A co na to autor?xpep pisze: z6yszko napisał:
Może mi ktoś wyjaśnić, dlaczego LVOE działa przy wyłączonych strategiach?
to wielka zagadka mt4 tez sie nad tym zastanawiam to nie dotyczy tylko lvoe
Luktom działa zarówno na zlecenia natychmiastowe jak i oczekujące. Pod tym względem jest bardzo fajny: nie musimy ustawiać SL ani TP, tylko zaczekać aż Luktom ustawi zgodnie z wprowadzonymi przez nas parametrami, a potem można wszystko łatwo przesuwać.leszczu pisze:Da się tym cudem ustawiać zlecenia oczekujące?
A jak się nie da to zna ktoś takie EA co by umożliwiało przesuwanie zleceń oczekujących a w momencie aktywacji jednego z nich pojawiałaby się linia do przesuwania SL i TP?
Mam 2 problemy z LVOE ale od razu zaznaczam że używam MT4 pod Ubuntu.
Raz na kilkadziesiąt transakcji mam sytuację typu kupuję po cenie 1,43210, LVOE ustawia mi TP i SL na dokładnie tą samą wartość co zakup czyli 1,43210 i zlecenie zostaje od razu zamknięte na "0". Przez jakieś 2 miesiące gry na demo powtórzyło mi się to jakieś 5 razy.
Ustawienia:
TP 160 (czyli 16pips)
SL 80
BE 100
Zlecenie jest zamykane od razu, nie ma pinbarów na wykresie itp.
Druga sprawa- wszystko dobrze ustawione, strategia działa a zamiast "buźki" mam literę "J" w rogu (to akurat mogę zwalić na Ubuntu i emulację przez WINE i w sumie mi nie przeszkadza ;])
Raz na kilkadziesiąt transakcji mam sytuację typu kupuję po cenie 1,43210, LVOE ustawia mi TP i SL na dokładnie tą samą wartość co zakup czyli 1,43210 i zlecenie zostaje od razu zamknięte na "0". Przez jakieś 2 miesiące gry na demo powtórzyło mi się to jakieś 5 razy.
Ustawienia:
TP 160 (czyli 16pips)
SL 80
BE 100
Zlecenie jest zamykane od razu, nie ma pinbarów na wykresie itp.
Druga sprawa- wszystko dobrze ustawione, strategia działa a zamiast "buźki" mam literę "J" w rogu (to akurat mogę zwalić na Ubuntu i emulację przez WINE i w sumie mi nie przeszkadza ;])
- inwestor86
- Pasjonat
też mnie to ciekawi, kiedyś miałem jakieś Ea które też tak działało, mimo że wyłączone złożyło mi zleceniez6yszko pisze:LVOE działa zarówno przy włączonych jak i wyłączonych strategiach, czyli działa nawet gdy buźka jest smutna.

Może ktoś wie i oświeci mnie i kilku pytających wcześniej od czego to zależy, lub też co za diabeł tkwi w kodzie że tak się dzieje?