Grałeś,że tak powiem z ,,powietrza" nie było na tyle mocnego sygnału by graćSongo89K pisze: co powiecie o obecnej sytuacji na edku? wszedłem po 1.4078 sugerujac się m5.Wszedłem w L,było całkiem całkiem,ale cena się męczyła,pare pips w góre,tyle samo w dół,przestawiłem SL an na BE-1 i poszła rakieta w dół i mi zamkła pozycje.
Szkoła Scalpingu
hmm w takim razie wszedłem na dość mocnym wsparciu,ale oakzało się że to była tylko korekta,a po chwili przebicie tego wsparcia i całkiem ładny ruch w dół.
Upatrywanie się za S w tym miejscu było by bardziej racjonalne?
Jak to z tymi wsparciami oporami,jest jakaś główna zasada czy grać wtedy S czy L? poczekać aż przebije i czekać na korekte i wtedy wchodzić,czy od razu zakładać że się odbije i cofnie?
Upatrywanie się za S w tym miejscu było by bardziej racjonalne?
Jak to z tymi wsparciami oporami,jest jakaś główna zasada czy grać wtedy S czy L? poczekać aż przebije i czekać na korekte i wtedy wchodzić,czy od razu zakładać że się odbije i cofnie?
Gdyby była "główna" zasada to byśmy wszyscy byli bogaci 
Potestuj każdą z metod i zobacz, w której będziesz miał najlepszą skuteczność. Osobiście wydaje mi się iż ta najbezpieczniejsza to przebicie, powrót i odbicie na kontynuacje wcześniejszego przebicia i chyba od tego powinieneś zacząć. Sam najczęściej korzystam z tego trudniejszego tzn na bezpośrednie przebicie ale jak pisałem: każdy może czuć się lepiej w jednej lub drugiej i musisz znaleźć to co pasuje najlepiej Twojemu stylowi.

Potestuj każdą z metod i zobacz, w której będziesz miał najlepszą skuteczność. Osobiście wydaje mi się iż ta najbezpieczniejsza to przebicie, powrót i odbicie na kontynuacje wcześniejszego przebicia i chyba od tego powinieneś zacząć. Sam najczęściej korzystam z tego trudniejszego tzn na bezpośrednie przebicie ale jak pisałem: każdy może czuć się lepiej w jednej lub drugiej i musisz znaleźć to co pasuje najlepiej Twojemu stylowi.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
jeszcze jedno pytanie na koniec,bo przez szkołe nie mam czasu od początku wszystkiego ogarnąć.
Nie raz widziałem,czytałem,że w momencie gdy cena konsoliduje to odpuszcza się trejdy. Jak wy to widzicie?
Przykład:
jest całkiem ładny sygnał,SL do ustawienia dość mały więc warto wejść,liczymy że pójdzie mocno w górę,a co jak po paru pipsach cena zacznie się wahać?
Bo znam 2 szkoły"cierpliwość-bo podobno to jedna z ważniejszych rzeczy w tym 'biznesie",czy jednak "nie bądź pazerny,bierz co masz"?
A jeżeli na to też nie ma reguły,to jak wy sobie z tym radzicie?
Nie raz widziałem,czytałem,że w momencie gdy cena konsoliduje to odpuszcza się trejdy. Jak wy to widzicie?
Przykład:
jest całkiem ładny sygnał,SL do ustawienia dość mały więc warto wejść,liczymy że pójdzie mocno w górę,a co jak po paru pipsach cena zacznie się wahać?
Bo znam 2 szkoły"cierpliwość-bo podobno to jedna z ważniejszych rzeczy w tym 'biznesie",czy jednak "nie bądź pazerny,bierz co masz"?
A jeżeli na to też nie ma reguły,to jak wy sobie z tym radzicie?
najlepsze rozwiązanie nie grać tylko przeważnie jest tak,że zanim to zauważysz masz już kilka stratSongo89K pisze:Nie raz widziałem,czytałem,że w momencie gdy cena konsoliduje to odpuszcza się trejdy. Jak wy to widzicie?
p.s więc wprowadzenie ilości(2-3) strat po których już nie grasz danego dnia jest rozwiązaniem

Ja jeszcze edka dzisiaj i juz przestawiony na BE
Zamkniete na +17 Nie pozwole zeby znow wrocil. Zwlszcza ze wsparcie silne.
W sumie 53,3 pipsa dzisiaj . . piekny dzien
Ciekawe czy na prawdziwej kasie tez tak bedzie
Zamkniete na +17 Nie pozwole zeby znow wrocil. Zwlszcza ze wsparcie silne.
W sumie 53,3 pipsa dzisiaj . . piekny dzien

Ciekawe czy na prawdziwej kasie tez tak bedzie

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 25 maja 2011, 18:22 przez Ramzes, łącznie zmieniany 1 raz.