Szkoła Scalpingu
witam,od paru dni próbuje na mikro(przynajmniej wiem że coś z tego mogę mieć;) ).
Wszystko fajnie,pare dni i juz 10 zł w plecy,bo poszedłem do kuchni nie ustawiając SL,bądź inne pierdołki.
A przychodzę tutaj z sytuacją,która miała miejsce 5 minut teu(12:05) nam1 EURUSD.
Na m1,trend wzrostowy,korekta i kupiłem łądnie nad świeczkę poprzednią,ze stopem 4-5 pips.
Niestety teraz widzę że na m5 można było przez pare świeczek wyczekiwać właśnie na shorta.
Jak w takim przypadku ma się zasada"graj z trendem",jakie rady?
pozdrawiam i świetna robota,ale muszę od początku przestudiować bo warto.
EDIT:
po chwili wpatrywania się,zauważyłem że na m1 było przebicie LT,dobre wytłuamczenie?
Wszystko fajnie,pare dni i juz 10 zł w plecy,bo poszedłem do kuchni nie ustawiając SL,bądź inne pierdołki.
A przychodzę tutaj z sytuacją,która miała miejsce 5 minut teu(12:05) nam1 EURUSD.
Na m1,trend wzrostowy,korekta i kupiłem łądnie nad świeczkę poprzednią,ze stopem 4-5 pips.
Niestety teraz widzę że na m5 można było przez pare świeczek wyczekiwać właśnie na shorta.
Jak w takim przypadku ma się zasada"graj z trendem",jakie rady?
pozdrawiam i świetna robota,ale muszę od początku przestudiować bo warto.
EDIT:
po chwili wpatrywania się,zauważyłem że na m1 było przebicie LT,dobre wytłuamczenie?
No właśnie to jest błąd. Na rynku może się zdarzyć wszystko więc następnym razem najpierw SL a dopiero potem do kuchniSongo89K pisze:juz 10 zł w plecy,bo poszedłem do kuchni nie ustawiając SL

Songo89K pisze:Na m1,trend wzrostowy
Zwracaj większą uwagę na wyższe TF'y bo one są ważniejsze niż M1.Songo89K pisze:Jak w takim przypadku ma się zasada"graj z trendem",jakie rady?
Na H1 jest trend spadkowy a w dodatku w tym miejscu był opór dlatego grając z trendem powinieneś grać tam S
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Po pewnych problemach z obraniem strony w ktora pojdzie. (wszyscy wiemy ze z trendem i tak wlasnie sie stalo) stracilem 15 pip
Potem jednak udalo sie wstrzelic
I co teraz? zamykac nie zamykac?
No i sie samo zamknelo.. .Grrrr....
Potem jednak udalo sie wstrzelic
I co teraz? zamykac nie zamykac?
No i sie samo zamknelo.. .Grrrr....
Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, 15:43 przez Ramzes, łącznie zmieniany 1 raz.
To ja sie wtrace.grafmax pisze:No właśnie to jest błąd. Na rynku może się zdarzyć wszystko więc następnym razem najpierw SL a dopiero potem do kuchniSongo89K pisze:juz 10 zł w plecy,bo poszedłem do kuchni nie ustawiając SL
Songo89K pisze:Na m1,trend wzrostowyZwracaj większą uwagę na wyższe TF'y bo one są ważniejsze niż M1.Songo89K pisze:Jak w takim przypadku ma się zasada"graj z trendem",jakie rady?
Na H1 jest trend spadkowy a w dodatku w tym miejscu był opór dlatego grając z trendem powinieneś grać tam S
Ja mam teraz na edku trend wzrostowy na H1

Graj tylko spelniajace sie analizy!
wiem że to był błąd,raz mi się to zdarzyło i od razu dostałem nauczkę-aż strach pomyśleć co by było gdyby mi neta wywaliło(a mam tylko 1 ):)grafmax pisze:No właśnie to jest błąd. Na rynku może się zdarzyć wszystko więc następnym razem najpierw SL a dopiero potem do kuchniSongo89K pisze:juz 10 zł w plecy,bo poszedłem do kuchni nie ustawiając SL
Songo89K pisze:Na m1,trend wzrostowyZwracaj większą uwagę na wyższe TF'y bo one są ważniejsze niż M1.Songo89K pisze:Jak w takim przypadku ma się zasada"graj z trendem",jakie rady?
co do tf-ów,chyba zbyt pochopnie się do tego zabrałem,stąd taki efekt,tak więc gramy dalej i dzięki za uwagę.
EDIT:
a co powiecie o obecnej sytuacji na edku? wszedłem po 1.4078 sugerujac się m5.Wszedłem w L,było całkiem całkiem,ale cena się męczyła,pare pips w góre,tyle samo w dół,przestawiłem SL an na BE-1 i poszła rakieta w dół i mi zamkła pozycje.
W momencie gdy cena zaczyna konsolidować,najlepiej zamknąć pozycje? czy powinienem SL zostawić na 1.4072 i ewentualnie być te 5 pips stratnych?