MM MANCHESTER
witam
daily average wystepuje w takich m.in. wskaźnikach jak
-signal bars
-tsr
-dolly
wrzucam wszystkie do .zip - do wyboru do koloru
pozdrawiam grających manchesterem i życzę łamania kolejnych poziomów i jak najwięcej pips. ja obecnie siedzę nad systemem średnioterminowym opartym na świeczki H4, gdyż ze względu na pracę jaką wykonuję obecnie nie mogę grać intraday [i tak pewnie będzie aż do grudnia:/].
pzdr
daily average wystepuje w takich m.in. wskaźnikach jak
-signal bars
-tsr
-dolly
wrzucam wszystkie do .zip - do wyboru do koloru
pozdrawiam grających manchesterem i życzę łamania kolejnych poziomów i jak najwięcej pips. ja obecnie siedzę nad systemem średnioterminowym opartym na świeczki H4, gdyż ze względu na pracę jaką wykonuję obecnie nie mogę grać intraday [i tak pewnie będzie aż do grudnia:/].
pzdr
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Money Never Sleeps
Podsumowanie tygodnia:
zysk tygodniowy: 46 pips (licząc spread)
średni zysk: 22 (nie licząc spreadu)
średnia strata: -22 pips (nie licząc spreadu)
stosunek wygranych do wszystkich pozycji: 70%
załączam tabelkę gdzie widać co i jak kształtowało się w ciągu tygodnia.
PS: Maciek, jakie teraz osiągasz zyski/straty, jakiś ciekawy system
?
Życzę miłego weekendu!
zysk tygodniowy: 46 pips (licząc spread)
średni zysk: 22 (nie licząc spreadu)
średnia strata: -22 pips (nie licząc spreadu)
stosunek wygranych do wszystkich pozycji: 70%
załączam tabelkę gdzie widać co i jak kształtowało się w ciągu tygodnia.
PS: Maciek, jakie teraz osiągasz zyski/straty, jakiś ciekawy system

Życzę miłego weekendu!
-
- Uczestnik
Witam
Forexem interesuje się od pewnego czasu. Grywam na platformie demo lecz wkrótce chcę się przerzucić na real. mam kilka podstawowych pytań dotyczących omawianego systemu do autora i innych grających tym systemem:
1. Jakie konkretnie mają być zawarte wskaźniki na wykresie? Chodzi o to żeby w jednym poście napisać z jakich korzysta się wskaźników i szablonów.
2. Na jakich parach najlepiej grać?
3. jak interpretować adx jeśli chodzi o sygnał kupna i sprzedaży?
4. Kiedy wchodzicie a kiedy wychodzicie z rynku bo wiem że metody macie różne? na jakie sygnały patrzycie?
5. CZy zawsze ustawiacie SL i jeśli tak to na jakim poziomie?
6. Ile najdłużej trzymacie pozycje?
Z góry dziękuje za odpowiedź na powyższe pytania. Wiem że dla niektórych wyjadaczy są to banalne pytania ale mam nadzieję że nikt nie zignoruje młodszego i mniej dpświadczonegp pokolenia a odpowiedzi na te pytania w jednym poście mam nadzieję że ujednolicą ten system.
Forexem interesuje się od pewnego czasu. Grywam na platformie demo lecz wkrótce chcę się przerzucić na real. mam kilka podstawowych pytań dotyczących omawianego systemu do autora i innych grających tym systemem:
1. Jakie konkretnie mają być zawarte wskaźniki na wykresie? Chodzi o to żeby w jednym poście napisać z jakich korzysta się wskaźników i szablonów.
3. jak interpretować adx jeśli chodzi o sygnał kupna i sprzedaży?
4. Kiedy wchodzicie a kiedy wychodzicie z rynku bo wiem że metody macie różne? na jakie sygnały patrzycie?
5. CZy zawsze ustawiacie SL i jeśli tak to na jakim poziomie?
Z góry dziękuje za odpowiedź na powyższe pytania. Wiem że dla niektórych wyjadaczy są to banalne pytania ale mam nadzieję że nikt nie zignoruje młodszego i mniej dpświadczonegp pokolenia a odpowiedzi na te pytania w jednym poście mam nadzieję że ujednolicą ten system.
System jest banalny a na większość pytań są odpowiedzi w całym temacie. Ale postaram się odpowiedzieć jeszcze raz.
Niezbędne wskaźniki, bez których grać się nie da (ponadto ja oprócz nich nie stosuje nic innego):
- Poziomy MM;
- Moving average in color;
- Envelopes.
Szablonów nie trzeba żadnych, wystarczy wrzucić te wskaźniki na wykres, o tym jak to zrobić była mowa kilka postów wyżej, zawsze można przejrzeć dział dla początkujących.
-eurjpy
-usdjpy
-gbpusd
Zadawanie takie pytania świadczy o tym, że nie przeczytałeś nawet początkowych postów napisanych przez Maćka gdzie było to wyraźnie napisane (był nawet dokładny bilans, gdzie wszystko było jak na dłoni). Nie przejrzałeś chyba też moich tabelek z wynikami za trzy ostatnie tygodnie.
Ja wchodzę na rynek w przedziale od 7:30 do 15:00. Wychodzę wtedy kiedy jest taka potrzeba, czyli powstaje sygnał do wyjścia. Należy przeczytać cały temat, są podane sposoby zamykania pozycji w przypadku ochrony pozycji zyskownej jak i SL.
5. Czy zawsze ustawiacie SL i jeśli tak to na jakim poziomie?
Są moje instrukcje w moich postach w tym temacie.
- nie pamiętam, ale przez trzy tygodnie grania najdłuższa pozycja tak na oko była przeze mnie trzymana jakieś 5 godzin.
Niezbędne wskaźniki, bez których grać się nie da (ponadto ja oprócz nich nie stosuje nic innego):
- Poziomy MM;
- Moving average in color;
- Envelopes.
Szablonów nie trzeba żadnych, wystarczy wrzucić te wskaźniki na wykres, o tym jak to zrobić była mowa kilka postów wyżej, zawsze można przejrzeć dział dla początkujących.
-eurjpy
-usdjpy
-gbpusd
Zadawanie takie pytania świadczy o tym, że nie przeczytałeś nawet początkowych postów napisanych przez Maćka gdzie było to wyraźnie napisane (był nawet dokładny bilans, gdzie wszystko było jak na dłoni). Nie przejrzałeś chyba też moich tabelek z wynikami za trzy ostatnie tygodnie.
Ja wchodzę na rynek w przedziale od 7:30 do 15:00. Wychodzę wtedy kiedy jest taka potrzeba, czyli powstaje sygnał do wyjścia. Należy przeczytać cały temat, są podane sposoby zamykania pozycji w przypadku ochrony pozycji zyskownej jak i SL.
5. Czy zawsze ustawiacie SL i jeśli tak to na jakim poziomie?
Są moje instrukcje w moich postach w tym temacie.
- nie pamiętam, ale przez trzy tygodnie grania najdłuższa pozycja tak na oko była przeze mnie trzymana jakieś 5 godzin.
-
- Uczestnik
dziękuje za odpowiedź. co do szukania to szukać potrafię chodzi tylko o to że system ten jak każdy inny wciąż jest ulepszany i kolejni użytkownicy wnoszą coś od siebie i system miejmy nadzieję daży ku dobremu. ,moim zamierzeniem jest to żeby każdy użytkownik (a szczególnie autor tego tematu jako głównodowodzący
) korzystający z tego systemu na poważnie opisał w pkt swoją metodę i listę używanych wskaźników dotycząca tego systemu.
Dziękuje nasedo.

