Najlepsze systemy Forex - Price Action

Reklamy oraz linki do ciekawych miejsc w sieci zajmujących się rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

<kerimb> pisze:To tak jak z gotowaniem albo jazdą samochodem. Każdego dnia siądziesz przed komputerem by zacząć handel - teraz robisz wszystko nieświadomie ale z kompetencją. Działasz jak autopilot.To staje się normalne dla ciebie. To już rutyna.(...)
Przekazujesz swoją wiedze innym ale wiesz, że większość z nich myśli jak nastolatki i tłumaczenie takim ludziom pewnych rzeczy jest daremne. Niektórzy z nich osiągną to, co ty osiągnąłeś. Niektórzy osiągną to wcześniej, niektórzy później. Dosłownie setki tysięcy ludzi nigdy nie przetrwa fazy drugiej, mimo to wielu ludziom się to udaje. Trading już więcej nie będzie ekscytujący. Stanie się nudny - tak samo jak wszystko w życiu, kiedy jesteś w czymś dobry lub wykonujesz swoją pracę - to jest nużące.
\

Nie mój wątek, ale w jakis sposob dotyczacy mnie. W takim razie po raz pierwszy zareklamuję (czy jak to tam nazwac) swoj news
:mrgreen:
Sadzac po wpisach na forum, wiekszosc nienawidzi szkolen (ile bym dal 10 lat temu za szkolenie, heh) wiec robie ostatnie, konkurencja odetchnie LOL
Wiecej info na moim blogu.
Bedzie dobrze, luz......
=================

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

fxlamer większość to krzykacze którzy robią sztuczny tłok i wydaje się że ich tak dużo jest.
Ja sam jestem przeciwnikiem szkoleń prywatnie, nie chodzi o to że nie powinno ich byc tylko osobiście lubię samemu zdobywać wiedzę i wyważać już kiedyś otwarte drzwi.
Sprawia mi to satysfakcję, a i utrwala się bardziej w łepetynie.
Jak tu często widzę to niektórych po prostu krew zalewa, że ktoś zarabia kasę.
Zarobisz na FX, powiedzą pokaż staty.
Pokażesz staty powiedzą że podróby.
Wyjdziesz ze szkoleniami, powiedzą że nie umiesz zarabiać na FX :)
Zaoferujesz robota powiedzą że jakby zarabiał to byś nie sprzedawał.
Trzeba było nie rezygnować z moda na forum piszą że teraz nam dobrze płacą tylko że naciskają ;)

Trzeba nie słuchać tych malkontentów i robić swoje.
Pozdrawiam
Darek
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

Witam, jeśli nie dostane zaraz bana, wyrażę swoją opinię nt szkolenia FX Lamera dotyczącego skalpingu.

/ Ale najpierw do adminów: na mój nr ip sieci używane było konto mojej dziewczyny "Kingula" - jest one nie używane więc mam nadzieję że nie zostanie potraktowane jako multikonto.
Moje wcześniejsze konto candleelephants zostało zbanowane na prośbę gdyż po małym kryzysie rzuciłem to wszystko czym zajmowałem się od blisko 3 lat. Nie jestem babą więc daruje sobie szczegóły. /

Szkolenie jest dobrą bazą wyjściową do daleszej kombinacji nad własnym systemem. Jeśli ktoś liczy na kompletny system którym po tygodniu będzie już zarabiał pieniądze - zawiedzie się. Jest masa elementów nad którymi trader musi się skupić podczas tradingu a o których w ogóle nie ma mowy lub jest tylko napomnienie. Każdy musi dojsć do tego sam. Największymi plusami tego szkolenia jak dla mnie są:
- wychodzenie z pozycji
- zastosowanie średnich
- dla osób poczatkujących solidne wprowadzenie do tematu

Sprawy neutralnie wytłumaczone to :
- zasady wejścia - niby powiedziane ale jednak nie dokońca i nie do końca egzekwowane również w sesji live przez fx lamera
- w sesji live nie grany każdy sygnał wg systemu jaki powinien być grany (ten nie grany był by pozycją stratną)

Sprawy na minus:
- brak pokazania prowadzenia pozycji stratnej
-brak uwzględnienia commision w ostatecznym wyniku transakcji

Podsumowując nie jest to jakaś maszynka do koszenia pispów zresztą takiego czegoś nie ma. Podchodząc profesjonalnie do sprawy możemy dzięki temu systemowy wychodzić na plus i to jest najważniejsze. Zapewne tworząc szkolenie FXlamer mógłby zamieścić więcej filtrujących warunków do zajęcia transakcji bo napewno posiada swoje wypracowane metody,nawyki itp których nie zamieścił w szkoleniu.Nie jest prawdą że system nadaje się na każdy rynek, czasem trzeba naprawdę trochę poczekać aby zająć pozycje mimo, iż jest to skalp. Niemniej sama baza szkolenia jest rzeczą wartą tych pieniędzy.

