Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Rafi13
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rafi13 »

Witam serdecznie
Powiedzcie, doradźcie Was proszę czy posiadając kwotę 6.000zł (czyli ok 2.100USD) jest sens dla mnie zakładania rachunku w Ducascopy czy jednak założyć rachunek w Polsce np w Aliorze? Nie jestem zielony z forexu, ale dysponuję niestety tylko taką kwotą na chwilę obecną.
Z góry wielkie dzięki za pomoc.

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Musisz porównać całkowite koszty transakcji dla danej pary walutowej na której grasz. Wtedy będziesz wiedział.

Rafi13
Stały bywalec
Stały bywalec

Już to zrobiłem i praktycznie wszystkie wypadaja na korzyść Duca. A jakieś inne ewentualnie za lub przeciw? :-)

mrk
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mrk »

Dolicz koszty przewalutowania

Rafi13
Stały bywalec
Stały bywalec

I to również (przewalutowanie) mnie trochę zastanawia. Bo o ile wiem po ile wymienię, aby tam przelać, to nie wiem, po ile będę je tu "ściągał". Jak kurs pójdzie w górę, to super, ale jak spadnie w danym momencie to sie okaże że w walucie zarobiłem, ale już w PLN jestem na zero :-)

Awatar użytkownika
kingjaxe
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kingjaxe »

Z tymi kosztami to ciekawa sprawa.
Każdy porównuje płaconą prowizję i tutaj Dukas zdecydowanie jest lepszy od Aliora.
Ale spójrzcie teraz dla przykładu na spready pomiędzy tymi dwoma brokerami. Tutaj o dziwo Alior ma je mniejsze.
A wielkość spreadów na ECN świadczy o płynności? Hm na Dukasie jest mniejsza?

Edit
Rafi
A jak przelewasz z banku na Dukasa na konto w Euro, to bank nie policzy ci tego
po kursie 4 jaki jest w tej chwili, ale po 4,12 alior, po 4,08 mbank itd
http://spred.pl/waluta/eur
I co z tego że przelew SEPA kosztuje 5zł, jak bank sobie zarobi i to nieźle na przewalutowaniu i to w dwie strony.
Ostatnio zmieniony 23 cze 2011, 14:35 przez kingjaxe, łącznie zmieniany 3 razy.

Rafi13
Stały bywalec
Stały bywalec

Zgadzam się z Tobą, też o dziwo to mnie zaskoczyło, ze Alior ma niższe spready, a Duca mimo wszystko wyższe. Choć wydawało mi sie, że powinno być odwrotnie. Lecz przy mojej kwocie to nawet te wyższe spready w Duca nie przekłądają się tak drastycznie na ewentualny ostatecznie wynik dodając do tego prowizję nawet przy tak niskiej kwocie.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

kingjaxe pisze: I co z tego że przelew SEPA kosztuje 5zł, jak bank sobie zarobi i to nieźle na przewalutowaniu i to w dwie strony.
Z założenia wpłacasz kasę tylko raz. Potem tylko wypłacasz zyski. Więc masz jedno przewalutowanie.... Poza tym możesz sobie założyć konto w Euro. No chyba że chcesz przelewać sobie po 100 E tygodniowo... To wtedy nie ma to żadnego sensu...

Rafi13
Stały bywalec
Stały bywalec

Masz rację, lepiej jest założyć w EUR bo przynajmniej przelewami SEPA będzie mozna je wykonywać. A co do przelewów do mnie, to absolutnie nie :-). Nie zamierzam co tydzień przelewać kasy. One mają pracować, a nie od razu znikać z rachunku. :-)

żwirek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: żwirek »

Witam, chcę zrobić przelew do dukascopy, ktoś może orientuje się, czy przy przelewach powyżej 50tys Euro wymagane jest zezwolenie dewizowe, i ewentualnie drugie pytanie- od jakiej kwoty przelewu powiadamiane są US lub inne organizacje rządowe ?

ODPOWIEDZ