W jaki sposób sobie radzić ze stresem?

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

takezo pisze: dobry przyklad czlowieka ktöry duzo pisze i sprzedaje-teori o pokerze- ale sam nie potrafi nic wygrac,typowy EXPERT.
Sorry, ale nie masz racji.

"Sklansky has won three World Series of Poker bracelets, two in 1982 ($800 Mixed Doubles, and $1000 Draw Hi) and in 1983 ($1000 Limit Omaha Hi). He also won the Poker By The Book invitational event on the 2004 World Poker Tour, outlasting Phil Hellmuth Jr, Mike Caro, T. J. Cloutier, and Mike Sexton, and then finally overcoming Doyle Brunson."
zrodlo: Wikipedia

jedna bransoletka WSOP to rownowartosc co najmniej 1 mln USD, on wygral trzy takie cudenka, nie liczac sukcesow w mniej prestizowych turniejach
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

takezo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: takezo »

"Sklansky has won three World Series of Poker bracelets, two in 1982 ($800 Mixed Doubles, and $1000 Draw Hi) and in 1983 ($1000 Limit Omaha Hi). He also won the Poker By The Book invitational event on the 2004 World Poker Tour, outlasting Phil Hellmuth Jr, Mike Caro, T. J. Cloutier, and Mike Sexton, and then finally overcoming Doyle Brunson."
zrodlo: Wikipedia

jedna bransoletka WSOP to rownowartosc co najmniej 1 mln USD, on wygral trzy takie cudenka, nie liczac sukcesow w mniej prestizowych turniejach[/quote]
##############################################################
jest jak piszesz-wygral w dawnych czasach gdy nie bylo internetowej konkurencji mlodych :lol:
sa ludzie majäcy 10 bransoletek :roll: 8)
w mlodosci studiowal ale niczego nie skonczyl
:oops: :shock:
pisac to wszystko co potrafi
-grasz na jakiejs pltformie?-ja na 24hpoker.com takezo :wink:
Wiekszosc nie zawsze sie myli.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Nie jestem pewien czy ten watek albo nawet to forum jest miejscem na takie dyskusje...

To prawda, ze jest wielu lepszych graczy niz David Sklansky - Doyle Brunson, Phil Hellmuth, Chris Moneymaker, Greg Raymer, wymieniajac tylko najbardziej znanych. Jednak zaden z nich nie potrafi tak przystepnie i fachowo pisac o teorii pokera ( "Supersystem" Brunsona jest wyjatkiem). Dobrze grac, a dobrze opisywac teorie to dwie rozne rzeczy. A moze po prostu nie chca dzielic sie swoja wiedza i umiejetnosciami? Jednak nie mozna pisac, ze Sklansky jest tylko teoretykiem. To zawodowiec, ktory zyje z hazardu. Moze nie jest w WORLD TOP TEN pokerzystow, jednak potrafi grac i wygrywac duze turnieje.

Mam wrazenie, ze chyba nie czytales zadnej jego ksiazki. A warto, bo "Theory of poker" jest uwazana za najlepsza ksiazke o pokerze, jaka kiedykolwiek napisano.

Gram na Pokerstars
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
Hitman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Hitman »

jasonbourne pisze:Nie jestem pewien czy ten watek albo nawet to forum jest miejscem na takie dyskusje...
Bingo :!:

Awatar użytkownika
SASZA
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: SASZA »

mi lekarz zalecił na stres jeden kieliszek dziennie i jakos sobie radzę
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

takezo
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: takezo »

[quote="jasonbourne"

Mam wrazenie, ze chyba nie czytales zadnej jego ksiazki. A warto, bo "Theory of poker" jest uwazana za najlepsza ksiazke o pokerze, jaka kiedykolwiek napisano.
[/quote]

nie czytam ksiazek o taktyce walki i zwyciestwach napisanych przez emerytowanych zolnierzy.-inne czasy inna taktyka. :idea:
Wiekszosc nie zawsze sie myli.

Awatar użytkownika
Janek Trader
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Janek Trader »

Otwieranie pozycji jest jak robienie zakładu z bardzo bogatym przygłupem. Nie dość że stawia dużo więcej (niestety pozwala nam policzyć dopiero jak wygramy) na jeden zakład niż my ( my ok. 2-3% kapitału) to jeszcze jako pierwszi wybieramy kierunek oraz czas zakładu. Do tego jeszcze w trakcie trwania zakładu możemy modyfikować zasady np. możemy wycofać swój wkład i grać za darmo (poprzez przesunięcie stopa na cenę otwarcia pozycji)Mając taką przewagę i tak większość z nas przegrywa. Jesteśmy więc jeszcze większymi głupcami od rynku? Nie, raczej nie potrafimy wykorzystać naszych atutów.

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

Witam

Rozmawiałem ostatnio z doświadczonymi traderami o stresie i zajmowaniu złych pozycji momencie wychodzenia ze złych i dobrych pozycji w odpowiednim momencie. Jeden z traderow Brad ma ok 25 lat doświadczenia na rynkach i 10 lat na forexie. Osiagnal cos co jest nie do pomyslenie dla mnie w tym momencie. Nigdy nie zastanawia sie czy podjal dobra decyzje czy zla z gory ma ustalone kiedy wejsc i wyjsc z pozycji, nawet dla tradera ktory ma ok 5 lat doswiadczenia na forexie jest to trudne do osiagniecia, ale czas leci szybko i nalezy doskonalic swoja "psyche". Jesli bedziesz nad soba konsekwetnie pracowal to osiagniesz swoj cel wczesniej lb pozniej. Podstawa jest aby jako poczatkujacy grac malymi stawkami, a zwiekszac stawki tylko wtedy jesli grasz juz "nie swoimi pieniedzmi" tzn wygranymi(wtedy gra sie lekko, a na pewno lzej niz w przypadku odrabiania strat)
Yaaa man

Awatar użytkownika
yacabo
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: yacabo »

... a ja mam tak: Czesto mi sie zdarza, ze po analizie skladam zlecenie. Mam swoj poziom wyjscia. Ale jesli cene zbyt dynamicznie dazy do sl to zaczynam kombinowac. Czesto zamykam pozycje ze strata zanim dotknie sl. Oczywiscie pozniej okazuje sie ze analiza byla wlasciwa i pozycja (juz zamknieta) zarabia pieniadze. Mysle sobie, ze rozwiazaniem jest otworzenie pozycji ze stopem i odejscie od kompa na kilka godzin
-------------------------------------------------------
Pozdrawiam,
Yacabo
--------------------------------------------------------
Fenkju wery macz

ODPOWIEDZ