W swoim czasie uaktyualnie journal w którym będę grał systemem częściowo opartym o system Fxlamera także będzie można pewnie wywnioskować coś więcej.

Pozdrawiam
candleelephants
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
matka
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: matka »

candleelephants2 pisze:- zasady wejścia - niby powiedziane ale jednak nie dokońca i nie do końca egzekwowane również w sesji live przez fx lamera
- w sesji live nie grany każdy sygnał wg systemu jaki powinien być grany (ten nie grany był by pozycją stratną)
Czyli w dwóch żołnierskich słowach: system losowy.
Obrazek
Unfortunately, more to come

Awatar użytkownika
candleelephants2
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: candleelephants2 »

nie dokońca bo jednak mamy zakreślone możliwości wyboru typu : wchodze gdy korpus zakończy się nad średnimi lub wystarczy że cena wyjdzie ponad średnie ale nie musi się korpusem zakończać ponad itp. Brak sprecyzowania w każdym momencie - to trzeba sprecyzować już sobie samemu na bazie własnych doświadczeń.
gdzieś jest to drzewo.

Awatar użytkownika
nnm82
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nnm82 »

ja sie moze wypowiem krotko i na temat...
i scalping i PA to najlepsze materialy wedlug mnie jakie sa w zasiegu zdobycia, Henryk po prostu cale swoje (bezcenne) dowsiadczenie przekazuje w tych szkoleniach, nie chce robic reklamy ale tutaj nie ma mozliwosci by cos tu nie pasowalo, , jest to osoba w 100% rzetelna i godna nasladowania.

malo kto przekazuje kawal swojego zycia w tak przyjemny i wartosciowy sposob.

p.s a odpowiedz na pytanie z watku dysk.czasowych.., chyba jest oczywista..

Awatar użytkownika
brother
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: brother »

Ja mogę się wypowiedzieć na temat e-booka, kupiłem po około miesiącu interesowania się tematem PA, jak się okazało zakup był nietrafiony, ponieważ e-book nie zawiera niczego oprócz podstaw PA, taka okrojona forma tego co można przeczytać u nas na forum za darmo. Moim zdaniem zamiast wydawać te kilkadziesiąt zł. lepiej obejrzeć jakiś film na YT Seidena albo Fullera i poczytać forum, albo nawet artykuły samego autora na jego stronie, które są dostępne za free.

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Widzę, że wiele osób chwali autora systemu jak i również sam system. W takim razie zapewne nie będzie rzadnych problemów, aby przedstawić o ile wzrósł wasz depozyt podczas stosowania systemu.

No bo jak Iksiński będize postępował według tych samych zasad i Kowalski i Nowak....to wyniki powinny być bardzo zbliżone do siebie. wiadomo, że nie identyczne, ale zbliżone.

Pozdrawiam
Arturro
"Choise, the problem is choise"

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

brother pisze:Ja mogę się wypowiedzieć na temat e-booka, kupiłem po około miesiącu interesowania się tematem PA, jak się okazało zakup był nietrafiony, ponieważ e-book nie zawiera niczego oprócz podstaw PA, taka okrojona forma tego co można przeczytać u nas na forum za darmo. Moim zdaniem zamiast wydawać te kilkadziesiąt zł. lepiej obejrzeć jakiś film na YT Seidena albo Fullera i poczytać forum, albo nawet artykuły samego autora na jego stronie, które są dostępne za free.
Ten post również kieruję do Arturro .
Może te informację są dostępne na forum /w internecie ,ale są one rozsiane w różnych miejscach. Kupując ebook dostajesz proste i łatwe do nauki informacje . Po przeczytaniu tej książki można naprawdę dużo zrozumieć . Wiem po sobie ,bo kupiłem ją na początku swojej kariery na rynku forex :mrgreen: i naprawdę często powracałem do tych informacji .Wszystko masz w jednym pliku lub tak jak ja w segregatorze (wydrukowałem sobie ,bo lepiej człowiek przyswaja wiedzę ). Także ja polecam jak najbardziej ,ale tylko dla początkujących ,którzy dopiero co zapoznają się z forexem.

Pozdrawiam

Arturro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Arturro »

Nie bardzo rozumiem, dlaczego to kierowane jest do mnie?
Cadermo pisze: Kupując ebook dostajesz proste i łatwe do nauki informacje . Po przeczytaniu tej książki można naprawdę dużo zrozumieć .

No i kupując ją zrozumiełem, że większa część jest ściągnieta z forum. tylko parę urywków było świerzych.

No nic powracam do pytania o wyniki scalpingu :)
"Choise, the problem is choise"

ODPOWIEDZ