu nauki dalej zarabiasz??

bikedoctor
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: bikedoctor »

szulczas pisze:ok...Panowie...juz chyba 2 albo 3 osoby posaly ze bylu u niemiaszka na szkoleniu i sa zadowolone bo "pokazal swierze spojrzenie na EKG".

Krotko i na temat: kolego bikedoctor czy po 2m-c u niemiaszka zaczales regularnie zarabiac?? i czy po skonczeniu nauki dalej zarabiasz??

oprócz tego ze miałem jeszcze przerwe od ekg 3 miesieczna - musiałem wyzbyc sie starych nawyków, zaprowadzic dyscypline - moge ino powiedziec tak - Zarabiam - mówie to z pełna swiadomoscia , aby nikogo w bład nie wprowadzic .

Nie wiem czy wy macie juz EKG czynne - ale ja juz zwinołem 5 pipków

A i najwaniejsze aktualnie jestem na "odwyku od siedzenia przed Ekg 24 na H" i to tez przekłada sie na ilosc pozytywnych wejsc. , oczywiscie straty sa , ale to tylko odsetek reszty.
Ostatnio zmieniony 26 cze 2011, 22:11 przez bikedoctor, łącznie zmieniany 2 razy.
masz na plus zabierz - zawsze mozesz sie wpiac na nowo

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

szulczas pisze:kolego bikedoctor czy po 2m-c u niemiaszka zaczales regularnie zarabiac?? i czy po skonczeniu nauki dalej zarabiasz??
myślę, że to pytanie trochę nie na miejscu. Nie popadajmy w paranoje - nie dostaniesz gwarancji na zarabianie po 2-óch miesiącach szkolenia. Jest etap w ewolucji gdzie dochodzi się do wniosku, że nie ma graala teraz trzeba dojść do wniosku, że szkolenie może naprowadzić cię na właściwe tory, wytłumaczyć krótko zagadnienia na które straciłbyś wiele czasu ale i tak Twój sukces zależy od Ciebie. Więc pytania do jednej osoby są kompletnie bez sensu bo nie jakości szkolenia nie zmierzysz po przez zapytanie czy ta jedna osoba czy zarabia...
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

admkowal a czemu nie na miejscu??

po 1 bikedoctor nie jest miesiecznym swierzakiem zachlysnietym wizja koszenia milionow

po 2...2m-c szkolenia (domyslam sie ze dzien w dzien) to chyba dosc duzo zeby poznac zasady i zaczac zarabiac...nie mowie tu o zyskach 200pips dziennie. Bo sam niemiaszek zawsze posze ze "skubie" po kilka na raz az na koniec dnia sie troche uzbiera

po 3 oczywiscie ze zaden nauczyciel czegokolwiek nie da mi 100% gwarancji ze bede (w naszym przypadku) zarabial kase.

po 4...no jezeli sie decydujemy na szkolenie to oczekujemy (od siebie rowniez musimy) miec z tego korzyść

wiec wydaje mi sie ze jest to konkretne pyt. mowiace czy szkolenia robione przez odpowiednich nauczycieli odpowiednim ucznia korzysci o ktore ciagle walczymy ;)

EDIT
bikedoctor i o taka odp. mi chodzilo...Ty zarabiasz i szkolenie duzo Ci dalo i jest ok. :)

Oczywiscie ze jesli nie daj boze trafi jakas sierota do niemiaszka lub kogos innego i bedzie oczekiwala "cudownego swiatelka" ktore sie zapali i powie kupuj/sprzedaj i sie rozczaruje to bedzie psioczyla ze to naciagacze, oszusci itd

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

szulczas pisze:po 3 oczywiscie ze zaden nauczyciel czegokolwiek nie da mi 100% gwarancji ze bede (w naszym przypadku) zarabial kase.

po 4...no jezeli sie decydujemy na szkolenie to oczekujemy (od siebie rowniez musimy) miec z tego korzyść

wiec wydaje mi sie ze jest to konkretne pyt. mowiace czy szkolenia robione przez odpowiednich nauczycieli odpowiednim ucznia korzysci o ktore ciagle walczymy
Oczywiście, że trzeba oczekiwać korzyści. Pytanie tylko jakich. Według mnie oczekiwanie, że po szkoleniu zaczniemy zarabiać może być błędem. Na pewno przybliży drogę do celu ale szkolenie ma wskazać drogę, omówić kompletną strategię a nie uczynić z Ciebie tradera bo to o wiele bardziej skomplikowane. Po prostu jeden będzie bardziej pojętny od drugiego i ocena tego samego szkolenia jest już różna. Lepiej się nastawić na własną pracę. Szkolenie jako wstęp do przygody ze spekulacją a potem praktyka i psychologia.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

ODPOWIEDZ