Szkoła Scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Uzywasz techniki skalpingu?

Tak
198
54%
Nie
57
15%
Zamierzam
95
26%
Nie mam potrzeby
19
5%

Liczba głosów: 369

MaxRipper
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaxRipper »

Songo89K pisze:"trzymać się planu,jak jest dobry,t o statystyka zrobi swoje"
Na bazie swoich wszystkich porażek stwierdzam, że nie ma lepszego cytatu. Każdy trader powinien zrobić możliwie najwięcej testów strategii wyjść/wejść. Opracować do tego MM i trzymać się tych zasad bez względu na to co się dzieje.

W tym tygodniu miałem 7 strat pod rząd... wymiękłem... w 8-mą transakcję nie wlazłem i co... +180 pips na tę chwile a leci na 250.... Coż statystyka zrobiła swoje - i ostatecznie przegrała psychika nie system :?

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

i kolejna sroga nauczka... zazwyczaj najpierw ustawiałem zlecenie,potem robiłem SL,za szybko wszedłem w pozycje,chciałem odbić od LT a tu cena już 15 pips na dole,oczywiście błąd nowicjusza,"teraz to juz poczekam..." straciłem ponad 10% zamknąłem i czuje się jakby ktoś mi porządnie przywalił,tylko że bez powodu...

Na demo bym tego nie odczuł.To o tej psychologii chyba tak wszyscy trąbią... ekhm...

PS.jakaś przyczyna tego ruchu na edku?bo jak "zabawa" tych wyżej,to stwierdze że tzreba mieć mocne nerwy do tej roboty;)

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

Songo89K Nie szukaj zadnych przyczyn. Patrz co sie dzieje. jezeli cena powoli trenduje w dol i nagle przystaje i zaczyna konsolidowac to szukamy wejscia z trendem. I mowie tu chyba głownie o trendzie na m1.

A i jeszcze jedno. Cierpliwosc. :D
Nie wmawiaj sobie ze widzisz jakis setup. Jezeli cos sie pojawi bedzie to widac wyraznie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

Najwazniejsza jest zasada B&S, przynajmniej dla mnie - nie umiem grac dlugich pozycji (czasowo). mimo to od czasu do czasu podkusi i 25 pips sie oddaje ...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Nie wierz w trendy.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

A jakie jest rozwinięcie? Bierz i s...Uciekaj?

Ten trejd ładnie uświadamia że nie ma reguł :) gdybyś zaraz przestawił na BE,to by Cię zaraz wywaliło,a po chwili ujrzałbyś że mogłeś mieć 20 pips,jednak może od pewnego etapu(15-20p) dobrze jest dać sobie chociaż te 5+?

U mnie właśnie na GPBUSD podziałało,nie zabrałem wszystkiego,ale nie wracam z niczym,i jak widze te +15 pips,to po serii porażek dzisiaj myśle sobie-Da się?Daa :D

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Songo89K pisze:Ten trejd ładnie uświadamia że nie ma reguł :) gdybyś zaraz przestawił na BE,to by Cię zaraz wywaliło,a po chwili ujrzałbyś że mogłeś mieć 20 pips,jednak może od pewnego etapu(15-20p) dobrze jest dać sobie chociaż te 5+?
To już lepiej połowę zamykać i dawać na be - przekonasz się nie raz :)

Awatar użytkownika
Vanguard
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Vanguard »

Songo89K pisze:A jakie jest rozwinięcie? Bierz i s...Uciekaj?

Ten trejd ładnie uświadamia że nie ma reguł :) gdybyś zaraz przestawił na BE,to by Cię zaraz wywaliło,a po chwili ujrzałbyś że mogłeś mieć 20 pips,jednak może od pewnego etapu(15-20p) dobrze jest dać sobie chociaż te 5+?

U mnie właśnie na GPBUSD podziałało,nie zabrałem wszystkiego,ale nie wracam z niczym,i jak widze te +15 pips,to po serii porażek dzisiaj myśle sobie-Da się?Daa :D
Ja jestem pazera - dla mnie i te 10 pips w pierwszym rzucie bylo mile. ale dzis testowalem swoje wejscia pod katem najnowszego wynalazku na forum czyli linii sup/dem admkowala , whatever... i duzy zaskok bo chodza jak nalezy i daja b.solidny profit, na ta chwile 50 pips z tego trejdu - ale coz cza wysiadywac trejdy a ja wole pyk pyk i po krzyku. kto mnie zrozumie jak ja sam siebie nie rozumiem :)
Nie wierz w trendy.

Awatar użytkownika
Ramzes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Ramzes »

Zarabianie na FOREX jest tak samo niebezpieczne jak próba urwania jaj tygrysowi. I najgorsze jest to, że codziennie musisz próbować mu te jaja urwać...

Awatar użytkownika
grafmax
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: grafmax »

Ramzes pisze:Tak czy inaczej byle do celu Very Happy

http://www.youtube.com/watch?v=NBSX3-Q1 ... re=related
Świetny filmik! Forex is the way :D

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Songo89K pisze:Ten trejd ładnie uświadamia że nie ma reguł gdybyś zaraz przestawił na BE,to by Cię zaraz wywaliło,a po chwili ujrzałbyś że mogłeś mieć 20 pips,jednak może od pewnego etapu(15-20p) dobrze jest dać sobie chociaż te 5+?
dokładnie -nie ma reguł jest tylko statystyka,a Ty jesteś od tego żeby działała na twoją korzyść w dłuższym terminie.Takie stwierdzenie jak;,,co by było jakbym trzymał dłużej" wogóle nie powinno być brane pod uwagę bo to już historia,a z historii ceny najlepsi są analitycy :D

ODPOWIEDZ