fxclearing.ca

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
17
23%
Poza paroma minusami są ok
16
21%
Przeciętny
19
25%
Mają wiele wad
7
9%
Stanowczo odradzam
16
21%

Liczba głosów: 75

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marius09 »

Szanowni forumowicze kliencie FX Clearing przeczytałem ostatnie opinie ale nic nie znalazłem. Wypłacają kasę czy tylko w jedną stronę to działa?

astra
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: astra »

jak każdy broker z clearing w nazwie, on tylko czyści konta klientów- więc nie licz na wypłatę

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

astra pisze:jak każdy broker z clearing w nazwie, on tylko czyści konta klientów- więc nie licz na wypłatę
Co racja ,to racja....
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

marius09
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: marius09 »

A znacie jakiegoś innego brokera z zerowymi swapami?

Awatar użytkownika
tantric
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: tantric »

marius09 pisze:A znacie jakiegoś innego brokera z zerowymi swapami?
Jednego znam : afb.com
wiarygodny
"Możesz wierzyć w to , w co wierzyć postanowisz lecz nie oszukuj samego siebie ... gdyż tylko to , co czynisz świadczy o tym , w co naprawdę wierzysz"
"Szaleństwem jest powtarzanie tych samych czynności i oczekiwanie innego wyniku"

TheTruth
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TheTruth »

Co znaczy, że czyści?
A propos brokerów z zerowymi swapami to wielu ma po prostu do wyboru rachunki klasyczne i islamskie (z założenia bez swapu).

Awatar użytkownika
mike_05
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: mike_05 »

Testowałem tego klienta ostatnio. Automaty chodziły OK, hedge nie odrzucało, zapuszczone EA cieło ładnie. Do czasu.
Coś zaczeło maleć equity. Raz, dwa razy obsuwka EQ więc zanalizowałem logi. Znalazłem takie lagi w połączeniach do 4 godzin. W czasie jak MT4 pracowało bez dozoru. Przeważnie miedzy północą a 5 rano. Więc przyjrzałem sie w nocy na żywo jak to kwotuje. Równocześnie pracowały 3 inne platformy. Na nich w nocy zmienność hulała jak ta lala, a na Clearingu jakaś masakra. Miałem cały czas wrażenie, ze łączności nie ma i Data Center nie współpracuje albo jest wyłączone. Niby wykresy podobnie się układały do innych, ale jakby lagi czasowe bardzo znaczne.
Aby upewnić się, ze ta łączność jednak działa, co jakiś czas robiłem na kazdym okienku "odśwież", w dzienniku pojawiały sie nawet 4-ro cyfrowe uzupełnienia danych. Jeszcze jak zauważyłem zmianę na wykresie po odświeżeniu w postaci zmiany wartości świeczek, to już klient podpadł mocno. Jak by to był pojedynczy przypadek, to można szukać przyczyny w błedach sieci, transmisji, własnego sprzetu itd, ale zaobserwowany numer powtórzył sie kilka razy. Czasem były to na pierwszy rzut oka nie zauważalne, ale np. zmiana zamknięcia i otwarcia dwu sąsiednich świeczek!
Zawieszanie sie łączności no około 3 godziny, 2 razy spowodowało znaczne obsówki systemu i w końcu wywaliło system. Pozostawione sieroty na trejdach nie modyfikowane w porę czy tez nie anulowane zlecenia oczekujące, wyzwoliły lawinę po przeskanowaniu łączności z serwerem i ponowym nawiązaniu współpracy z Data Center. Moze i system jeszcze by sie wybronił, ale brak "CreditIn" i "CreditOut" przy zamykaniu zleceń dobił go. Moze na Live u nich to działa? Ma ktoś doświadczenia?

Nie wiem czy dobrze to zanalizowałem. Nie bronię tu systemu, bo testuje na różnych platormach i na różnych ustawieniach więc nie mam jeszcze o nim zdania i czasem na innych też sie wywracał, ale często było to wynikiem zwykłego przesadzenia w ustawieniach czy tez mojej "chytrości".
Reasumując, platforma dla mnie nieco podejrzana i raczej nie wróce do tej nazwy.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.

TheTruth
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: TheTruth »

Ja od jakiegoś czasu używam megadroida u nich. Ktoś też próbował? Zastanawiam się tylko jak długo na to pozwolą. 1 pip spreadu na edku, czasem 6 sek. na realizacje ale jakoś ciacham.

Tomek
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Tomek »

marius09 pisze:Szanowni forumowicze kliencie FX Clearing przeczytałem ostatnie opinie ale nic nie znalazłem. Wypłacają kasę czy tylko w jedną stronę to działa?

Mi wypłacili bez problemu :D

Awatar użytkownika
Cancer0s
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Cancer0s »

A ktoś miał u nich w ogóle konto NDD lub ECN Pro (nazwy) ... czyli tylko mini :P
Zapraszam na moją nową stronę -> klik w "WWW". Codzienne analizy i komentarze.

ODPOWIEDZ