Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
- freshman89
- Gaduła
dzieki, a mam jeszcze pytanie teoretyczne odnosnie tych srednich, zainteresowalem sie nimi bo 144 i 337 sa w PA stosowane na H1 czyli moim glownym TF. Ale Okres 144 obejmuje jaks zakres czasu, swiec czy czego? i dluzszy okres tym na wiekszm tf jest istotny? 144 na m30 ma jakies znaczenie czy jest bezuzyteczne?
Okres 144 obejmuje, jak nazwa wskazuje, 144 ostatnie okresyfreshman89 pisze:Ale Okres 144 obejmuje jaks zakres czasu, swiec czy czego?

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Był gdzieś jakiś wskaźnik gdzie można było zostawiać sobie "notki" na wykresie. Poszukaj pod "notes indicator mt4" itp.Ahmed pisze:Witam,czy można w jakiś sposób robić pisać na wykresie? Używam do tej pory funkcji etykiety ale tam jest ograniczona ilosc znaków.
Dzięki
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Nie ma takich ograniczeń. Przewalutowanie następuje automatycznie dzięki temu możesz grac na wszystkich parach dostępnych u brokera niezależnie od waluty depozytu.Misfic pisze:Czy jeśli otworze konto np. w dolarach to mogę grać tylko na parach związanych z dolarem? Czy też jeśli otworzę sobie konto w złotówkach to mogę grać na każdej parze? I jeśli tak można, to czy by były kosztowne operacje?
- Rocendroll
- Stały bywalec
Zaraz mnie coś trafi z tymi pipsami
, wytłumaczcie mi to proszę łopatologicznie bo nie mogę tego pojąć.
1)mamy dwa możliwe rodzaje czyli pary z jenem i bez, jeżeli para jest baz japońskiego waluty to wtedy, 4 cyfra po przecinku odpowiada 1 pipsowi, w jenach 2 cyfra po przecinku , tak?
Tak przy okazji to dlaczego to jest tak że jeny mają właśnie inny układ?
Kolejna rzecz tow wyliczanie, rachunek może być albo pełny czyli 1:100 to 100,000 waluty bazowej, albo mikro czyli ta dźwignia to 10.000, chyba źle to rozumiem
Rozumiem że jeśli otwieram longa po 1.52000 a kończe na 1.52222 to zarabiam 22,2 pipsa? I teraz jeśli chce obliczyć ile zarobiłem w PLN to co muszę zrobić?

1)mamy dwa możliwe rodzaje czyli pary z jenem i bez, jeżeli para jest baz japońskiego waluty to wtedy, 4 cyfra po przecinku odpowiada 1 pipsowi, w jenach 2 cyfra po przecinku , tak?

Tak przy okazji to dlaczego to jest tak że jeny mają właśnie inny układ?
Kolejna rzecz tow wyliczanie, rachunek może być albo pełny czyli 1:100 to 100,000 waluty bazowej, albo mikro czyli ta dźwignia to 10.000, chyba źle to rozumiem

Rozumiem że jeśli otwieram longa po 1.52000 a kończe na 1.52222 to zarabiam 22,2 pipsa? I teraz jeśli chce obliczyć ile zarobiłem w PLN to co muszę zrobić?
- freshman89
- Gaduła
Nie zawężaj tego do jenów, bo kiedyś natrafisz na jakąś inną walutę bądź instrument i znów będziesz miał problem.1)mamy dwa możliwe rodzaje czyli pary z jenem i bez, jeżeli para jest baz japońskiego waluty to wtedy, 4 cyfra po przecinku odpowiada 1 pipsowi, w jenach 2 cyfra po przecinku , tak?
Pips to najmniejsza możliwa zmiana ceny. UWAGA, małą rozbieżność można spotkać u niektórych brokerów, którzy udostępniają dokładniejsze kwotowania np. EUR/USD 1.12345 lub USD/JPY 12.345 - jak widać przybyła jedna cyfra więcej ale w takim wypadku przyjęło się, że 1 pips to 1.0. Przetraw to sobie na spokojnie bez zbędnego utrudniania

Poczytaj o dźwigni - jest post podwieszony na forum. Sprecyzuję tylko, że 100 000 to jeden lot, a 10 000 to minilot (nie mikro).
Dokładnie tak. A ile zarobiłeś to już zależy od pary walutowej i wolumenu transakcji. Za mało danych.Rocendroll pisze:Kolejna rzecz tow wyliczanie, rachunek może być albo pełny czyli 1:100 to 100,000 waluty bazowej, albo mikro czyli ta dźwignia to 10.000, chyba źle to rozumiem
Rocendroll pisze:Rozumiem że jeśli otwieram longa po 1.52000 a kończe na 1.52222 to zarabiam 22,2 pipsa? I teraz jeśli chce obliczyć ile zarobiłem w PLN to co muszę zrobić?
Dodano po 30 sekundach:
Musisz sobie ściągnąć wskaźnik do pivotów - jest tego cała masa w sieci. Do wyboru, do koloru.freshman89 pisze:jak mozna ustawic pivoty w mt4?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Rocendroll
- Stały bywalec
Postanowiłem policzyć w kalkulatorze wybraną transakcje:
http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... uuymc.jpg/
a tu u mnie na platformie( to zaznaczone na niebiesko) :
http://imageshack.us/photo/my-images/215/beztytufu.jpg/
teraz mam pytanie, pewnie głupie ale cóż - mianowicie, czemu ja mam w jednym a drugim inny zysk?
http://imageshack.us/photo/my-images/83 ... uuymc.jpg/
a tu u mnie na platformie( to zaznaczone na niebiesko) :
http://imageshack.us/photo/my-images/215/beztytufu.jpg/
teraz mam pytanie, pewnie głupie ale cóż - mianowicie, czemu ja mam w jednym a drugim inny zysk?