Dziękuje nasedo.
będę mądrzejszy po następnym tygodniuPS: Maciek, jakie teraz osiągasz zyski/straty, jakiś ciekawy system Smile?

jak do tej pory bardzo fajnie, jeszcze tylko kwestia dopracowania MM - na razie dla pewności gram na mikrolotach.
wrzucam screen z konta poniżej
pzdr
Money Never Sleeps
Hm wygląda bardzo ciekawie;)MACIEK408 pisze: będę mądrzejszy po następnym tygodniu![]()
jak do tej pory bardzo fajnie, jeszcze tylko kwestia dopracowania MM - na razie dla pewności gram na mikrolotach.
wrzucam screen z konta poniżej
Co do MM Manchester - przestawiłem zamykanie pozycji według poziomu SMA8 z 8 na 5. Dziś dzień stratny na 7 pipsów incl spraed.
- nowicjusz123
- Stały bywalec
Witam wszystkich serdecznie. Dzis dzien w polowie udany
Zaryzykowalem dzis na eur/usd i oplacilo sie oraz eur/jpy, ale nadal czekam na rozstrzygniecie.
Mam pytanie. Wiem ze bylo ono juz poruszane,ale zapytam jeszcze raz:
Jezeli ustawilem parametry MM tak, aby rozpiętości poziomow byly takie jak przedstawil kiedys nasedo to czy mam je zmieniac w ciagu dnia ??
Np: sa ustawione dzis wieczorem a jutro rano wchodze, patrze a tu poziomy MM są co 5 pips przy niezmienionym parametrze P w MM. Czy zatem mam caly czas tak manipulowac param. P aby otrzymac stałe poziomy MM /??
Z gory dziekuje za odpowiedz.
PS. Wlasnie widze ze EUR/JPY tez ładnie wszedł w TP.

Zaryzykowalem dzis na eur/usd i oplacilo sie oraz eur/jpy, ale nadal czekam na rozstrzygniecie.
Mam pytanie. Wiem ze bylo ono juz poruszane,ale zapytam jeszcze raz:
Jezeli ustawilem parametry MM tak, aby rozpiętości poziomow byly takie jak przedstawil kiedys nasedo to czy mam je zmieniac w ciagu dnia ??
Np: sa ustawione dzis wieczorem a jutro rano wchodze, patrze a tu poziomy MM są co 5 pips przy niezmienionym parametrze P w MM. Czy zatem mam caly czas tak manipulowac param. P aby otrzymac stałe poziomy MM /??
Z gory dziekuje za odpowiedz.
PS. Wlasnie widze ze EUR/JPY tez ładnie wszedł w TP.