Wydaje mi się że masz problem z cierpliwością. Masz kłopoty/problemy z załatwieniem WKU to dlaczego na siłę próbujesz trejdować i potem tym się usprawiedliwiasz ...
Załatw sprawy osobiste, które nadszarpują spokój psychiczny i wróć do FX. Pipsy nie uciekną. Dobrze by było jakbyś umiał podchodzić do tego z dystansem i był cieprliwy. Inaczej w penym momencie zorientujesz się że tracisz obiektywizm. FX nie może być całym Twoim życiem bo się pogubisz. Panuj nad emocjami a efekty same przyjdą.
Wypowiedź oczywiście w formie pomocy więc mam nadzieje że nie odbierzesz jej negatywnie
Powodzenia
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
Część. Na wstępie muszę przyznać, że trochę zaniedbałem ten dziennik. Przyczyną tego stanu rzeczy nie był oczywiście MC, ani nic podobnego, po prostu za radą guccona (serdeczne dzięki!) postanowiłem poogarniać, załatwić wszystkie ważne sprawy i dopiero wtedy, na spokojnie zająć się giełdą. Jak się później okazało było tego tyle, że zawsze praktycznie uciekały mi najlepsze godziny na rynku, których później nie było sensu gonić. Z postami na forum też jakoś nie było mi po drodze, postanowiłem przez te kilka dni odpocząć od giełdy. Dzisiaj wracam ze sporą dozą cierpliwości, której wcześniej mi brakowało i z czasem wolnym od lekarzy z komisji . Wyniki z dnia dzisiejszego postaram się zamieścić wieczorem, razem z wnioskami, które przez ten czas wyciągnąłem.
Standardowo, Let's Rock!
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Czy temat jest promocją systemu? Z pewnością, tak samo jak każdy inny dziennik, którego autor osiąga profity inwestują metodą "X" promuje metodę "X". Pozwolę się sobie posłużyć tutaj jako przykładem dziennikiem asmo, który swoimi dobrymi wynikami promuję metodę "Price Action" nauczaną przez Jamesa16 z Forex Factory. Taka promocja jest nieunikniona, grając darmową metodą polegającą przykładowo na otwieraniu pozycji gdy kogut sąsiada trzykrotnie zapieje w odstępach pięciominutowych (tzw. opcja wiejska) też jest promowaniem tej metody i koguta sąsiada.
(...)
Witam,
z tym nie do końca bym się zgodził.Nie nazwał bym pracy Asmo promowaniem,lecz pokazaniem że nie trzeba nie wiadomo jakiego systemu za xxx zł,żeby kosić pipsy. Tam żadnej tajemnicy nie ma,nie ma czegoś w stylu"pokaże Ci wejście a żeby znać wyjście płać".
Oczywiście nie odbierz mnie źle,po prostu wydaje mi się że złego przykładu użyłeś. Osobiście będę czekał na jakieś screeny.
Good Will Hunting pisze:W związku z powyższą obietnicą postaram się wspiąć na wyżyny swoich umiejętności w dziedzinie obsługi platformy transakcyjnej i podepnę myfxbook żeby moje wejścia były dokumentowane na gorąco
Co ze statystykami na myfxbook?
Narzekasz ciągle, że nie masz czasu na wpisywanie wyników do journala.
Pomyśl ile byś czasu zaoszczędził podpinając myfxbook ...
No i nikt by się nie czepiał, że ten journal to zwykła reklama szkoleń, a wyniki "podkręcone" ...
Proste rzeczy bywają bardzo trudne, ponieważ są bardzo łatwe.
Czy temat jest promocją systemu? Z pewnością, tak samo jak każdy inny dziennik, którego autor osiąga profity inwestują metodą "X" promuje metodę "X". Pozwolę się sobie posłużyć tutaj jako przykładem dziennikiem asmo, który swoimi dobrymi wynikami promuję metodę "Price Action" nauczaną przez Jamesa16 z Forex Factory. Taka promocja jest nieunikniona, grając darmową metodą polegającą przykładowo na otwieraniu pozycji gdy kogut sąsiada trzykrotnie zapieje w odstępach pięciominutowych (tzw. opcja wiejska) też jest promowaniem tej metody i koguta sąsiada.
(...)
Witam,
z tym nie do końca bym się zgodził.Nie nazwał bym pracy Asmo promowaniem,lecz pokazaniem że nie trzeba nie wiadomo jakiego systemu za xxx zł,żeby kosić pipsy. Tam żadnej tajemnicy nie ma,nie ma czegoś w stylu"pokaże Ci wejście a żeby znać wyjście płać".
Oczywiście nie odbierz mnie źle,po prostu wydaje mi się że złego przykładu użyłeś. Osobiście będę czekał na jakieś screeny.
Oczywiście wynik imponujący,
pozdrawiam
Cześć, oczywiście porównanie do Asmo i jego dziennika było tylko uproszczeniem. Chcąc czy nie chcąc inwestując i odnosząc zyski metodą X, płatną bądź nie, promujemy tę metodę. Tu nie chodzi o przykład w skali 1:1. Zgodzisz się chyba, że Price Action cieszy się tym większym zainteresowaniem im lepsze wyniki osiągają traderzy wykorzystujący ten sposób inwestowania.
Dzięki za docenienie wyników, a teraz do rzeczy.
Przez ostatnie dni byłem niestety odcięty od świata. W poniedziałek moja przygoda z tradeowaniem zakończyła się około 13:00 i przez brak sieci innej niż komórkowa nie mogła być niestety wznowiona aż do dzisiaj. Oczywiście w dniu inwestora (czy jakkolwiek inaczej się to nazywało) nie udało się nic zatradeować.
Dziś udało mi się zaliczyć dosłownie tylko jeden trade. Postanowiłem powoli zmienić trochę podejście do giełdy. Nie chce mi się za bardzo dzisiaj nad tym rozwodzić więc postaram się napisać więcej bliżej weekendu bądź w sam weekend. O myfxbooku też na pewno wspomnę Godfather .
Widzisz, tak się akurat dziwnie złożyło, że tradeowanie i pisanie postów na forum to nie są jedyne moje zajęcia w ciągu dnia. Jeśli przykładowo mam wybór w stylu - obejrzeć jakiś fajny film z dziewczyną lub udokumentować wynik na forum, to zwyczajnie wybieram to pierwsze i nikt, kto ma dobrze poukładane w głowie, nie powinien się temu dziwić. Na początku "działalności" tego tematu zaznaczyłem, że wyniki i ewentualne screeny będę zamieszczał wieczorem. Nie uważam, żeby występowała konieczność tłumaczenia tego kolejny raz, po prostu - tak założyłem i tak robię. Jeśli Tobie to nie odpowiada i uważasz że to "kpina" to bardzo mi przykro ale naprawdę, ani nie musisz czytać mojego dziennika, ani tym bardziej w nim pisać.
Ostatnio zrobiłeś w tym temacie niezły "gnój". W zasadzie to dzisiaj trochę żałuje, że któryś z moderatorów zrobił Ci tę przysługę i usuwając Twoje posty uchronił Cię od etykietki pieniacza, którego nie warto brać na poważnie. Tak się złożyło, że ja zdążyłem przeczytać Twoje posty i trochę się z nich o Tobie dowiedziałem. Wiem m.in. że to nie jest Twoje pierwsze / jedyne konto i że cała Twoja aktywność w tym temacie ma opierać się na podważaniu systemu i mojej uczciwości. Jak więc kogoś takiego mam teraz brać na poważnie? Ano nijak, nie mogę.
Także drogi kolego, jeśli chcesz ze mną dyskutować imputując mi jednocześnie brak uczciwości, powinieneś najpierw się przedstawić podając swój login z forum abym wiedział komu odpowiadam i z kim mam do czynienia. Zwłaszcza, że to trochę dziecinada opluwać kogoś i podważać jego uczciwość ukrywając się jednocześnie pod drugim kontem, nie uważasz?
To wszystko co miałem Ci do powiedzenia, do momentu w którym nie zdobędziesz się na minimum uczciwości i nie podpiszesz się tutaj swoim "pierwszym nickiem" (nie wiem jak to określić) nie zamierzam odpowiadać na żadne Twoje prowokacje, powtarzać się i tracić czas.
Wolałbym umrzeć niż przegrać.
Nie pisz do mnie PW ponieważ mam bana. Pisz na skypie.
Good Will Hunting śledzę Twój dziennik , gdyż jestem ciekawy jak działa system oparty na średnich.
Jednak jednego w Twoim wczorajszym wpisie nie rozumiem.
Jak to się mogło stać ,że nie wystopowało Twojej transakcji ? Z tego co piszesz , sl ustawiłeś 4 pipsy nad ceną otwarcia longa i to nad nią . Nawet na wykresie widać czerwoną kreską zaznaczony SL, który jest powyżej , a przecież kupowałeś więc powinien być poniżej.
O co w tym chodzi ?
A może robiłbyś pod koniec dnia zrzut okna historii transakcji, a na nim przed opublikowaniem można wyciąć lub zakryć co się chce, wystarczy że będzie widoczna data (nawet bez godziny może być) i wynik w pipsach (jak z pewnością wiesz można tak ustawić).
Taka forma myślę że nie będzie zbyt trudna i czasochłonna do wykonania a z pewnością ukróci głosy jak powyżej z którymi po części się zgadzam, poza tym jeśli ukryjesz wszystko poza datą i wynikiem transakcji w pipsach to na prywatności nie stracisz.
macche pisze:Good Will Hunting śledzę Twój dziennik , gdyż jestem ciekawy jak działa system oparty na średnich.
Jednak jednego w Twoim wczorajszym wpisie nie rozumiem.
Jak to się mogło stać ,że nie wystopowało Twojej transakcji ? Z tego co piszesz , sl ustawiłeś 4 pipsy nad ceną otwarcia longa i to nad nią . Nawet na wykresie widać czerwoną kreską zaznaczony SL, który jest powyżej , a przecież kupowałeś więc powinien być poniżej.
O co w tym chodzi ?