Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Tutaj z m1 było
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
szulczas
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: szulczas »

admkowal pisze:
sgorn pisze:podpieram sie ta metoda w swoim tradingu i musze przyznac ze ma w sobie potencjal:) znalazlem cos co moze Was zainteresuje ( drobiazg ktory podpowiada "co i gdzie") :)
pozdro
odniosę się trochę do tego wskaźnika. Ogólnie fajnie, że ludzie dają upust swojej inwencji twórczej i starają się coś tworzyć. Jednak żaden wskaźnik roboty nie odwali za nas. Wskaźnik nie rozumie co powoduje ruch ceny, nie rozumie jak rozróżniać lepsze poziomy od gorszych i co jest ważniejsze krótki czas przebywanie w strefie czy agresywny zjazd. To psychologia tłumu kształtuje poziomy a nie ma cudów, ludzkich odruchów i emocji nie da się zautomatyzować (czyt. przewidzieć). Fakt, wskaźnik często gęsto zaznacza łądne poziomy ale tez często są kompletnie wadliwe i nic nie znaczące. Teraz pytanie co za różnica - wystarczy że połowa będzie ok a połowa nie. Różnica jest taka że ten który zawiera transakcje w oparciu o takie poziomy nie pojęcia dlaczego jedne działają a drugie nie. Nie ćwiczy oczu. Nie przyzwyczaja umysłu do prawidłowych patternów, do takich po których obejrzeniu, spadniemy z krzesła z krzykiem: "O k...a. Ale ideał". A brak takich ćwiczeń rodzi frustracje bo: "dlaczego nie zadziałało?" Krótko: Im wcześniej weźmiemy na siebie całą odpowiedzialność za transakcje tym lepiej. Wkurzanie i obwinianie ich za swoje błędy to droga w jedną stronę.
mam zamiar sie przyjrzec przez weekend PiE i pytanie do CIebie....czy ten wskaznik w Twoim odczuciu (i z tego co widziales) pokazuje w miare dobrze te poziomy??
Uczac sie tej metody napewno by mogl troche pomoc z wyznaczaniem...jak sam napisales za czym sie opatrzysz to troche trzeba sie napatrzec;)

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

szulczas pisze:
admkowal pisze:
sgorn pisze:podpieram sie ta metoda w swoim tradingu i musze przyznac ze ma w sobie potencjal:) znalazlem cos co moze Was zainteresuje ( drobiazg ktory podpowiada "co i gdzie") :)
pozdro
odniosę się trochę do tego wskaźnika. Ogólnie fajnie, że ludzie dają upust swojej inwencji twórczej i starają się coś tworzyć. Jednak żaden wskaźnik roboty nie odwali za nas. Wskaźnik nie rozumie co powoduje ruch ceny, nie rozumie jak rozróżniać lepsze poziomy od gorszych i co jest ważniejsze krótki czas przebywanie w strefie czy agresywny zjazd. To psychologia tłumu kształtuje poziomy a nie ma cudów, ludzkich odruchów i emocji nie da się zautomatyzować (czyt. przewidzieć). Fakt, wskaźnik często gęsto zaznacza łądne poziomy ale tez często są kompletnie wadliwe i nic nie znaczące. Teraz pytanie co za różnica - wystarczy że połowa będzie ok a połowa nie. Różnica jest taka że ten który zawiera transakcje w oparciu o takie poziomy nie pojęcia dlaczego jedne działają a drugie nie. Nie ćwiczy oczu. Nie przyzwyczaja umysłu do prawidłowych patternów, do takich po których obejrzeniu, spadniemy z krzesła z krzykiem: "O k...a. Ale ideał". A brak takich ćwiczeń rodzi frustracje bo: "dlaczego nie zadziałało?" Krótko: Im wcześniej weźmiemy na siebie całą odpowiedzialność za transakcje tym lepiej. Wkurzanie i obwinianie ich za swoje błędy to droga w jedną stronę.
mam zamiar sie przyjrzec przez weekend PiE i pytanie do CIebie....czy ten wskaznik w Twoim odczuciu (i z tego co widziales) pokazuje w miare dobrze te poziomy??
Uczac sie tej metody napewno by mogl troche pomoc z wyznaczaniem...jak sam napisales za czym sie opatrzysz to troche trzeba sie napatrzec;)
Możesz spróbować ale moim zdaniem więcej będzie z tego szkód niż pożytku. Jeśli chcesz się napatrzeć to spokojnie wystarczy Ci jak obejrzysz wykresy redsworda, seidena czy inwestora z naszego forum. Myślę że nawet połowa wystarczy żebyś zaczął samemu je wyznaczać.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Obrazek
trading is waiting
--

AK

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bart-ek »

Obrazek

Można było wyciągnąć dużo więcej,ale akurat w pracy byłem.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Życie..
:)
Obrazek
trading is waiting
--

AK

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bart-ek »

O,w końcu jakieś screeny.Tylko Shadi gdzieś zaginął w akcji %-)
Nie zawsze może byc pięknie ,ale też jest spoczko :D

Wychodząc z pracy zapodałem eSke na kablu(cały dzień się czaiłem na ten poziom z H1).Pech chciał ,że nie zdążyłem dotrzec do domu i przestawic na BE co w konsekwencji spowodowało złapanie SL'a ,ale nie ma się czym przejmowac :D

Obrazek

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

Ciekawy journal. Czytelne opisy. Na razie się jeszcze w to nie wgłębiałem, ale chętnie bym spróbował dla rozluźnienia na demo :) Tyle, że nie rozumiem czasami niektórych rzeczy...ale poczytam i pooglądam video potem zajrzę z powrotem.

Pozdrawiam
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nie było mnie przy platformie i kangurka nie przesunąłem i BE ciąg dalszy :)
Obrazek
Bart-ek pisze:O,w końcu jakieś screeny.Tylko Shadi gdzieś zaginął w akcji %-)
Nie zawsze może byc pięknie ,ale też jest spoczko Very Happy
To prawda. Mało wejść bo testuje coś nowego.

Obrazek

Obrazek

Bart-ek pisze:Wychodząc z pracy zapodałem eSke na kablu
Cały czas trzymam, też wszedłem.

Obrazek

Obrazek
trading is waiting
--

AK

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Cancer0s pisze:Ciekawy journal. Czytelne opisy. Na razie się jeszcze w to nie wgłębiałem, ale chętnie bym spróbował dla rozluźnienia na demo :) Tyle, że nie rozumiem czasami niektórych rzeczy...ale poczytam i pooglądam video potem zajrzę z powrotem.

Pozdrawiam
Miło Cie widzieć i miło będzie widzieć pytania czy też wejścia. :)

@edit
Bart-ek pisze:Tylko Shadi gdzieś zaginął w akcji %-)
Shadi żyje i ma się dobrze. A screeny wrzuca wszędzie tylko nie tu :P Daytrading albo szkoła skalpu - tam zostawia po sobie znaki :)
trading is waiting
--

AK

ODPOWIEDZ