SPGM System czyli Prosta Maszyna Generująca Pipsy:)

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
matman
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: matman »

Czy próbowałeś stosować ten system na M1? Np. trend wyższego rzędu niech będzie M30 lub M15 i jak są na nim odpowiednie warunki to gramy z tym trendem na M1.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: iwan »

Moja gra na M1 nie ma nic wspolnego z SPGM.
Jesli chodzi o TF do gry SPGM to wciaz mam problem ktorym zestawem TF'ow grac czyli innymi slowy ktora wersje SPGM wybrac.
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

baski
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: baski »

To dziś może ja coś opowiem jak mi idzie z SPGM. Otóż od tego tygodnie jadę na demo konkursowym dla studentów z BOSSA. Wiadomo że moje transakcje są sporego ryzyka skoro to konkurs. Po skończeniu konkursu mam zamiar przeskoczyć na miniloty na AM.

W załączniku jest podsumowanie całego konta, czyli od 15 maja. Przyrost jest na poziomie 39% w tym tygodniu więc jak dla mnie bomba:)

Pozycje otwieram na M30, ale wcześniej obserwuje trend 2 ostatnich świec na Daily. SL ustawiam na 100 pipsów, chociaż w bossa to 1000 na niektórych parach:) jak zaleca autor strategii.

Jeśli chodzi o moje odczucia, to robię trade i wyłączam komputer:) bo nie lubię patrzeć jak mam pipsy na minusie. Jak włączę za parę godzin to już jest na plusie;)

Opiszę dziś swój "trejd", który przyprawił mnie o bóle brzucha - chociaż to demo;)

W załączniku wykres kabla, wejście zrobiłem 1.62598 bo były 2 rosnące świece wcześniej na kroczącym 5. SL ustawiłem 1000 mniej, a TP na 1.62800
Potem zaczeło się topnienie pieniążków, ciut urosło i znów drastyczny spadek poniżej poziomu 1.617.. cały byłem zdenerwowany sytuacją bo przy locie 1.1 sporo kasy. Na szczęście się odbiło, przesunąłem TP na 1.62982 i zakończyło się na zysku ponad 1,1 tyś;)

Co do strategii. Za zwyczaj po zrobieniu transakcji jestem na "-" ale potem jest odbicie i zalicza zysk, chociaż SL na poziomie 100 pipsów to trochę sporo...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

Tak na szybko po przejrzeniu transakcji:
1. te zawarte na 2-4 minuty to tez jest SPGM?
2. z 20.05.2011 godz 11.20- (chyba otwierales na H1) dlaczego akurat w tym momencie a nie poczekales na test SMA 20?
Szukasz czegoś wartosciowego na forum? Zacznij od Kosza bo moze tam zostało to wyrzucone dla powiększenia wolnej przestrzeni dyskowej.

baski
Stały bywalec
Stały bywalec

ad 1. te na 2-4 min to przez przypadek:)
ad 2. Nie czekałem na SMA 20 bo mam go wrzuconego tylko tak, bo w nowej wersji autor przecież stwierdził że wystarczy SMA 5.

W piątek wrzucę podsumowanie z tego tygodnia, bo w sumie kończy się wtedy konkurs.

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

baski pisze:bo w nowej wersji autor przecież stwierdził że wystarczy SMA 5.
To chyba jesteś do tyłu z wersjami. :)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

baski
Stały bywalec
Stały bywalec

mógłbyś podrzucić link z całością, bo prawdę powiedziawszy nie widziałem takiego wykresiku;)

Awatar użytkownika
besot
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: besot »

baski pisze:mógłbyś podrzucić link z całością,
łap http://www.forexfactory.com/showthread. ... t&page=107

Awatar użytkownika
iwan
Pasjonat
Pasjonat

baski pisze:bo w nowej wersji autor przecież stwierdził że wystarczy SMA 5.
Na jakim TF'ie zawarles transakcje?H1?

baski
Stały bywalec
Stały bywalec

na m30

ODPOWIEDZ