NinjaTrader

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.
zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

tomsil1988 pisze:Mam problem z interpretacją wyników w backtesterze, posiadam dane pobrane z MBTrading, Barchart oraz Dukascopy. Jeśli dana strategia daje bardzo dobre wyniki w jednego z brokerów, wyniki u innych są często tragiczne. Czy ktoś z tu obecnych ma wykupioną płatną licencję programu i korzysta z danych spreparowanych przez NinjaTradera i pobranych za pomocą File => Utilities => Download Replay Data...?
Proszę o opinie na temat tych danych
Myślę że najlepiej zrobisz jak będziesz się trzymał jednego brokera..
Jakieś 5-6 lat temu robiłem podobne doświadczenia na metastocku i też mi wychodziły cyrki...,można było ustawić np. stałą cenę od rynku...,na początku z brokerami ceny były porównywalne...,po 2-3-4 dniach bywało że na 15 minutowym,lub nawet na 30 minutowym dawało sygnały przeciwne niż u brokera,nie muszę przekonywać że te z Metastocka były prawdziwe.... :P
Reasumując wyspecjalizuj się u jednego brokera z jego wadami i zaletami...,myślę że będzie to dla Ciebie najmniej bolesne...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

lukch

Nieprzeczytany post autor: lukch »

tomsil1988 pisze:Szczerze mówiąc tymi spreparowanymi danymi z ninjatradera zasugerowałem się czytając Pana wcześniejsze wpisy na forum.
Zadam takie pytanie, mam nadzieję że uzyskam satysfakcjonującą odpowiedz ;)
Jakie jest prawdopodobieństwo że system zachowa się w realu tak jak w backtesterze używając danych pobranych od brokera np. MBTrading, a jakie w przypadku danych spreparowanych przez ninjatradera (pobranych dzięki wykupionej licencji)? Wiem że pytanie brzmi wręcz głupio, ale z własnego doświadczenia można przecież mniej więcej stwierdzić. Bardzo proszę o pomoc... :D
Jak mawiał mój profesor nie ma głupich pytań, głupie bywają tylko odpowiedzi. Otóż jeśli testujesz system na demo a później próbujesz puszczać na live to w większości przypadków u brokera forex nie dostaniesz tych samych danych, live będą mieć dokładniejsze kwotowania co nie znaczy, że lepsze dla systemu, który stworzyłeś. Jeśli wejdziesz na http://www.ampfutures.pl i zarejestrujesz sobie demo to dostaniesz od CQG te same kwotowania co później na koncie live więc nie powinno być różnic, możesz testować do woli. Broker udostępnia kontrakty futures, ale są też walutowe. Zależy czego szukasz.

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

tomsil1988 pisze: "market replay connection"
A co to w ogle jest ?Nie pamietam juz NT. :oops:
czym sie to roznie od backtestu ?
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

mlody87
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mlody87 »

hej!
mam problem z NT. Wybieram dane z google finance. Wybieram sobie wykres, jednak pokazuje sie puste okienko. Chwile czekam, moze sie zaladuje ale caly czas jest puste, nie pokazuje sie wykres w miejscu gdzie powinien byc;) Wie ktos moze jak rozwiazac ten problem?
Robie wszystko jak jest opisane/pokazane na filmikach, im sie wyswietla wszystko ladnie a mi... nie;)
pozdrawiam!
Obrazek

gregska
Uczestnik
Uczestnik

Ninja trader pomoc

Nieprzeczytany post autor: gregska »

Witam,

chciałbym spytać, czy ktoś pomoże mi się nauczyć NinjaTradera...Szczerze mówiąc już oglądałem webinary itd... nie wchodzi mi to...i dosyć mam..Chciałbym, aby ktoś na żywo mi pokazał jak to działa.., jak się dokonuje transakcji i korzysta z Replaya...Mój email gregska@gazeta.pl
Oczywiście za pomoc zapłacę i z góry dziękuje.
Mieszkam w Warszawie, Centrum.
Czekam na kontakt, pozdrawiam,
Grzegorz

ps. nie jestem analfabetem itd...metatradera znam świetnie..po prostu do Ninj'y mam jakiś psychiczny opór, ale wiem, że muszę się w końcu przemóc, bo Replay to fajna opcja.

Awatar użytkownika
tyler_durden
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tyler_durden »

http://www.youtube.com/watch?v=9oo8XPErSRU&feature=plcp

Zobacz ten filmik i kanał tego Pana. Łatwiejszego wytłumaczenia nigdzie nie znajdziesz, a szkoda w głupi sposób wydawać kasę ;)
ciągle głupi ...

Awatar użytkownika
FELIX07
Bywalec
Bywalec

Re: NinjaTrader

Nieprzeczytany post autor: FELIX07 »

Witam,

Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak załadować dane naszych spółek z GPW do NT ? - tylko prosiłbym jak najbardziej łopatologicznie. Od jakiegoś czasu próbuje załadować format z metasa i mi nie wychodzi. Z góry dziekuje

ODPOWIEDZ