Nie bardzo wiem jak zacząć taki wątek więc załóżmy, że już zacząłem i to zaczęcie jest na tyle błyskotliwe, że warto czytać dalej. Jestem Konrad i jestem (byłem?) tegorocznym maturzystą, forexem zajmuje się od około 1,5 roku, rzecz jasna z przerwami na naukę do matury

Zamierzam inwestować w oparciu o sygnały generowane przez znany na pewno znacznej części użytkowników forum System MAX autorstwa zicmara, na niskich TF-ach takich jak M1 i M5. Jako że wspomniany system nie jest systemem darmowym pozwolę sobie nie opisywać tu kryteriów wg, których zajmuję pozycje. Jedyne co mogę powiedzieć to, to że kieruje się głównie średnimi kroczącymi oraz podstawami Price Action takimi jak chociażby poziomy S/R. Inwestując będę starał się otwierać pozycje z możliwie jak najniższym SL-em oraz utrzymywać wysoki procent skuteczności. Będzie to więc typowy scalping nastawiony na dynamiczną grę.
W nauce systemu miałem znaczną, bo ponad dwumiesięczną przerwę z przyczyn oczywistych. Dziennik otwieram więc w celu doskonalenia swoich wejść i śledzenia wyników dalszej nauki.
Wyniki inwestycji będę starał się aktualizować codziennie w godzinach wieczornych. Z uwagi na sposób inwestowania wolałbym mając otwartą pozycję nie bawić się w pisanie postów i ewentualne dyskusje z forumowiczami. Nie zamierzam również umieszczać żadnych statementów, ani podobnych „dowodów uczciwości”. Każdy zainteresowany dziennikiem niestety jest zmuszony zaakceptować zasady narzucone przeze mnie ponieważ w żadnym wypadku nie jest to oferta komercyjna.
Pod koniec każdego tygodnia roboczego można spodziewać się jakiegoś krótkiego podsumowania w formie garści statystyk.
No.. i to by było właściwie tyle – możemy zaczynać, jak mawiał Al Bundy:
Let's Rock!