Dzięki,to ta pozycja.pozdroRX pisze:Sukces na giełdzie - Marek Marcinkowski ?tantric pisze:Tak na marginesie ,zna ktoś moze tytuł polskiej książki o forex napisanej bodajże przez 12 traderów ( to jakaś nowość) ?
E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"
Witam, pierwszy post.
I z góry przepraszam, jeżeli głupi.
Ale jestem szczęśliwym posiadaczem kindla i zastanawiam się, czy znajdę gdzieś w sieci ebooki forexowe w formacie mobi? Na amazonie "stare" pozycje nie są dostępne w formacie kindlowym, tylko papier.
Nawet te najpopularniejsze, polecane tutaj.
No a z niskiej jakości pdfami dostępnymi w niecie nielegalnie jest taki problem, że (prócz tego, że są nielegalne) na ogół są "zdjęciami" (skanami) książek, których nijak nie da się skalować przy czytaniu.
Stąd pytanie. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
Aha, angielski nie jest problemem.
Oczywiście może być też epub.
I z góry przepraszam, jeżeli głupi.
Ale jestem szczęśliwym posiadaczem kindla i zastanawiam się, czy znajdę gdzieś w sieci ebooki forexowe w formacie mobi? Na amazonie "stare" pozycje nie są dostępne w formacie kindlowym, tylko papier.

No a z niskiej jakości pdfami dostępnymi w niecie nielegalnie jest taki problem, że (prócz tego, że są nielegalne) na ogół są "zdjęciami" (skanami) książek, których nijak nie da się skalować przy czytaniu.
Stąd pytanie. Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
Aha, angielski nie jest problemem.
Oczywiście może być też epub.
A ja mam pytanie odnośnie trzech polskich książek:
1) "Forex dla bystrzaków"
2) "Forex wyłącz emocje włącz zyski" Mikołaj Rylski
3) "Forex w praktyce" Krzysztof Kochan
Chciałbym poczytać teorię po Polsku, żeby później móc się wgłębić w anglojęzyczną lekturę i kojarzyć już podstawy. Chodzi dokładniej o samą specyfikę rynku, nie koniecznie sposoby inwestowania, żeby nie zaskoczyły mnie wszystkim dobrze znane prawidłowości. No i prawdę powiedziawszy szukam też jakieś pozycji na której mógłbym bazować w treści teoretycznej w swojej pracy licencjackiej. Możecie ocenić ww. książki i ewentualnie coś polecić?
1) "Forex dla bystrzaków"
2) "Forex wyłącz emocje włącz zyski" Mikołaj Rylski
3) "Forex w praktyce" Krzysztof Kochan
Chciałbym poczytać teorię po Polsku, żeby później móc się wgłębić w anglojęzyczną lekturę i kojarzyć już podstawy. Chodzi dokładniej o samą specyfikę rynku, nie koniecznie sposoby inwestowania, żeby nie zaskoczyły mnie wszystkim dobrze znane prawidłowości. No i prawdę powiedziawszy szukam też jakieś pozycji na której mógłbym bazować w treści teoretycznej w swojej pracy licencjackiej. Możecie ocenić ww. książki i ewentualnie coś polecić?
Sprzet do e-bookow.
Nie zawsze laptop musi byc wszedzie zabierany, patrzac na ipady i podobne produkty buzka sie usmiecha.
Pytanie do uzytkownikow elektronicznych ksiazek. Co jest lepsze?
1. Ipad lub cos podobnego
albo
2. klasyczny e-book reader.
Zabierajac na urlop 10 ksiazek, to troche jednak wazy, a ciagniecie lapka za soba nie sprawia przyjemnosci - urlop jest urlopem, czyli zero komputera!
Wiadomo ipad to tez komputer, ale mi chodzi tylko i wylacznie o czytanie.
Nie zawsze laptop musi byc wszedzie zabierany, patrzac na ipady i podobne produkty buzka sie usmiecha.
albo
Zabierajac na urlop 10 ksiazek, to troche jednak wazy, a ciagniecie lapka za soba nie sprawia przyjemnosci - urlop jest urlopem, czyli zero komputera!
Wiadomo ipad to tez komputer, ale mi chodzi tylko i wylacznie o czytanie.
Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 

Co prawda książki nie czytałem ale jeśli temat bardziej Cię interesuje to jest o tym film - Rogue Trader. Czasem puszczają go na Planete i/lub Zone Europa.Magpie pisze:Wiem, że tytuł jest ciekawy, ale zastanawiam się czy w tej książce zawarte są jakieś rady wskazówki? Proszę o opinię
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Jeżeli to ma być tylko do czytania, to wybór jest banalnie prosty. Kindle kosztuje na allegro około 480zł z przesyłką. Ipad pewnie najmniej 3x tyle za używany.Hikari pisze:Sprzet do e-bookow.
albo
Kindle ma absolutnie genialny ekran do czytania książek. Nigdy nie umiałem czytać z monitora, który świeci prosto w oczy. Z kindlem nie ma takich problemów, e-papier to naprawdę cudowne rozwiązanie. Ale tylko do czytania książek, więc dobrze się zastanów, czy to wszystko, czego potrzebujesz. (No, może nie tylko, bo na kindlu możesz też sprawdzić email i przeglądać www, np. to forum

Jest tylko jeden problem - dostępność klasyki forexowej. W prawdzie kindle czyta pdfy natywnie, ale w typowych "skanach" z internetu nie da się powiększyć literek w żaden wygodny sposób. Efektem jest dzielenie strony na pół i czytanie w poprzek. Sam mam z tym problem, bo polecanej tutaj klasyki nie znajdziesz w formacie mobi lub epub... W każdym razie mi się nie udało jeszcze

Na amazonie można już kupić dużo pozycji forexowych w ich natywnym formacie, ale niestety nie są to klasyki, które najczęściej tutaj są polecane. No i nie wiem co wybrać na początek.
Natomiast jeżeli lubisz czytać dużo w ogóle, niekoniecznie o forexie - kindle to spełnienie marzeń.