NinjaTrader
Wlaczasz wykres, u gory w lewym rogu masz nazwe pary na ktorej operujesz, obok masz przedzial czasowy 1min itp, klikasz tam, dajesz range i wpisujesz interesujaca Cie wartosc. Nie trzeba wpisywac zadnych kodow, ani nic, raptem 3 klikniecia
Chyba, ze chodzi o cos innego.

"What separates the winners from the losers, is the winners have learned how to lose"
Chodziło o to, dzięki.
Niestety wykres się nie rysuje i mam puste okno po tym jak wprowadzam zamiast minutowego range bars. Nie wiem czy to wymaga zaimportowania historii wykresów. Jeśli tak to skąd można ją sciągnąć? Korzystam z Forex.com, jeśli to coś zmienia.
Nie wiem tez dlaczego, po kazdym włączeniu NT (demo account) musze ustawiać wszystko od poczatku mimo, że mam zapisany profil. Chyba, że jest jakaś inna opcja zapisywania, tak samo traci się historia wykresów. Informacje pobieraja sie od ostatniego zamkniecia NT.
Niestety wykres się nie rysuje i mam puste okno po tym jak wprowadzam zamiast minutowego range bars. Nie wiem czy to wymaga zaimportowania historii wykresów. Jeśli tak to skąd można ją sciągnąć? Korzystam z Forex.com, jeśli to coś zmienia.
Nie wiem tez dlaczego, po kazdym włączeniu NT (demo account) musze ustawiać wszystko od poczatku mimo, że mam zapisany profil. Chyba, że jest jakaś inna opcja zapisywania, tak samo traci się historia wykresów. Informacje pobieraja sie od ostatniego zamkniecia NT.
Witam.
Wydali oficjalnie NinjaTrader 7: http://www.ninjatrader.com/ninjatrader7-features.php
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Wydali oficjalnie NinjaTrader 7: http://www.ninjatrader.com/ninjatrader7-features.php
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Witam.
Za to pasuje mi inny software, który akurat Tobie nie pasuje
Także niech każdy wybiera to co lubi 
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Są różne gusta Hikari. Mi Ninja nie pasuje specjalnie. Nie mogę się w tym sofcie odnaleźć. Poza tym Ninja obsługuje zbyt mało brokerów forexowych. Od kilku lat ludzie próbują się doprosić by dodali wsparcie do Dukasa i nic w tym względzie się nie dzieje.Hikari pisze:Dzieki Karol. Odpusc sobie rozne badziewia (nie chce robic zamieszania) , ale przy NT pozostan! To jest chyba ten soft, ktory jest najsprawniejszy.
Za to pasuje mi inny software, który akurat Tobie nie pasuje

Pozdrawiam
Karol Marchewka
-
- Stały bywalec
.
Czy wskaźniki do Ninja Tradera można przekonwertować na MetaTradera?
Pozdrawiam
Jacek
Pozdrawiam
Jacek
Re: .
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Do MT4 nie da rady. Musi go ktoś przepisać w MQL4. W Alior Traderze powinno dać się przekonwertować indicatory z Ninja Tradera.jacekmazda pisze:Czy wskaźniki do Ninja Tradera można przekonwertować na MetaTradera?
Pozdrawiam
Jacek
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Konto demo
Witajcie
Mam pytanie/ Zainstalowałem sobie Ninja Trader. Co teraz mam zrobić, aby możliwa byla gra na koncie demo, bez prawdziwej kasy żeby to teraz przetestować:) Za pomoc serdeczne dzieki

- bartek1916
- Pasjonat
Witam,
Czy ktos wie jak zaktualizowac dane historyczne? mam polaczony Ninja do brokera MB Trading. niestety dane to ostatnie kilka miesiecy. ostatnio pobralem do MT4 dane od 2007 dla EURUSD z Dukascopy w dokladnoscia do jednego ticka i nie chce mi zimportowac pliku csv wiec musze znalezc inny sposob.
Ninja mam tylko dla testera strategii, ktory wydaje sie o wiele lepszy od MT4. Czy w Ninja tez nalezy zwrocic uwage na jakosc modelowania jak w MT4?
Czy ktos wie jak zaktualizowac dane historyczne? mam polaczony Ninja do brokera MB Trading. niestety dane to ostatnie kilka miesiecy. ostatnio pobralem do MT4 dane od 2007 dla EURUSD z Dukascopy w dokladnoscia do jednego ticka i nie chce mi zimportowac pliku csv wiec musze znalezc inny sposob.
Ninja mam tylko dla testera strategii, ktory wydaje sie o wiele lepszy od MT4. Czy w Ninja tez nalezy zwrocic uwage na jakosc modelowania jak w MT4?