Scalping PinBar EUR/USD M5
no nie do konca bym sie z tym zgodzilalinoe pisze:Co to za różnica? Dobra strategia może działać na wszystkich TF

np dobre, bardzo dobre, super dobre, a nawet i idealne strategie scalpingowe nie sprawdza sie na wykresach D1

gram bardzo podobnie dlatego zainteresowal mnie ten temat i stad tez moje poprzednie pytanie o konkrety...
za jakis czas moze gdzies opisze jak ja to wszystko widze
pozdrawiam

U mnie niestety wczoraj nie dzialalo zbyt dobrze, ponizej przyklady, nie patrzylem na S/R tylko na formacje swieczek. Gdzie tu jest metoda na M5? Niestety raz dziala raz nie dziala i pozniej jest problem, bo trzeba kombinowac zeby wyjsc na plus lub zero lub mala strata...
M15 juz bardziej jest prwadopodobny, ale czasem zdarza sie i na H1 ze nie dziala. Dlatego m5 to czasami niezla ruletka. Jakies pomysly jak minimalizowac ryzyko z wejsciem na m5?
M15 juz bardziej jest prwadopodobny, ale czasem zdarza sie i na H1 ze nie dziala. Dlatego m5 to czasami niezla ruletka. Jakies pomysly jak minimalizowac ryzyko z wejsciem na m5?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
kupuj POLSKIE produkty
To jest podstawowy błąd, należy szukać formacji, w tym przypadku pinbarów w miejscach szczególnych, właśnie na poziomach S/R, w pobliżu linii wyznaczających kanały, LT, poziomach fibo . Starać się wchodzić zgodnie z kierunkiem trendu na wyższym TF. Nie spieszyć się, zaczekać na potwierdzenie, czy przypadkiem następna świeca nie będzie zachodzić na nasz pinbar . Wtedy prawdopodobieństwo zadziałania formacji się zwiększa. Nie ma idealnych sytuacji na rynku, należy poprzez dodanie dodatkowych warunków zwiększać nasze szanse na sukces.mario83 pisze:U mnie niestety wczoraj nie dzialalo zbyt dobrze, ponizej przyklady, nie patrzylem na S/R tylko na formacje swieczek. Gdzie tu jest metoda na M5? Niestety raz dziala raz nie dziala i pozniej jest problem, bo trzeba kombinowac zeby wyjsc na plus lub zero lub mala strata...
Najbardziej śmieszą mnie posty"jak z skutecznością" - jak bedzie 90 % to Was zainteresuje,jak nie to szukacie dalej?
Kiedyś też podobnej zależności szukałem,ale nie kierowałem się tylko pinbarami,ale i LT,SR...również można złapać od kilku-kilkunastu pips,nawet jak cena zamierza przebić.
Z pinami sprawa wydaje się bardziej niepewna.Bo same piny nic nie dają,jak wyżej na screenie widzimy.Połączyć to z LT i SR i można brać po 40 pips z takim samym SL. Wydaje sięlepsze,oczywiście skoro autorowi sięsprawdza to super,ale na 80% nowy jak t ospróbuje to wyjdzie rozczarowany,bo same piny są tak pewne jak prognozy w DT.
Kiedyś też podobnej zależności szukałem,ale nie kierowałem się tylko pinbarami,ale i LT,SR...również można złapać od kilku-kilkunastu pips,nawet jak cena zamierza przebić.
Z pinami sprawa wydaje się bardziej niepewna.Bo same piny nic nie dają,jak wyżej na screenie widzimy.Połączyć to z LT i SR i można brać po 40 pips z takim samym SL. Wydaje sięlepsze,oczywiście skoro autorowi sięsprawdza to super,ale na 80% nowy jak t ospróbuje to wyjdzie rozczarowany,bo same piny są tak pewne jak prognozy w DT.
kazdy system "raz dziala raz nie dziala". z tego co wiem nadal jeszcze nie wymyslono systemu ktory zawsze dzialamario83 pisze:Niestety raz dziala raz nie dziala........
M15 juz bardziej jest prwadopodobny, ale czasem zdarza sie i na H1 ze nie dziala...................

osobiscie wydaje mi sie ze pinbary (z SL max 20p) bardziej sprawdzaja sie na M15...z kolei komus innemu bedzie wygodniej uzywac M5 czy nawet H1 jak napsiales...musisz poprobowac i zobaczyc co tobie najbardziej odpowiada
skutecznosc kazdego systemu w duzej mierze uzalezniona jest od tradera ktory danym systemem sie posluguje
bo pinbary na 4-6 pipsow (takie jak zaznaczone na screenie) to nie pinbary...takie "cos" pojawia sie co chwile ale raczej nie ma zadnego znaczenia...a juz napewno nie powinno zawierac transakcji tylko w oparciu o pinbara na 4 pipsymario83 pisze:U mnie niestety wczoraj nie dzialalo zbyt dobrze, ponizej przyklady.......