Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Fakt, dziala na realu, trzeba wyczyscic cache. Zamiast wodotryskow mogli by dac trailing stop.
Bedzie dobrze, luz......
=================

freetrader
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: freetrader »

Czy Oanda ma jakąś listę mailingową dla klientów? Chyba nie :-( O upgrade'ach platformy można dowiedzieć się chyba tylko przy odpalaniu FXDesktop ... A i wtedy trzeba latać po wszystkich opcjach, żeby na nie wpaść. To, o czym pisze komislaw zobaczyłem dopiero po przeczytaniu tego postu.

Napisałem do supportu, żeby o to spytać, a oni odpisali:

In regards to your inquiry to be advised of up and coming new features which will improve your usage of our FXTrade platform. Please go to: http://fxlabs.oanda.com/cgi/fxlabs.pl. This website will provide you with any new features we are working on, which you can test using a practice account. Any new features will be announced on FXLabs. We hope this answers your inquiry.

Czasem mam wrażenie, że ten support sam nic nie qma :-(

Przecież dodali jakiś czas temi Ichimoku - zero informacji, ostatnio Awesome - zero informacji, a teraz te kolejne gadżety. Chyba wypadałoby się nimi pochwalić.

Awatar użytkownika
komislaw
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: komislaw »

Lista kolejnych upgrade'ów platformy jest dostępna TUTAJ.
O nowościach można też przeczytać na tej części forum Oandy, która jest poświęcona sprawom związanym z platformą. Tam można też zaproponować nowe ulepszenia, chociaż nie zawsze zostają one wprowadzone w życie ;) np. właśnie Trailing Stop - jest propnowany już co najmniej od dwóch lat, a jakoś ciągle go nie widać...
Aktualnie (od przedwczoraj) testowane są m.in. wykresy typu Heikin-Ashi oraz Pivoty. Testować je można na demo FXGame Beta. Z tego co wyczytałem gdzieś na ich forum, to takie testy trwają od 1 do 3 tygodni, wiec pewnie niedługo to będzie dostępne ne realu.

kris77
Stały bywalec
Stały bywalec

Podziękowania

Nieprzeczytany post autor: kris77 »

Dziękuję koledze Turczy za opis zakladania konta na Oanda (pierwsza strona wątku). Dzięki temu opisowi szczęśliwie założyłem tam konto i przelałem kasę.
Pozdrawiam. Kris

Awatar użytkownika
sirpawel
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: sirpawel »

Ponawiam pytanie przedmówcy. Czy można grać przez PDA na Oandzie?
Jest to dla mnie bardzo ważne przy wyborze platformy.

Aroon
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Aroon »

Mnie się nie udało. Problem jest w tym, że zanim „dotrzesz" do swojego konta, musisz po drodze otworzyć kilka okienek. Tego Symbian ( Nokia) nie potrafił zrobić. Nie wiem jak to jest z Windows Mobile, ale podejrzewam, że podobnie.

cr1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cr1234 »

Witam

Tutaj nie o okienka chodzi, a o Javę...

Na WM5 u mnie na SPV M600 nie udało mi się ruszyć OA, próbowałem na paru programach, z róznymi javami, łacznie z Netfront, na której chodzi wiele stron w Javie, a tutaj nici.

Symbian potrafi otwierac kilka okienek, np. w operze na Symbianie (jest w mojej A925, można otworzyc kilka), ale własnie nici z innego powodu...

Ludzie troche przez to psiocza na OA, piszą do nich, zeby poprawili, cos z tym zrobili, ale na razie jest jak jest....

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

Witam,
Oanda uruchomila FxManager dla kont real pozwalajacy na zarzadzanie wieloma kontami klientow Oandy jednemu traderowi. Wiecej info tutaj: https://fx1.oanda.com/ma/index.shtml
Bedzie dobrze, luz......
=================

cr1234
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: cr1234 »

Witam

Pytanie do uzywających FXDesktop... czy jak zostawicie okno transakcji i czekacie np. z kupnem, czy close, czy same czasami wchodzą wam te otwarte w oknie zlecenia? U mnie znarzylo sie to dwukrotnie ostatnio ... normalnie na platformie, wchodząc przez strone nie miałem tego nigdy...

Pozdrawiam

NOWY
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: NOWY »

Witajcie próbuje otworzyć konto na oandzie wypełniłem formularz z tej strony https://fx1.oanda.com/cgi-bin/v1.0/register/register.pl wysłałem skany dowodu i prawka oraz rachunków , razem z tym dokumentem http://fxtrade.oanda.com/fxtrade/doc/id ... mation.pdf mam czekać na odpowiedz od nich czy może konto jest już otwarte , i co to jest te Confirm ID Pozdrawiam

ODPOWIEDZ