Japońskie Świece - stań się japońskim wojownikiem

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

riddle dzieki, takie samo zdanie ma nisson, doczytalem w jego ksiazce ;)

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: riddle »

freshman89 czasem nie wiem czy to są moje przemyślenia czy myśli Nissona, które tkwią głęboko w moim umyśle.
Forex to nieograniczone źródło pieniędzy, które wystarczy umieć podnieść !
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
broda79
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: broda79 »

Coś dla oponentów że nie da się grać na małych tf 'ach

Na pierwszym wejściu zarobiłem 18 pips. Drugie niestety na BE. Za szybko zabezpieczyłem pozycję. Co później okazało się błędem
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

Oczywiście, że da się grać na małych tfach, ale wymaga to jeszcze większe wprawy i wyczucia. Musisz być bardzo wybredny w wyszukiwaniu formacji bo grając wszystko strzelasz sobie w kolano :wink:
“Jeśli nie ustalasz celów dla siebie, jesteś skazany na pracowanie przy osiąganiu celów kogoś innego.”

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

jest jeszcze jakas ciekawa lektura poza nissonem o sweicach? dzis np z ksiazki gateleya eda poznalem wisiorki, 3kruki, ktorych u nissona nie bylo.

Awatar użytkownika
matman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: matman »

Zauważyłem że świece się różnią na różnych platformach, np. AM i FXPro.
Którego brokera zatem wybrać? Jest jakiś wzorcowy który ma najlepsze świece? :)

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

matman pisze:Zauważyłem że świece się różnią na różnych platformach, np. AM i FXPro.
Gratuluje spostrzegawczosci, bo mało kto o to pyta.Miałem do czynienia z różnymi platformami, ale na szczęście zaczynałem od IDM i na niej skończyłem.Czytelne formacje od minutowego. :)

Awatar użytkownika
riddle
Gaduła
Gaduła

zeuss pisze:Gratuluje spostrzegawczosci, bo mało kto o to pyta
:lol:

Ja się przyzwyczaiłem do AM i tam też głównie siedzę.

zeuss
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: zeuss »

piękna Spadająca Gwiazda na funcie jeszcze bez potwierdzenia

Awatar użytkownika
GLOBALDIRECT
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: GLOBALDIRECT »

Do rysunków i zdjęć są pewne nazwy użyte (wtrącone) po angielsku. Mógłby któryś z wiedzących wyjaśnić co poeta miał na myśli?
Tak samo jeśli chodzi o rysunki biało - czarne składające się ze świec. Są tam nazwy które nie za bardzo są zrozumiałe do tego co widzę. Bo jeśli mam szukać tego na wykresach to jest ale jeśli się człowiek skupi - nie każdy jednak może regułką się tam posłużyć.
Można o te krótkie wyjaśnienia?

Dodano po 3 minutach:
zeuss pisze:
matman pisze:Zauważyłem że świece się różnią na różnych platformach, np. AM i FXPro.
Gratuluje spostrzegawczosci, bo mało kto o to pyta.Miałem do czynienia z różnymi platformami, ale na szczęście zaczynałem od IDM i na niej skończyłem.Czytelne formacje od minutowego. :)

Nieco nie w porę zważywszy na datę - kiedyś dzwoniąc po tych firmach które platformy mają, usłyszałem stwierdzenie gościa w słuchawce >> my jako firma brokerska jako jedyni nie manipulujemy cenami na forexie<<

Zapytałem gościa, które więc manipulują i jak się to odbywa, no ale gość się nieco spocił i poprzestał na ogólnikowych formach rozmowy ale już na zasadzie zachęcania do generalnego podjęcia się gry w inwestowanie na początku w demo a potem WIADOMO.
Szprycowanie $ sterydami...
Poza tym - sprawdzam nową dla mnie metodę grania. Kiedy ją zrozumię to każdemu początkującemu pomogę - NA BANK -
CZEKAJCIE NA MOJE SCREENY

ODPOWIEDZ