E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.
Ostatnio jednak jest na forum jak z techniką legislacyjną niby dobrze ale nie aż tak - polecam starsze tematygucio pisze:Jak przeczytasz to forum to sam napiszesz kilka ksiazek.
Szkoda czasu na te pozycje.
 albo uczęszczane watek o PA np.
 albo uczęszczane watek o PA np.Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.
						System bardzo ciekawy, ale jest to niestety to samo co przeczytasz w temacie Price Action na naszym forum. Poza tym 2/3 ksziążki to bezsensowne wykresy, a samo posruszenie tematu powierzchowne. Myślę, że pozycja naszego kolegi z forum FxLamera ( Henryk Woźniak ) może być o wiele ciekawsza, chociaż nie czytałem. ( S/R Forex Trading czytalem ).seba pisze:Jerzy Kozak - S/R Forex Trading - nie czytalem i bardzo bym prosil rowniez o opinie bo temat chyba ciekawy
Solą życia jest kasa.
						personov ma booka fxlamera i kozaka i powiem Ci szczerze ze rowniez mozna by sie przyczepic do lamera...bo tak naprawde nic tam odkrywczego nie ma...mozesz to wszystko znalezc w watku o PA
A jednak jedna i druga pozycja to poprostu zebrane do kupy konkrety co do kozaka..w strategi s/r tak naprawde nie ma zadnych glebszych analiz..jest to kewstia opatrzenia sie z s/r i naprzod...takze te 2/3 ksiazki wykresow to tak naprawde sam konkret
 co do kozaka..w strategi s/r tak naprawde nie ma zadnych glebszych analiz..jest to kewstia opatrzenia sie z s/r i naprzod...takze te 2/3 ksiazki wykresow to tak naprawde sam konkret 

A jednak jedna i druga pozycja to poprostu zebrane do kupy konkrety
 co do kozaka..w strategi s/r tak naprawde nie ma zadnych glebszych analiz..jest to kewstia opatrzenia sie z s/r i naprzod...takze te 2/3 ksiazki wykresow to tak naprawde sam konkret
seba pisze:- Dariusz Świerk - TURBO FOREX System - posiadam ale jeszcze nie przeczytalem..cena prawie 80zl za 44str wstepu i 20str opisu systemu...chyba tez nie bardzo...no chyba ze naprawde jest to jakis super hiper system Brick wall (inne opinie mile widziane)
posiadam takowe coś, udało się kiedyś w promocji zakupić

książka raczej o podstawach, a sam system tam opisany w mojej ocenie ładnie wygląda jak się go kreśli na danych historycznych... wykorzystywane są tam głównie linie trendu oraz pęki średnich co na livie daje duże pole na naciągania

W sumie nie żałuję, że to zakupiłem ale jakoś gorąco nie polecam...
pozdrawiam
kruczek
bzium®
						- Damian_GTK
- Pasjonat 
W sumie to praktycznie każdy system czy strategia w książkach wygląda dobrze, zazwyczaj dobrze wychodzą też testy na danych historycznych. Problem zaczyna się wówczas gdy system daje pole do manewru dla tradera - szczególnie dla początkującego. Zaczyna się od drobnego naciągania zasad, po pewnym czasie okazuje się że system już nie jest taki sam a wyniki dużo gorsze niż na testach.kruczek pisze:[
posiadam takowe coś, udało się kiedyś w promocji zakupić
książka raczej o podstawach, a sam system tam opisany w mojej ocenie ładnie wygląda jak się go kreśli na danych historycznych... wykorzystywane są tam głównie linie trendu oraz pęki średnich co na livie daje duże pole na naciągania
W sumie nie żałuję, że to zakupiłem ale jakoś gorąco nie polecam...
pozdrawiam
kruczek
 Bardzo dużo zależy od doświadczenia oraz uwarunkowań psychologicznych inwestora
 Bardzo dużo zależy od doświadczenia oraz uwarunkowań psychologicznych inwestora 
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
						------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej
Tak jak koledzy napisali - lepiej przeglądać to forum. Zdaję sobie sprawę, że na początku każdy sięga po książki, bo chce dostać wiedzę w jakiś sposób zebraną i zorganizowaną, ale z drugiej strony książki nie dają możliwości dyskusji z autorem, stawiania pytań  itd. Lepiej naprawdę przebrnąć przez to forum, włączyć wykres, i działać - mimo, że może się to wydawać trudne.

- 

SzybkiSzmal
- Gaduła 
Nie mam pojęcia skąd  to mam ale mam   

Moge wymienić się (e-booki):
Nison, Steve - Świece i Inne Japońskie Techniki Analizowania Wykresów
Fischer, Robert --- Liczby Fibonacciego na Gieldzie
Za jakiegos ebooka o analizie fundamentalnej albo jeszcze lepiej o psychologii inwestora. Za to drugie byłbym bardzo wdzięczny. Ema ;d

Moge wymienić się (e-booki):
Nison, Steve - Świece i Inne Japońskie Techniki Analizowania Wykresów
Fischer, Robert --- Liczby Fibonacciego na Gieldzie
Za jakiegos ebooka o analizie fundamentalnej albo jeszcze lepiej o psychologii inwestora. Za to drugie byłbym bardzo wdzięczny. Ema ;d
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.
						Witaj.Tę pierwsza pozycję znajdziesz tu : peb.pl ,lub tu : darkwarez.pl.Na tych stronach jest w ogóle dużo ebooków o forexie.Pozdroother pisze:Ma ktoś pdfy "Komputerowa analiza rynków terminowych" i "FOREX dla bystrzaków" ?
Tak na marginesie ,zna ktoś moze tytuł polskiej książki o forex napisanej bodajże przez 12 traderów ( to jakaś nowość) ?.Znalazłem kiedyś to na allegro ale teraz zapomniałem tytułu i nie mogę wyszukac ponownie.To pozycja chyba z tamtego roku.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
						"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"