Naked Trading (bez wskaznikow) - czyli Price Action w akcji
Trochę mnie nie było. Zajęty czymś innym 
usdcad - sell +73, poziom, wisielec dwa dni wcześniej na d1, i kolejne nieudane próby przebicia poziomu widoczne na h4. w efekcie spadająca (łączone 2 świece) gwiazda na h4, z falą
nzdusd, buy +60, zamknięte z palca, po powrocie do domu, poziom, plus łączony pin (dwie świece) z H4, coś a'la dywergencja na D1, bardzo szkoda że to TP nie doleciało, minięty o 9p

usdcad - sell +73, poziom, wisielec dwa dni wcześniej na d1, i kolejne nieudane próby przebicia poziomu widoczne na h4. w efekcie spadająca (łączone 2 świece) gwiazda na h4, z falą

nzdusd, buy +60, zamknięte z palca, po powrocie do domu, poziom, plus łączony pin (dwie świece) z H4, coś a'la dywergencja na D1, bardzo szkoda że to TP nie doleciało, minięty o 9p
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
Hmm. Mamy dobry setup na dziennym edku. Poziom, jest młot (2 dzienne świece) i dywergencja. Pytanie tylko czy to nie pod prąd i czy nie za blisko kolejny poziom, który może ponownie zadziałać jako opór.
Generalnie nie mogę określić trendu. Czy to tylko korekta wzrostów czy już coś więcej.
Generalnie nie mogę określić trendu. Czy to tylko korekta wzrostów czy już coś więcej.
"Najszybszy sposób, aby mieć 20 tysięcy zł na końcie, to zacząć grę z 40toma tysiącami bez żadnego planu"
Witam
Ponizej zamieszczam moj wczorajszy setup.
Po przyjsciu z pracy wieczorem zauwazylem na H1 pinbar. Po wejsciu na H4 i narysowaniu wsparc i oporow wyszlo, ze pojawil sie na oporze oraz dotknal 38,2 zniesienia fibo, ktore takze wyrysowalem na H4. Pozycje otworzylem z palca uznajac, ze ta cofka w strone pinbara to pull back. Tp wyznaczylem jak na rysunku i poszedlem spac.
Teraz gdy odopalilem kompa moja pozycja byla na ponad +40. Zamknalem polowe, a reszte trzymam. SL zabezpieczony na +.
Generalnie mam jeszcze wiecej stratnych wejsc niz zyskownych, ale pracuje nad tym.
Ponizej zamieszczam moj wczorajszy setup.
Po przyjsciu z pracy wieczorem zauwazylem na H1 pinbar. Po wejsciu na H4 i narysowaniu wsparc i oporow wyszlo, ze pojawil sie na oporze oraz dotknal 38,2 zniesienia fibo, ktore takze wyrysowalem na H4. Pozycje otworzylem z palca uznajac, ze ta cofka w strone pinbara to pull back. Tp wyznaczylem jak na rysunku i poszedlem spac.
Teraz gdy odopalilem kompa moja pozycja byla na ponad +40. Zamknalem polowe, a reszte trzymam. SL zabezpieczony na +.
Generalnie mam jeszcze wiecej stratnych wejsc niz zyskownych, ale pracuje nad tym.
Na parze walutowej AUD/USD świeczka H1 utworzył się młot, który swoim cieniem dotknął linię silnego wsparcia - 1,0400. Wchodzę w pozycję długą.
I tu pytanie niedoświadczonego. Czy można wspomagać się wykresem M5 - tworzy się tu formacja inside bar, która wskazuje odwrócenie trendu. Czy formacje na tak niskim interwale, można traktować jako wspomaganie setupu?
Dodano po 1 godzinach 49 minutach:
Udało się:) 31 pipsów złapane
I tu pytanie niedoświadczonego. Czy można wspomagać się wykresem M5 - tworzy się tu formacja inside bar, która wskazuje odwrócenie trendu. Czy formacje na tak niskim interwale, można traktować jako wspomaganie setupu?
Wybieraj tylko te idealne setupy.exodus24 pisze:Generalnie mam jeszcze wiecej stratnych wejsc niz zyskownych, ale pracuje nad tym.
Ja wszedłem w L na edku dziś z rana. Pisałem o tym, wyżej.
Tymczasem inny trejd z dziś rana:
EURCHF - poziom, a'la spadająca gwiazda na D1 i pin (łączone 2 świece) z H4. TP +81
- Damian_GTK
- Pasjonat
Dotknięcia samego poziomu 1.0400 nie było, ale za to było bardzo ładne odbicie od strefy S/R która rozciąga się pomiędzy 1.0385-0440. Formacje na niższym interwale mogą służyć do precyzyjnych wejść w setupy które mamy na interwałach niższych. To jest dobre rozwiązanie, ale trzeba do tego więcej wyczucia i doświadczenia.orc pisze:Na parze walutowej AUD/USD świeczka H1 utworzył się młot, który swoim cieniem dotknął linię silnego wsparcia - 1,0400. Wchodzę w pozycję długą.
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
- Damian_GTK
- Pasjonat
Spoko
Jak by ktoś był zainteresowany, napisałem niedawno krótkiego (zupełnie darmowego) ebooka na temat Podstaw Price Action, - jeżeli ktoś chciałby poczytać do poduszki to proszę o kontakt meilowy ( dgtk86@o2.pl ) lub prywatną wiadomość tutaj na forum

Jak by ktoś był zainteresowany, napisałem niedawno krótkiego (zupełnie darmowego) ebooka na temat Podstaw Price Action, - jeżeli ktoś chciałby poczytać do poduszki to proszę o kontakt meilowy ( dgtk86@o2.pl ) lub prywatną wiadomość tutaj na forum

TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !