Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

thefear pisze:Dodam jeszcze że w okolicy 1.4450 mieliśmy fibo 50.0 korekty ruchu spadkowego od 04.05 do 23.05..

Dzisiaj również wypatrywałem tej S-ki, ale wyrzuciło mnie pare razy na BE i dałem sobie spokój a szkoda.. Chodz do tego spadania nie jest jeszcze przekonany w 100 % Popatrz na M30/H1 tak jakby zaczynała się konsola.. Ciekawy jestem tego co zrobią skośni, gdyż to oni w ostatnich dniach oni mają większe ruchy aniżeli europa.. Czy warto zarwać noc ? :)
Korekty nie było jak widać i jeszcze trochę spadliśmy ( wciąż trzymam S ). Mam wrażenie że zrobiliśmy właśnie górną bandę długoterminowego kanału spadkowego ( długi termin w moim handlu oczywiście ). Wrzucam rysunek poniżej.

Jak widzisz, każdy dostaje sygnał na swój sposób, u Ciebie było to Fibo, u mnie wolumen plus średnie. Przy mocnym sygnale zazwyczaj wiele elementów nachodzi na siebie i ich zazębianie sie uważam za bardzo ważny element każdego sygnału ( w końcu każdy sygnał to jakieś prawdopodobieństwo sukcesu, im więcej elementów układanki nachodzi na siebie tym większe prawdopodobieństwo )
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

Awatar użytkownika
thefear
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: thefear »

MkubuxK pisze: Mam wrażenie że zrobiliśmy właśnie górną bandę długoterminowego kanału spadkowego
Dobrze by było ale to oczywiście jak narazie wróżenie z fusów.. Niby teraz sam otworzyłem S ale trzeba być bardzo ostrożnym, w nocy przeszli 1.4350 ale zaraz wrócili na górę, czyli jak narazie to wparcie zadziałało.. Oczywiście możliwi będzie retest.. Trzeba trzymać rękę na pulsie. Pozdrawiam,
"Są ludzie, którzy nie zauważają małego szczęścia, ponieważ daremnie czekają na duże" Pearl Buck.

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Sygnał do spadków zanegowany - pobrali na wysokości średniej dla H1. Możliwe że dolecą na tym nawet do 1.46. Bardziej ku L bym się skłaniał teraz ale poczekam.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Ostatnie zgrupowanie wolumenu jakie widzę i sell po 1.4475 SL 1.4500.

*UPDATE*
Potem jest już tylko 1.48.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Analiza wolumenu ( ważne ) plus update rysunku z kanałami. Mam nadzieję że w miarę czytelnie ująłem swoją myśl - opis sytuacji na wrzuconym rysunku.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Poziom pięknie zadziałał. SL przestawiam na BE.

Wczoraj bardzo duży błąd popełniłem. Złamałem zasadę realizacji profitu i mając +110pkt oddałem dzisiaj cały zysk aż do BE. Mam nadzieję że nie zblokuje się tym razem i zagram tak jak powinienem.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Zlecenie wytrzymało. Brakowało 0.7 pkt ;)

Wydaje mi się że kierunek do końca sesji w Stanach to już południe. Ostatnimi razy o 15.30 najpierw była mocna zwałka i podebranie. Teraz zaczeli dość spokojnie 20pkt w górę i zobaczymy jak nisko spadną - czyli odwrotna sytuacja
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Ok, pozycja jest już bezpieczna. Ważny s/r przełamany ( wyznaczony na podstawie H1 analiza na M15 ).

Ostatnia szpilka utwierdziła mnie w przekonaniu do S ( takie ostatnie podebranie shortów ).

*UPDATE*

+70pkt już jest
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Jak widać źle rozpoznałem sytuację, trochę paraliżuje mnie poszukiwanie swojego upragnionego shorta - ostatnim razem przy 1.49 zamknąłem pozycje krótką już przy 1.46 i odbija mi się teraz to na psychice, mam gotowy plan w głowie jak rozegram to tym razem lepiej ale ruchu brak. I nie zdziwiłbym się jakbyśmy mieli kolejną długą falę wzrostową a ja będę walczył przy każdym szczycie z shortami. Muszę jeszcze raz przemyśleć sytuację.

A dzisiaj zrobili to co robią od x dni, spadek nisko podebranie i podjazd z powrotem pod szczyty. A mój zysk znów uciekł, kolejne BE. Przepadło mi już 170 pkt przez brak reakcji na zmianę kierunku krótkoterminowgo ruchu w przeciągu 2 dni - a to bardzo dużo przy SL rzędu 10-20pkt i 1% na kapitale. Oby szybciej do weekendu bo zaczynam grać jak nie powinienem.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Co mnie wstrzymuje przed L. Rysunek poniżej- wydaje mi się że nie potrzebuje żadnych dodatkowych objaśnień. I dwa warianty możliwe. Osobiście preferuje wariant B pod, który będę ustawiał zlecenia. Liczę na to że ten tydzień wzrostowy to po prostu górny knot do spadkowej świecy MN.

Przemyślałem i zdania nie zmieniam co do S. Sprawdziłem również jak kształtuje się cykl 16 dniowy, po ostatnim mocno spadkowym ten jest wzrostowy i jego koniec wypada w okoliach środy następnego tygodnia.
fx-forum

ODPOWIEDZ