MM MANCHESTER

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nowicjusz123 »

A ten jest zły ?? :D

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

Ja podstawowy SL stosuje tak jak nowicjusz, z tym, że później wychodze na poziom +-8 od kolorowej SMA8 przeciwnej do trendu. Nie jestem pewien czy to dobrze.

I tutaj pytanie do nowicjusza, tylko taki SL jak opisałeś stosujesz? i nic wiecej?:D dla mnie to juz duze straty, i jeszcze ciekawe na ile to 99% trafności jest bliskie prawdy;)

Poprzedni tydzień -44 pipsy incl spread - wynik niezbyt dobry, zresztą, mało który wynik ujemny w tak dlugim przedziale czasowym jak tydzien można uznać za dobry.

Problem SL jest bardzo złożony, w końcu wyjście jest ważniejsze niż samo zajęcie pozycji. Od początku lipca robie miesieczny generalny test systemu na różnych SLach i to mam nadzieje bedzie sluszna i ucząca próba przed ewentualnym wejściem na real od sierpnia.
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nasedo, jestem tego zdania, ze jezeli cena ma pojść w innym kierunku niz zamierzony to i tak pojdzie, nic na to nie poradze. Oczywiscie ze jezeli swieca na ktorej wystepuje sygnal ma np 20 pips a poprzednia 30 to w zyciu nie postawie SL tak nisko, bo jezeli ma opaść to i tak opadnie a po co tylko robic minus. Dlatego staram sie w takich wypadkach zmniejszac SL.

Jezeli miesci sie on w granicy max 20 pips jest ok, taka strate moge zniesc, pod warunkiem ze cena poszla jeszcze duzo nizej :) i tu pojawia sie twoje pytanie o te 99%. Przesadzilem, a to z tego powodu, ze odkad gram manchesterem i stosuje takie poziomy SL, to transacje zamykaja sie na nich rzadko, wrecz bardzo rzadko.
Moze to kazdego dziwic i byc podejrzane ze tak slodko to wyglada ale naprawde tak jest.

Ustawiam poziom SL np o 2 pips pod low drugiej swieczki wczesniej. Wychodze z domu, przychodze patrze a tu cena doslownie musnęła moj SL i odbila do gory. Nie mozna chwalic dnia przed zachodem slonca, ani tez nie moge niczego chwalic bo za krotko nim gram, ale na chwile obecna takie mam zdane na ten temat. System jest dobry o tyle ze czesto TP wchodzi po paru chwilach.
Sygnal -> akcja -> chwila stresu -> nastepny poziom MM = TP
Nie wiem moze tylko mnie i tylko teraz sie takie cos dzieje :)

Pozdrawiam serdecznie wszystkich forumowiczow.
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam ponownie.
Mialem tego posta napisac w piatek ale nie mialem dostepu do kompa. Dotyczy on pary USD/CAD. Jak juz wczesniej wspomnialem para znakomicie nadaje sie pod system Maćka. Dobre, czytelne i solidne sygnaly dają duzo pipsow.

Na załączonym rysunku w punkcie 1 silny sygnal do sprzedazy poparty pozniej przejsciem lini -DI oraz +DI pod linie główna ADX,
Kontynuacja trendu spadkowego potwierdzana przez oddalenie sie od siebie lini -DI i +DI,
Linia +DI zaczyna poracac do góry, mozna zrealizoac spory zysk (punkt 3), a za chwile sygnal do kupna poparty ADX'em - przeciecie sie lini, zielona w gore (punkt 4), ale obydwie pod linia glowna wiec dalej mamy do czynienia z trendem spadkowym.

Rozpietosc poziomow MM ustawiłem na 30 pipsow, moze sie wydawac za duzo lecz jak dla mnie słuszne biorąc pod uwage intensywnosc ruchów danej pary i siłę trendu.

SL ustawiam standardowo, druga swieca wstecz. Prosze o sprawdzanie na biezaco i o komentarze.

NIe głupim pomysłem bylo by napisanie EA pod ten systemik. Co o tym sądzicie ?? Najgorsze jest tylko to ze kompletnie nie czaje MQL :(
Pozdrawiam[/img]
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Ogólnie dużo napisałeś nowicjusz, i mądrze piszesz. Fajna ta para USD/CAD :) ach, aż mam dreszczyk emocji ;D

dobra, a tak na poważnie, to też zastanawia mnie EA. Wiem, że EA mają to do siebie, że nie działają tak jak powinny - nie wiedzieć czemu. Ale baaaardzo bardzo ułatwiłby grę Manchesterem taki banalny EA który tylko otwierałby pozycję na poziomie MM poza kopertą, ustawiał ustalony SL i TP, czy to jest trudne do napisania? I czy taki banalny EA może zawodzić? Nie znam się nic na programowaniu, a co gorsza nie znam nikogo, komu by się chciało tym zająć... Może jest ktoś na forum :P?

ok, idę spać... jutro rano znow Manchester.

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam wszystkich.

Dzisiejszy dzien nie byl zbyt dobry, duzo falszywych sygnalow, tylko usd/jpy dobrze weszlo. Moj dzisiejszy wynik to -20 pips na eur/jpy :/
Moglem sie wycofac wczesniej ale chcialem wiecej i wiecej i to mnie zgubilo.

Para usd/cad ladne weszła, najladniej ze wszystkich par dzisiaj i tak jak mowilem nie trzeba bylo dlugo czekac na TP. To cenie w tym systemie.

Co do EA moze w najblizszym czasie zabiore sie cos do roboty i moze sie poducze mql'a. Moze uda sie takie cos wykombinowac, jezeli ktos jest w stanie takie cos zrobic to bylbym wdzieczny za pomoc i z gory dziekuje.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

No tak, dzisiejszy dzień nie był najlepszy, ja z uwzględnieniem spreadów uciupałem -23 pipsy, no ale wczoraj 78..., nie jest źle.

usd/jpy wszedł dobrze +19
usd/chf wszedł dobrze +30
eur/usd wszedł dobrze +19 ale potem drugie wejście -13

co do usd/cad... ja mam ustawione levele mm na 15 pips rozpiętości i to mnie zgubiło. Zaś sygnał o godzinie 17:00...? ja o tej już nie gram, ale gdybyśmy mieli EA, to czemu nie ;)

kabel strasznie, seria fałszywek:| no ale taki czas... mysle że może jedno +45 w tym tygodniu kabel zaliczy, mam taką wielką nadzieje.

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzisiejszy dzionek nie nalezal do najlepszych. Same fałszywki na G/U, E/J, i U/J. Na U/J pozniejszy sygnal slabiutki ale powoli dochodzi do kolejnego poziomu MM.
Ale jutro tez jest dzien, mozna cos ugrac, a w dodatku duzo danych. Pozdrawiam
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

zastanawiam skąd się biorą te różnice ;D

u/j +9
e/j +19
g/u -19
u/c +30

po odliczeniu spreadów dzisiejszy dzień +26...

zastanawiający jest kabel, chyba 7 sygnałów pod rząd fałszywych...

ODPOWIEDZ