MM MANCHESTER

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Gentlemanus
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gentlemanus »

To pisz mi kiedy jestes poza rynkiem to ja bede wchodzil i dzielimy sie zyskami po polowie :wink:

Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

nowicjusz123 pisze:Witam wszystkich. rzeczywiscie lekki zajtoj sie zrobil w temacie :) Z uwagi na to ze rzeczywiscie nie mam kiedy nawet pograc to i nic nie pisze, ale codziennie patrze na MM i widze ze od jakiegos tygodnia albo i wiecej ładne sygnały wchodza na MM.
Zastanawiam sie tylko od czego jest to zalezne, ze sa dni lub nawet tygodnie ze malo ktore sygnaly sa trafne, a zdarzaja sie takie dni takie jak teraz ze doslownie KAZDA para wchodzi i to np +100 pips jednego dnia. Dzisiaj tez duuzo pipek mozna bylo zarobic, ale u mnie jest taka regula od jakiegos czasu:
Jezeli nie gram wszsytko idzie ok, syper sygnalki, czyste doslownie marzenie.
Jezeli wchodze na rynek zaczyna sie akuratnie ten drugi okres gdzie nic nie wchodzi :)

Pozdrawiam i zycze wszsytkim dobrej nocy. Zobaczymy co pokaze dzien jutrzejszy...
niby banał, ale wydaje mi się że po prostu trendowe dni są najbardziej optymalne
należałoby zastosować jakiś filtr <czasowy> kiedy grać manchesterem kiedy nie
w okresach trendów bocznych grywać innym sysem
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nowicjusz123 »

Dokładnie Maćku, dlatego teraz chce przez dluzszy okres czasu zbadac trafnosc systemu, moze natrafie na jakies zaleznosci czasowe ktore mialy by potencjalny wplyw na wyniki uzyskiwane przez MM.
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam. Wszystkim grajacym Manchesterem polecam zmienic odchylenie ENVELOPES na conajmniej 0,5% na E/J, U/C, U/J, U/CHF. Poziomy MM tez mozna smialo poszerzyc do rozpietosci okolo 40 pipek , a na E/J nawet 60ps.

Nadszedl taki okres ze zwykly set-up systemu nie daje efektow :) ciekaw jestetm tylko kiedy sie to skonczy.

Pracuje nad sysyem łączącym MM i wskaznik Heikin-Ashi, mysle ze mozna z tego wyczarowac calkiem dobrą kompozycje.Pozdrawiam wszystkich graczy.

PS. Zamiast MA in Color korzystam ze wskazniczka TSR Signal Line, nie mowie ze lepszy ale bardziej czytelny. TSR w zalaczniku.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

W tym wlasnie jest problem tego i wielu innych systemów... sądzę, że takie manewrowanie poziomami (co byloby bardzo zyskowne, gdybyśmy chociaż wiedzieli jak bedzie ten rynek) jest niewykonalne. Sądzę, że nie tędy droga. Trzeba znaleść po prostu kompromis.
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Zgadzam sie z Toba Nasedo, ale spojrz na wykres z naniesionymi wskaznikami o starych parametrach, totalna kaszana, doszukac sie sygnalu to marzenie, a ruchy takie ze glowa boli. Najlepiej nie grac w takich okresach.

Ja na przyklad nie moglem sie dzisiaj powstrzymac azeby nie wejsc w e/j, coprawda okupione to bylo wyrwanymi wlosami ale nie powiem ze sie nie oplacalo, pomijajac pare wpadek wynikajacych z mojej chciwosci .....

Trzymam sie tego systemu bo uwazam ze jest profitowy tylko trzeba sie go trzymac na dobre i zle. Ale jak tu sie nie powstrzymac gdy jedna swieczka ma ponad 200 pips :)......

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Zgadza się, ale to co teraz się dzieje nie dzieje się na codzień, jak widzę te świeczki to aż strach myśleć 'ile można było zarobić' ;) standart;)

tak, należy trzymać się jednego systemu... ja uważam, że manchester jest troche na plus, ale za bardzo "trochę":) kiedy rynek jest płynny i ruchliwy Manchesterem gra sie swietnie. Ale kiedy tylko przychodzi stagnacja i szarpanie nie wiadomo w którą stronę manchester daje popalić - zły stosunek strat to zysków, zakładane zyski są minimalnie większe od strat, na tym nie da się wyżyć.

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Ale i tak uwazam ze lepszy ten niz inny dajacy nie wiadomo ile pips dziennie, biorac poprawke na prawdziwosc uzyskiwanych przez niego wynikow, a tak mam systemik ktory pracuje

Lepiej zarobic nim 0pips jak innym stracic 1. Coprawda sa okresy gdzie nic nie idzie, trefne sygnaly itp, ale jak na moj stan portfela sys jest dobry. Jakbym mial wiecej kasy gralbym moze i vegasem lub skydartem, ale na mm tez mozna zarobic niemałe pieniadze grajac tylko wiekszym lotem.
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

nowicjusz123 pisze:Lepiej zarobic nim 0pips jak innym stracic 1
Uważam, że zysk rzędu 50 pips miesiecznie wygenerowany na jednej parze walut jest tak marny, że mały błąd może sprawić, że będzie to -50. Po prostu jest to na granicy błędu statystycznego, księgowego itp. I jak by to ująć - 'losowego' ;)

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

O widze że wątek MM Mnchester został przyklejony :) moze to bardziej zwroci na niego uwage innych graczy i byc moze wzbudzi zainteresowanie.

Widze ze MM "uspokoił się" i mozna pograc na spokojnie na normalnych rozpiętosciach. Dzisiejsze wejscia trafne. Koniec handlu na dziś.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