Jeszcze jutro przyjrzę się historii jak to wyglądało na M1 ,być może będzie lepiej
Scalping PinBar EUR/USD M5
-
Cadermo
Scalping PinBar EUR/USD M5
Witam,od tygodnia zajmuję się dodatkowo koszeniem pipsów przy użyciu PinBarów oraz poziomów wsparć i oporów na M5 ,używam tylko pary walutowej EUR/USD .Jeśli cena odbije się od poziomu S/R i stworzy się pinbar to wchodzę od razu na drugiej świecy i gram zgodnie z kierunkiem pinbaru. W ciągu 6 dni udało mi się zarobić lekko ponad 200 pipsów na samym edku ,Risk Ratio ustawiony na 1.6 ,a maksymalny SL to 10 .Wejść w czasie trwania sesji europejskiej 5-6 /dzień .Średnio TP wynosi 8-16 pipsów . Jeśli ktoś będzie zainteresowany przedstawię system dokładniej
Czy ktoś z was też gra tym systemem ?
Jeszcze jutro przyjrzę się historii jak to wyglądało na M1 ,być może będzie lepiej
-
Cadermo
Dla przykładu z wczoraj. Żeby wejść ,sygnał musi mieć świecę 3 razy większą niż knot ,przynajmniej 3 razy większą.(to taki mój filterek
)
To jest na m5 ,jutro przetestuje m1 !

Dla małego wyjaśnienia żółte prostokąty to sygnał ,który jest nieco mniej pewny niż pomarańczowy
Można zauważyć ,że podczas "trwania" naszej pozycji ,nagle pojawia się sygnał ,który pokazuje nam zmiane kierunku ceny ,ale nie zdarzyło mi się ,żeby on zadecydował i nie miałem w takiej sytuacji nigdy SL .Przykład :godzina 13 na wykresie. Co do wejść ,staramy się wchodzić na 2 kropce (sygnał na 1 ) lub tak jak w przypadku pomarańczowych prostokątów (sygnał na 2-3 kropce ) .One są pewniejsze ,bo nigdy nie miałem na nich SL ,ale są stosunkowo rzadko
Jutro postaram się spisać dokładnie jak będę w pociągu i wrzucę w niedziele !
Ogólnie rzecz biorąc :SYSTEM PROSTY ,BEZ WSKAŹNIKOWY ,DOBRY RR i PIPSOWO NIE WYGLĄDA ŹLE
To jest na m5 ,jutro przetestuje m1 !

Dla małego wyjaśnienia żółte prostokąty to sygnał ,który jest nieco mniej pewny niż pomarańczowy
Można zauważyć ,że podczas "trwania" naszej pozycji ,nagle pojawia się sygnał ,który pokazuje nam zmiane kierunku ceny ,ale nie zdarzyło mi się ,żeby on zadecydował i nie miałem w takiej sytuacji nigdy SL .Przykład :godzina 13 na wykresie. Co do wejść ,staramy się wchodzić na 2 kropce (sygnał na 1 ) lub tak jak w przypadku pomarańczowych prostokątów (sygnał na 2-3 kropce ) .One są pewniejsze ,bo nigdy nie miałem na nich SL ,ale są stosunkowo rzadko
Jutro postaram się spisać dokładnie jak będę w pociągu i wrzucę w niedziele !
Ogólnie rzecz biorąc :SYSTEM PROSTY ,BEZ WSKAŹNIKOWY ,DOBRY RR i PIPSOWO NIE WYGLĄDA ŹLE
- freshman89
- Gaduła

Dobrym miejscem na szukanie pinbarów są HL dla trendów wzrostowych lub odpowiednio LH dla malejących czyli klasyczna gra z trendem+oczywiście S/R i LT.
Ogólnie prostota to jest to co powinno charakteryzować system,bo nie trzeba magicznych wskaźników czy robotów, wystarczy pare kresek(lub kropek w tym przypadku:) no i cena. To co powinno skupić naszą uwage to przede wszystkim MM, emocje,żelazna dyscypina oraz moment wyjścia który jest najważniejszy.
Ot to takie przemyślenia początkującego forexowca;)
Ogólnie prostota to jest to co powinno charakteryzować system,bo nie trzeba magicznych wskaźników czy robotów, wystarczy pare kresek(lub kropek w tym przypadku:) no i cena. To co powinno skupić naszą uwage to przede wszystkim MM, emocje,żelazna dyscypina oraz moment wyjścia który jest najważniejszy.
Ot to takie przemyślenia początkującego forexowca;)
- Rocendroll
- Stały bywalec