MM MANCHESTER

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
MACIEK408
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: MACIEK408 »

utrzymuj rozpiętość linii tak, aby wynosiły one w przybliżeniu określoną wartość daily average np. 1/4 lub 1/3 zależy jaki poziom ryzyka-zysku cię interesuje. chyba że poziom ten jest bardzo niski - wtedy należy zastanowić się nad grą wogóle w danym dniu, lub też przeanalizować daily average z innych dni (za pomocą TSR) i pod tym kątem ustawiać poziomy.
Money Never Sleeps

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

Można grać jak pisze Maciek, na przykład na 1/4 daily average. Ja bardzo polubiłem poziomy MM i tylko do nich się stosuję. Nowicjuszu co do Twojego pytania, jasnej odpowiedzi chyba nie ma, ja przynajmniej jestem świadom, że moje postępowanie jest zapewne nieprofesjonalne. Ale dlaczego przestawiam parametr P żeby utrzymywać cały czas te same rozpiętości? - otóż:

1. przy rozpiętościach rzędu 7 pipsów na gbpusd system staje się nadsterowny i nawet małe wybicie może dać sygnał nie w tą stronę.

2. jeżeli nawet sygnał będzie wskazywał dobry kierunek, to zarobimy mało przy dużym ruchu. Często jest tak, że rynek szykuje się na jakieś dane i ledwo co się rusza, ruchy oscylują w granicy kilku pipsów, przy niezmienionym parametrze P mamy ciasne poziomy więc i bliskie targety. Tymczasem kiedy spojrzymy wieczorem na PIĘKNY dzień do grania na foreksie widzimy duże rozpiętości MM i stwierdzamy, że trzeba było grac na duże... także ja jestem za manipulowaniem zawsze gdy wystepuje potrzeba, dzis chyba raz przestawiałem parametr P.

A para eurjpy wyszła świetnie, +19 pipsów:) na eurusd nie gram - a szkoda:D teraz byly sygnały na gbpusd i usdjpy ale nie jestem optymistą jeśli chodzi o te wejścia, zwłaszcza jesli chodzi o g/u...

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nowicjusz123 »

Dziekuje za konstruktywne odpowiedzi.
nasedo pisze:1. przy rozpiętościach rzędu 7 pipsów na gbpusd system staje się nadsterowny i nawet małe wybicie może dać sygnał nie w tą stronę.
O to wlasnie chodzi i nalezy tego unikac, a wiec najlepiej jak beda one w miare szerokie, zwlaszcza ze parametrem P pmozna operowac tak jakby na tylko dwoch zakreach. Chodzi o to ze albo jest to przedzial 5-8pips przy wartosci param. 32-42 oraz te słuszne zakresy rzędu 15-19 pips przy wartosici parametru 62-82max.

PS: Skorzystalem z sygnalu usd/jpy, TP=10pips brutto. Pozdrawiam serdecznie
Małymi łyżeczkami, ale wciąż ...

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Jak tam dzisiejsze wyniki u Was?

u mnie:
gbpusd 20 pips
eurjpy 16 pips
usdjpy -21 pips

razem ze spreadem: -5 pips
Otwarte myślenie to wielki dar i zarazem samotność

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam serdecznie wszystkich.. Dzisiejszy dzien zakonczony pomyślnie. Ponizej zamieszczam moje dzisiejsze wejscia, a za chwilke Nasedo zabieram sie do zamieszczonego przez Ciebie Enneagramu :) zobaczymy co tam wyjdzie. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

hm, chyba coś nie tak z Twoim załącznikiem Nowicjuszu, ja przynajmniej nic nie widzę, jakiś bład chyba. A bardzo ciekawy jestem bo ja dzisiejszych dni do udanych nie moge zaliczyć;)

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Przepraszam za blad, ale nie byl on z mojej winy. Podaje drugi.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Dzisiejszy poranek byl cudowny do handlu, MANCHESTER dal dobre sygnaly na 4 parach: GBP/USD, EUR/JPY, EUR/USD i USD/CHF. W sumie mozna bylo ugrać na spokojnie okolo 70 pips. Czy ktos dzisiaj wchodzil na rynek ?? Jakie wyniki ?? Pozdrawiam

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Nowicjuszu, gratuluje pipsów:) ja mogę tylko pozazdrościć, u mnie ten tydzień jest tragiczny! Dziś:

eurjpy: 19 pips
gbpusd: czekam na 30 pips, ale czuje, że zamknie się w okolicach paru pipsów na plusie

na parach EUR/USD i USD/CHF nie gram...

I co tu zrobić? cały tydzień jest narazie -7 pips incl spread.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2007, 13:31 przez nasedo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
nowicjusz123
Stały bywalec
Stały bywalec

Dziekuje Nasedo, ale ja tez jestem załamany, otóż nie miałem mozliwosci obserwacji rynku w tych godzinach, poniewaz mialem wyjazd i teraz pluje sobie w brode :)
System na USD/CHF daje sporadyczne ale czyste sygnaly. NOrmalnie gram tylko na trzech parach, o ktorych mowa byla w poprzednich watkach, ale czasem korzystam z sygnalow na usd/chf oraz usd/cad.

ODPOWIEDZ