OK, ze spreadem 0-1 pips było to możliwe ...Good Will Hunting pisze:Oba wejścia naniesione na wykres M1
Let's Rock!
Ostatnio zmieniony 07 cze 2011, 07:17 przez Godfather, łącznie zmieniany 1 raz.
Proste rzeczy bywają bardzo trudne, ponieważ są bardzo łatwe.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Nie bardzo rozumiem, te +75 pipsów to zysk nieznacznie ponad 1000 zł, czy całe Twoje depo aktualnie wynosi teraz nieznacznie ponad 1000 zł, czyli 75 pipsów = nieznacznie?Good Will Hunting pisze:Dzisiejszy wynik to +75 pipsów czyli nieznacznie ponad 1000 zł
"Wieloma strategiami można zarabiać i wszystkimi można tracić." Mike Scofield
"Wszystko rozgrywa się w głowie, a nie na wykresie" Mike Scofield
- Good Will Hunting
- Pasjonat
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Nie zrozumieliśmy się.Good Will Hunting pisze:Nieznacznie ponad 1000 zł czyli przykładowo 1020 zł, te 20 zł to to nieznacznie.
Pytałem czy po tych 2 transakcjach Twoje depo wynosi nieznacznie ponad 1000 zł czy w tych 2 trejdach zarobiłeś nieznacznie ponad 1000 zł.
Inaczej mówiąc ile wynosi depo po tych 2 trejdach ...
jak pol lota zrobil 75 pips to chyba nie mogl zarobic 20 pln?Mike_Scofield pisze:Nie zrozumieliśmy się.Good Will Hunting pisze:Nieznacznie ponad 1000 zł czyli przykładowo 1020 zł, te 20 zł to to nieznacznie.
Pytałem czy po tych 2 transakcjach Twoje depo wynosi nieznacznie ponad 1000 zł czy w tych 2 trejdach zarobiłeś nieznacznie ponad 1000 zł.
Inaczej mówiąc ile wynosi depo po tych 2 trejdach ...
zarobil klocka i powieksza pozycje do 0.6 - tak jak pisze w 1 poscie
uwaznie czytac potem pytac panowie

Nie wierz w trendy.
- Mike_Scofield
- Pasjonat
Tak, masz rację, nie doczytałem w pierwszym poście, że gra 0,5 lota ...Vanguard pisze:jak pol lota zrobil 75 pips to chyba nie mogl zarobic 20 pln?
zarobil klocka i powieksza pozycje do 0.6 - tak jak pisze w 1 poscie
uwaznie czytac potem pytac panowie
Jeśli mogę - nie zwiększaj pozycji, te 0,5 przy 1K to i tak jest po bandzie, teraz przy 2K i tak masz lewar pewnie z 1:70.Good Will Hunting pisze:
Dzisiejszy wynik to +75 pipsów czyli nieznacznie ponad 1000 zł co znaczy że jutro lecimy już po 0,6 lota, oby równie skutecznie co dzisiaj.
:
Nie zawsze będziesz w "god mode"
powodzenia

The irresistible force met the immovable object
- Good Will Hunting
- Pasjonat
To co pokaże wieczorem obecnie wygląda tak, mam mały dylemat co robić dalej, obecnie z punktu zerowego jest zarobione ~65 pipsów. Pozwoliłem sobie obciąć fragment z numerem transakcji, bo tam i tak nic nie było. Bardzo prawdopodobne że zaraz to zamknę. Na H4 nieznacznie przekroczyliśmy poziom gdzie się do tej pory zatrzymywaliśmy ostatnio i może być jakaś cofka.
Zamieszczam screen, sorry że nie odpisałem na ewentualne pytania, nie czytałem tematu, chciałem tylko zamieścić screen. Wieczorem jak zamknę i podsumuję to z pewnością napiszę coś więcej.
Zamieszczam screen, sorry że nie odpisałem na ewentualne pytania, nie czytałem tematu, chciałem tylko zamieścić screen. Wieczorem jak zamknę i podsumuję to z pewnością napiszę coś więcej.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
- Good Will Hunting
- Pasjonat
Dziś wziąłem tylko jeden setup, ten który, jeszcze otwarty, wrzucałem wcześniej na forum.
Udało mi się dziś osiągnąć 100% mojego dziennego planu polegającego na spędzaniu jak najmniejszej ilości czasu przed komputerem oraz braniu tylko tych najlepszych wejść, z miejsca zerowego, przy odpowiednio wysokim wolumenie.
Także oto dzisiejsze wejście na którym udało mi się zarobić 64 pipsy, dzięki wolumenowi 0,6 po raz drugi już zamknąłem dzień z zyskiem przekraczającym nieznacznie 1000 zł. Bardzo prawdopodobne że dzisiaj można by było zrobić więcej jednak ja po zamknięciu tego trade'u, po godzinie 11, miałem miłego gościa więc postanowiłem wyłączyć już platformę
Wejście:

Raz jeszcze serdeczne dzięki za wszystkie wyrazy wiary i życzenia powodzenia, bardzo fajnie jest to przeczytać. Oby jutrzejszy dzień był równie dobry co dzisiejszy
Let's Rock!
Udało mi się dziś osiągnąć 100% mojego dziennego planu polegającego na spędzaniu jak najmniejszej ilości czasu przed komputerem oraz braniu tylko tych najlepszych wejść, z miejsca zerowego, przy odpowiednio wysokim wolumenie.
Także oto dzisiejsze wejście na którym udało mi się zarobić 64 pipsy, dzięki wolumenowi 0,6 po raz drugi już zamknąłem dzień z zyskiem przekraczającym nieznacznie 1000 zł. Bardzo prawdopodobne że dzisiaj można by było zrobić więcej jednak ja po zamknięciu tego trade'u, po godzinie 11, miałem miłego gościa więc postanowiłem wyłączyć już platformę

Wejście:

Postaram się do tego zastosować, bardzo możliwe że dobrze mi radzisz. Zdaje sobię sprawę, że nie zawsze będzie mi sie udawało kręcić takie wyniki jak dzisiaj czy wczoraj więc może dobrze mi zrobi jeśli do podnoszenia wolumena na 0,7 wstrzymam się powiedzmy do momentu aż mój depozyt nie osiągnie 5 000 zł. Póki co rzeczywiście będę tradeował po 0,5 lub 0,6 lota. Serdeczne dzięki za tą uwagę.Jeśli mogę - nie zwiększaj pozycji, te 0,5 przy 1K to i tak jest po bandzie, teraz przy 2K i tak masz lewar pewnie z 1:70.
Nie zawsze będziesz w "god mode"
Raz jeszcze serdeczne dzięki za wszystkie wyrazy wiary i życzenia powodzenia, bardzo fajnie jest to przeczytać. Oby jutrzejszy dzień był równie dobry co dzisiejszy

Let's Rock!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.