NinjaTrader

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
Awatar użytkownika
Kielki
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kielki »

Wlaczasz wykres, u gory w lewym rogu masz nazwe pary na ktorej operujesz, obok masz przedzial czasowy 1min itp, klikasz tam, dajesz range i wpisujesz interesujaca Cie wartosc. Nie trzeba wpisywac zadnych kodow, ani nic, raptem 3 klikniecia ;) Chyba, ze chodzi o cos innego.
"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"

MajorGC
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MajorGC »

Chodziło o to, dzięki.
Niestety wykres się nie rysuje i mam puste okno po tym jak wprowadzam zamiast minutowego range bars. Nie wiem czy to wymaga zaimportowania historii wykresów. Jeśli tak to skąd można ją sciągnąć? Korzystam z Forex.com, jeśli to coś zmienia.

Nie wiem tez dlaczego, po kazdym włączeniu NT (demo account) musze ustawiać wszystko od poczatku mimo, że mam zapisany profil. Chyba, że jest jakaś inna opcja zapisywania, tak samo traci się historia wykresów. Informacje pobieraja sie od ostatniego zamkniecia NT.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.

Wydali oficjalnie NinjaTrader 7: http://www.ninjatrader.com/ninjatrader7-features.php

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Hikari
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Hikari »

Dzieki Karol. Odpusc sobie rozne badziewia (nie chce robic zamieszania) , ale przy NT pozostan! To jest chyba ten soft, ktory jest najsprawniejszy.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% ;)

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Witam.
Hikari pisze:Dzieki Karol. Odpusc sobie rozne badziewia (nie chce robic zamieszania) , ale przy NT pozostan! To jest chyba ten soft, ktory jest najsprawniejszy.
Są różne gusta Hikari. Mi Ninja nie pasuje specjalnie. Nie mogę się w tym sofcie odnaleźć. Poza tym Ninja obsługuje zbyt mało brokerów forexowych. Od kilku lat ludzie próbują się doprosić by dodali wsparcie do Dukasa i nic w tym względzie się nie dzieje.

Za to pasuje mi inny software, który akurat Tobie nie pasuje ;) Także niech każdy wybiera to co lubi ;)

Pozdrawiam
Karol Marchewka

WoŁodia

Nieprzeczytany post autor: WoŁodia »

Zainstalowałem aplikację ale nie mogę uruchomić, wyskakuje okno, Program Ninja Trader application przestał działać. Czy ktoś wie dlaczego nie chce działać.

jacekmazda
Stały bywalec
Stały bywalec

.

Nieprzeczytany post autor: jacekmazda »

Czy wskaźniki do Ninja Tradera można przekonwertować na MetaTradera?
Pozdrawiam
Jacek

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Re: .

Witam.
jacekmazda pisze:Czy wskaźniki do Ninja Tradera można przekonwertować na MetaTradera?
Pozdrawiam
Jacek
Do MT4 nie da rady. Musi go ktoś przepisać w MQL4. W Alior Traderze powinno dać się przekonwertować indicatory z Ninja Tradera.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

kucikmaz
Uczestnik
Uczestnik

Konto demo

Nieprzeczytany post autor: kucikmaz »

Witajcie :) Mam pytanie/ Zainstalowałem sobie Ninja Trader. Co teraz mam zrobić, aby możliwa byla gra na koncie demo, bez prawdziwej kasy żeby to teraz przetestować:) Za pomoc serdeczne dzieki

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Witam,
Czy ktos wie jak zaktualizowac dane historyczne? mam polaczony Ninja do brokera MB Trading. niestety dane to ostatnie kilka miesiecy. ostatnio pobralem do MT4 dane od 2007 dla EURUSD z Dukascopy w dokladnoscia do jednego ticka i nie chce mi zimportowac pliku csv wiec musze znalezc inny sposob.
Ninja mam tylko dla testera strategii, ktory wydaje sie o wiele lepszy od MT4. Czy w Ninja tez nalezy zwrocic uwage na jakosc modelowania jak w MT4?

ODPOWIEDZ