E-booki, książki - szukam, kupie, sprzedam, zamienie.

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
gucio
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gucio »

Jak przeczytasz to forum to sam napiszesz kilka ksiazek.
Szkoda czasu na te pozycje.

Awatar użytkownika
Mavratus
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Mavratus »

gucio pisze:Jak przeczytasz to forum to sam napiszesz kilka ksiazek.
Szkoda czasu na te pozycje.
Ostatnio jednak jest na forum jak z techniką legislacyjną niby dobrze ale nie aż tak - polecam starsze tematy :) albo uczęszczane watek o PA np.
Uważaj jest tu dużo zadymiarzy jeśli masz tutaj swoje zdanie i umiesz, wybierać wątki na tym forum na pewno masz predyspozycje. Tylko frajerzy kłócą się kto ma większego.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

seba pisze:Jerzy Kozak - S/R Forex Trading - nie czytalem i bardzo bym prosil rowniez o opinie bo temat chyba ciekawy
System bardzo ciekawy, ale jest to niestety to samo co przeczytasz w temacie Price Action na naszym forum. Poza tym 2/3 ksziążki to bezsensowne wykresy, a samo posruszenie tematu powierzchowne. Myślę, że pozycja naszego kolegi z forum FxLamera ( Henryk Woźniak ) może być o wiele ciekawsza, chociaż nie czytałem. ( S/R Forex Trading czytalem ).
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

personov ma booka fxlamera i kozaka i powiem Ci szczerze ze rowniez mozna by sie przyczepic do lamera...bo tak naprawde nic tam odkrywczego nie ma...mozesz to wszystko znalezc w watku o PA

A jednak jedna i druga pozycja to poprostu zebrane do kupy konkrety :) co do kozaka..w strategi s/r tak naprawde nie ma zadnych glebszych analiz..jest to kewstia opatrzenia sie z s/r i naprzod...takze te 2/3 ksiazki wykresow to tak naprawde sam konkret ;)

Awatar użytkownika
kruczek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: kruczek »

seba pisze:- Dariusz Świerk - TURBO FOREX System - posiadam ale jeszcze nie przeczytalem..cena prawie 80zl za 44str wstepu i 20str opisu systemu...chyba tez nie bardzo...no chyba ze naprawde jest to jakis super hiper system Brick wall (inne opinie mile widziane)

posiadam takowe coś, udało się kiedyś w promocji zakupić :P
książka raczej o podstawach, a sam system tam opisany w mojej ocenie ładnie wygląda jak się go kreśli na danych historycznych... wykorzystywane są tam głównie linie trendu oraz pęki średnich co na livie daje duże pole na naciągania :P
W sumie nie żałuję, że to zakupiłem ale jakoś gorąco nie polecam...

pozdrawiam
kruczek
bzium®

Awatar użytkownika
Damian_GTK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Damian_GTK »

kruczek pisze:[
posiadam takowe coś, udało się kiedyś w promocji zakupić :P
książka raczej o podstawach, a sam system tam opisany w mojej ocenie ładnie wygląda jak się go kreśli na danych historycznych... wykorzystywane są tam głównie linie trendu oraz pęki średnich co na livie daje duże pole na naciągania :P
W sumie nie żałuję, że to zakupiłem ale jakoś gorąco nie polecam...

pozdrawiam
kruczek
W sumie to praktycznie każdy system czy strategia w książkach wygląda dobrze, zazwyczaj dobrze wychodzą też testy na danych historycznych. Problem zaczyna się wówczas gdy system daje pole do manewru dla tradera - szczególnie dla początkującego. Zaczyna się od drobnego naciągania zasad, po pewnym czasie okazuje się że system już nie jest taki sam a wyniki dużo gorsze niż na testach. :) Bardzo dużo zależy od doświadczenia oraz uwarunkowań psychologicznych inwestora :)
TRZYMAJ SIĘ PLANU ! ! !
------------------------------------
PRICE ACTION zapraszam na STRONĘ, www poniżej

Awatar użytkownika
leszczu
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: leszczu »

Tak jak koledzy napisali - lepiej przeglądać to forum. Zdaję sobie sprawę, że na początku każdy sięga po książki, bo chce dostać wiedzę w jakiś sposób zebraną i zorganizowaną, ale z drugiej strony książki nie dają możliwości dyskusji z autorem, stawiania pytań itd. Lepiej naprawdę przebrnąć przez to forum, włączyć wykres, i działać - mimo, że może się to wydawać trudne.

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Nie mam pojęcia skąd to mam ale mam :D
Moge wymienić się (e-booki):
Nison, Steve - Świece i Inne Japońskie Techniki Analizowania Wykresów
Fischer, Robert --- Liczby Fibonacciego na Gieldzie

Za jakiegos ebooka o analizie fundamentalnej albo jeszcze lepiej o psychologii inwestora. Za to drugie byłbym bardzo wdzięczny. Ema ;d
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

other pisze:Ma ktoś pdfy "Komputerowa analiza rynków terminowych" i "FOREX dla bystrzaków" ?
Witaj.Tę pierwsza pozycję znajdziesz tu : peb.pl ,lub tu : darkwarez.pl.Na tych stronach jest w ogóle dużo ebooków o forexie.Pozdro
Tak na marginesie ,zna ktoś moze tytuł polskiej książki o forex napisanej bodajże przez 12 traderów ( to jakaś nowość) ?.Znalazłem kiedyś to na allegro ale teraz zapomniałem tytułu i nie mogę wyszukac ponownie.To pozycja chyba z tamtego roku.
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

RX
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: RX »

tantric pisze:Tak na marginesie ,zna ktoś moze tytuł polskiej książki o forex napisanej bodajże przez 12 traderów ( to jakaś nowość) ?
Sukces na giełdzie - Marek Marcinkowski ?

ODPOWIEDZ