MM MANCHESTER

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

ADX

Nieprzeczytany post autor: nasedo »

Cytuje ze strony bossa.pl:

Wskaźnik ten jest najczęściej używany z liniami DMI. Jego zadaniem jest pomiar wielkości i siły trendu, jednak bez wskazania jego kierunku. Rosnące wartości wskaźnika informują o wzroście siły dominującego trendu. Spadek wskaźnika mówi o słabnięciu trendu sugerując jego bliskie przełamanie. Wskaźnik może też być wykorzystany do rozróżnienia trendów wertykalnych i horyzontalnych. Wygładzoną odmianą jest ADXR.

Niestety ADX mówi raczej to co sam widzę na wykresie... Patrzę jak zachowywał się wcześniej, ale jakoś nie mogę się przekonać do niego.

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

@luks35

1. wszystkie pliki z rozszerzeniem .mq4 kopiujesz do ...\(folder meta trader)\experts\indicators -> kolejnie z okienka Navigatora, które można włączyć/wyłączyć skrótami CTRL+N z "wskaźniki własne" wrzucasz poziomy mm (np przeciągając na okienko wykresu), kolorową moving avarage, zaś ze wskaźniki wrzucasz Envelopes. To chyba na tyle, jesli masz jakies pytania - pisz.

2. niby można na jednym analize stosować a na drugim handlować - czemu nie, tak mi się wydaje.

3. co powiesz na to, żeby pierwsze dwa tygodnie pohandlować tylko na demo?

4. jeśli chodzi o demo to polecam xtb bo wiele osób tutaj ma tam demo i w związku tym ma identyczne świece.

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

W sumie masz racje, najlepsza nauka na real;) nie wiem jaki zasobny jesteś, w sumie też nie powinno mnie to interesować, ale 300$ na pierwszą stratę spokojnie starczy;)

Swoją drogą, już do godziny 10:30 jest +38 pips. Cały tydzień +5 pips... Sądze, że na g/u nic już sie nie zmieni.

Awatar użytkownika
nasedo
Gaduła
Gaduła

Tak, tak należy jeśli chodzi o SELL w tym przypadku. Zastanawiał bym się jednak czy dwa levele to nie za dużo jak na TP. Ja mam rozpiętość 7/8 pips między levelami i taka chyba nie jest zła. Wtedy można by target ustawiać na trzeci level - zysk wtedy wynosi 22 pipsy (ze spreadem powinno być 17), uważam, że gra na 15 pipsów minus spread czyli na 10 pipsów nie ma sensu... chociaż może się mylę, nie mam doświadczenia w materii specyfiki usdcad.

dla jasności, u mnie to wygląda tak:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

krzysieks1
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: krzysieks1 »

Witam wszystkich grupowiczów.

Widzę nasedo, że używasz fajną kolorową średnią. Gdzie można się w taką zaopatrzyć ?

ODPOWIEDZ