Scalping PinBar EUR/USD M5

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Cadermo

Scalping PinBar EUR/USD M5

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Witam,od tygodnia zajmuję się dodatkowo koszeniem pipsów przy użyciu PinBarów oraz poziomów wsparć i oporów na M5 ,używam tylko pary walutowej EUR/USD .Jeśli cena odbije się od poziomu S/R i stworzy się pinbar to wchodzę od razu na drugiej świecy i gram zgodnie z kierunkiem pinbaru. W ciągu 6 dni udało mi się zarobić lekko ponad 200 pipsów na samym edku ,Risk Ratio ustawiony na 1.6 ,a maksymalny SL to 10 .Wejść w czasie trwania sesji europejskiej 5-6 /dzień .Średnio TP wynosi 8-16 pipsów . Jeśli ktoś będzie zainteresowany przedstawię system dokładniej :) Czy ktoś z was też gra tym systemem ?
Jeszcze jutro przyjrzę się historii jak to wyglądało na M1 ,być może będzie lepiej :)

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Poziomy S/R z jakiego interwału kreślisz?

Cadermo

ja mam wskaźnik ,który rysuje mi kropeczki .

pawelklos
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: pawelklos »

Aha, to jak chcesz to możesz sobie rysować z h3 lub h4 to zawsze ci odbije o te 20/30 pips.

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Daj jakieś screeny.

Cadermo

Dla przykładu z wczoraj. Żeby wejść ,sygnał musi mieć świecę 3 razy większą niż knot ,przynajmniej 3 razy większą.(to taki mój filterek :) )
To jest na m5 ,jutro przetestuje m1 !
Obrazek
Dla małego wyjaśnienia żółte prostokąty to sygnał ,który jest nieco mniej pewny niż pomarańczowy :)
Można zauważyć ,że podczas "trwania" naszej pozycji ,nagle pojawia się sygnał ,który pokazuje nam zmiane kierunku ceny ,ale nie zdarzyło mi się ,żeby on zadecydował i nie miałem w takiej sytuacji nigdy SL .Przykład :godzina 13 na wykresie. Co do wejść ,staramy się wchodzić na 2 kropce (sygnał na 1 ) lub tak jak w przypadku pomarańczowych prostokątów (sygnał na 2-3 kropce ) .One są pewniejsze ,bo nigdy nie miałem na nich SL ,ale są stosunkowo rzadko :)
Jutro postaram się spisać dokładnie jak będę w pociągu i wrzucę w niedziele !
Ogólnie rzecz biorąc :SYSTEM PROSTY ,BEZ WSKAŹNIKOWY ,DOBRY RR i PIPSOWO NIE WYGLĄDA ŹLE :)

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

Jestem ciekaw jak ci bedzie szlo, z pinbarami nigdy nie schodzilem ponizej h1 totez bede sledzil z uwaga twoj temat.

Nowisz
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Nowisz »

Dobrym miejscem na szukanie pinbarów są HL dla trendów wzrostowych lub odpowiednio LH dla malejących czyli klasyczna gra z trendem+oczywiście S/R i LT.

Ogólnie prostota to jest to co powinno charakteryzować system,bo nie trzeba magicznych wskaźników czy robotów, wystarczy pare kresek(lub kropek w tym przypadku:) no i cena. To co powinno skupić naszą uwage to przede wszystkim MM, emocje,żelazna dyscypina oraz moment wyjścia który jest najważniejszy.

Ot to takie przemyślenia początkującego forexowca;)

Awatar użytkownika
Rocendroll
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Rocendroll »

Dobrze rozumiem? Cały sposób gry sprowadza się do tego żeby uważać na świece z wyraźnie większym knotem, a potem wyjście w linii oporu? Wspomagamy się dodatkowo metodyką price action czyli hh, lh, hl, ll , etc.?
Obrazek

xXx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: xXx »

ridera pisze:ja mam wskaźnik ,który rysuje mi kropeczki .
Hej.
Jesli mozesz to wrzuc te wskazniki tutaj na forum.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