MM MANCHESTER
- nowicjusz123
- Stały bywalec
Mam twardo sprecyzowane zasady i staram sie ich trzymac. Rozbierznosc moze wynikac stad, iz na U/J mialem rozpietosc ustawiona na 20pips, aledoszedlem do wniosku ze 10 pipsowy rozstaw jest jednak najlepszy dla tej pary, w miare niski spread a do tego mozna dołączyc trailing stop na nastepne poziomy.
Dzisiejszy dzien na kablu okrutny, widac za to umocnienie dolara wzglegem jena i franka. Zobaczymy co pokaze jutrzejszy dzien, moze wreszcie rozstrzygnie sie sprawa USD/CAD.
Pozdrawiam
Dzisiejszy dzien na kablu okrutny, widac za to umocnienie dolara wzglegem jena i franka. Zobaczymy co pokaze jutrzejszy dzien, moze wreszcie rozstrzygnie sie sprawa USD/CAD.
Pozdrawiam
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...
No na przyklad, ale to spora różnica... ja gram na usd/jpy na rozpiętości 10 pips. W tym tygodniu na gre na target:
pierwszy: 5 trafień
drugi target: 4 trafienia
trzeci target: 1 trafienie
robie podobne badanie dla 5 par walut, myślę, że tydzień to mało na wnioski, ale po miesiącu może będe mógł powiedzieć coś wiecej na temat najlepszych targetów.
usd/cad śpi, niestety tylko prawie śpi, bo dziś mnie przynajmniej dosłownie musnął mm level i miałem koło 20 pipsów na nim w plecy...
a co do kabla, to straszna passa się podtrzymuje, za to usd/chf odrabia, w tym tygodniu już 4x 30 pips, a moglo być 3x 45 pips i raz 18 pips:) narazie sie trzymam targetu na 30 pips.
pierwszy: 5 trafień
drugi target: 4 trafienia
trzeci target: 1 trafienie
robie podobne badanie dla 5 par walut, myślę, że tydzień to mało na wnioski, ale po miesiącu może będe mógł powiedzieć coś wiecej na temat najlepszych targetów.
usd/cad śpi, niestety tylko prawie śpi, bo dziś mnie przynajmniej dosłownie musnął mm level i miałem koło 20 pipsów na nim w plecy...
a co do kabla, to straszna passa się podtrzymuje, za to usd/chf odrabia, w tym tygodniu już 4x 30 pips, a moglo być 3x 45 pips i raz 18 pips:) narazie sie trzymam targetu na 30 pips.
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność
- nowicjusz123
- Stały bywalec
Dzisiejszy dzien okrutny dla mnie ... bez komentarza. Polecialo dzisiaj duuuzo kasy, ale coz, trzeba podniesc glowe i isc dalej.
GBP/USD nie moze miec 30 pipsow, wtedy albo beda szly same fałszywki, albo bedzie dobre wjescie raz na tydzien.
Co do U/C stosuje 30 pips ale dzisiaj mozna bylo spokojnie dac nawet i 50
No coz, nie zawsze kabel daje zarobic, i dzisiaj sie nie dalo. Pozdrawiam i zycze duzo pipsow dodatnich w przyszlym tygodniu
GBP/USD nie moze miec 30 pipsow, wtedy albo beda szly same fałszywki, albo bedzie dobre wjescie raz na tydzien.
Co do U/C stosuje 30 pips ale dzisiaj mozna bylo spokojnie dac nawet i 50

No coz, nie zawsze kabel daje zarobic, i dzisiaj sie nie dalo. Pozdrawiam i zycze duzo pipsow dodatnich w przyszlym tygodniu
zrobiłem ostrożne backtesty na rozpiętości 30 pips na ostatnie 3 tygodnie i kurka lepiej wychodzi. Będę obserwować dwie rozpiętości teraz.
no, w końcu weekend! ale z drugiej strony ciekawość przyszłego tygodnia, powodzenia, niech pipsy będą z wami;)
no, w końcu weekend! ale z drugiej strony ciekawość przyszłego tygodnia, powodzenia, niech pipsy będą z wami;)
Zamieszczam dwa tygodnie w wykonaniu Manchestera. Mam nadzieje, że tabelka jest czytelna, jeżeli pojawiają się jakieś pytania to pytać. Pierwszy tydzień lipca był rewelacyjny i takie na pewno często się zdarzać nie będą. Tymczasem drugi był po prostu porażką na całej lini. Kabel drugi tydzień daje praktycznie same błędne sygnały. Można polegać tylko na eurojenie i usdjenie. Strata w skali tygodnia na ponad 100 pipsów jest nie do zaakceptowania. Moja strategia na SL przy przecięciu się pierwszej świecy sygnalnej oraz drugiej po niej następującej z kolorową SMA8 była do niczego, bo często mimo, że została muśnięta a nawet i mocno przecięta to system łapał TP albo chociaż wychodził na plus. Przede mną (albo i Nami) dużo nauki jeszcze. Nie tak szybko...
i w załączniku tabelka.
i w załączniku tabelka.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- nowicjusz123
- Stały bywalec
Witam wszystkich. rzeczywiscie lekki zajtoj sie zrobil w temacie
Z uwagi na to ze rzeczywiscie nie mam kiedy nawet pograc to i nic nie pisze, ale codziennie patrze na MM i widze ze od jakiegos tygodnia albo i wiecej ładne sygnały wchodza na MM.
Zastanawiam sie tylko od czego jest to zalezne, ze sa dni lub nawet tygodnie ze malo ktore sygnaly sa trafne, a zdarzaja sie takie dni takie jak teraz ze doslownie KAZDA para wchodzi i to np +100 pips jednego dnia. Dzisiaj tez duuzo pipek mozna bylo zarobic, ale u mnie jest taka regula od jakiegos czasu:
Jezeli nie gram wszsytko idzie ok, syper sygnalki, czyste doslownie marzenie.
Jezeli wchodze na rynek zaczyna sie akuratnie ten drugi okres gdzie nic nie wchodzi
Pozdrawiam i zycze wszsytkim dobrej nocy. Zobaczymy co pokaze dzien jutrzejszy...

Zastanawiam sie tylko od czego jest to zalezne, ze sa dni lub nawet tygodnie ze malo ktore sygnaly sa trafne, a zdarzaja sie takie dni takie jak teraz ze doslownie KAZDA para wchodzi i to np +100 pips jednego dnia. Dzisiaj tez duuzo pipek mozna bylo zarobic, ale u mnie jest taka regula od jakiegos czasu:
Jezeli nie gram wszsytko idzie ok, syper sygnalki, czyste doslownie marzenie.
Jezeli wchodze na rynek zaczyna sie akuratnie ten drugi okres gdzie nic nie wchodzi

Pozdrawiam i zycze wszsytkim dobrej nocy. Zobaczymy co pokaze dzien jutrzejszy...