fxclearing.ca
Re: ECN
Skąd masz tę informację?fxsofti pisze:FXClearing ma teraz ECN. Juz dawno temu zapowiadali.
Oto nowa strona, jeszcze po angielksku:
http://pol.fxclearing.ca/

Fxclearing.ca ECN ..
Bo to IBmwojt pisze:Skąd masz tę informację?

http://pol.fxclearing.ca/terms#3
trochu dziwne ..
Balance: Leverage:
If dropped below $1000 1:100
From $ 1000 to $25000 1:500
From $ 25000 to $100000 1:200
From $100000 to $1000000 1:100
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
- Pierz Andrzej
- Przyjaciel Forum
Witam pana Dariusza Makowieckiego, może na ogólnym forum będzie lepiej z dotarciem wiadomości niż przez e-mail bo moja skrzynka ma od miesiąca problem i tylko chyba udaje że wysyła wiadomości. Taki mały problem, mam konto mini i widzę w historii zlecenie moje i widzę mój ustawiony stop loss a obok cenę zamknięcia różniącą się ponad 10pkt, zamknięcie nastąpiło z powodu wyczyszczenia całej kasy na moim koncie(dobrze że na minus nie zeszło z rozpędu). Nr konta to 10234. a numery transakcji to 7178909 i 7179006. Napisałem do supportu, napisałem do Pana, kilkakrotnie, zero odpowiedzi. A zwykle odpowiedzi np dotyczące wpłat
były po kilku minutach lub tego samego dnia. Jak mam to rozumieć ? Jestem szczęśliwy, że zawsze testuje nowych brokerów małymi kwotami zanim zacznę u nich grać. Wszystko ładniutko pokazałem na obrazku. Hm słyszałem że czasem występują bad tricki na platformach
Pozdrawiam
PS. Może się czepiam bo to tylko 17punktów poślizgu
, akurat jak troszkę większe pozycje otwarłem, ja to mam pecha. Na szczęście przeczytałem tu w postach, że gdy wiadomość o czymś takim dochodzi do fxclearing to pieniążki zwracacie i to nawet czasem więcej. No biorąc pod uwagę, że brak odzewu przez tyle dni trwał a rachunek był zatrzymany na 2,79zł to handel był niemożliwy
z 10zł lubiłem wyłazić żeby się sprawdzić. Tak sobie myślę ile mógłbym zarobić w tym czasie gdyby stop loss był zrealizowany. I porównanie dam takie, że przez ostatni tydzień zarobiłem 700zł z 30zł u innego brokera, bo niestety bałem się wpłacać do studzienki w której nawet echa niema. No to czekam na odpowiedź i pozdrawiam czytelników 

PS. Może się czepiam bo to tylko 17punktów poślizgu

To jest wszystko mało powiedziane... Teraz nawet broker nie raczy zauważać liczb po przecinku przy wpłacie depozytu. Doświadczyłem tego na własnej skórze niestety. Całe szczeście chodzi o jedyne 11 centów bo, inaczej bym sie zjeżył... Co nie zmienia fakty ze mam coraz gorsze zdanie o tym brokerze...
Pozdr dla Pana Makowieckiego który zapadł sie pod ziemie.... a szkoda...
Pozdr dla Pana Makowieckiego który zapadł sie pod ziemie.... a szkoda...
- Dariusz Makowiecki
- Bywalec
Pozdrawiam
Szanowni Państwo,
pozdrawiam serdecznie wszystkich graczy z FX Clearing i dziękuję za dotychczasową współpracę.
Chciałbym wyjaśnić, źe od jakiegoś czasu juz nie współpracuję z ta firma. Pracuję obecnie u innego brokera ECN.
Jeśli chodzi o brokera FX Clearing, to mają oni teraz zarówno poprzednie konta Mini i Mikro, jak również ECN od niedawna.
Moja opinia jest taka, że jak każdy broker Market Maker, będę starali się zarobić jak najwięcej dla siebie. Ale dotyczy się to wszystkich brokerów, nawyet tych najwiekszych i wydających się bardzo uczciwymi, a w praktyce stosują bardzo wyszukane sztuczki.
Dlatego też jeśli ktoś chce grać u tego brokera, to najlepiej na platformie ECN.
Ja już nie odpisuje na maile i nie wiem, co się z nimi teraz dzieje, czy ktoś w ogóle się zajmuje rynkiem polskim.
Jak ktoś jest zainteresowany, to polecam pracę u nich jako IB lub nawet Customer Support, gdzie płacą dobrą miesięczną pensję. Najlepiej się do nich zgłosić bezpośrednio i uzgodnić warunki.
Żegnam Państwa serdecznie i życzę powodzenia w handlu.
Dariusz Makowiecki
pozdrawiam serdecznie wszystkich graczy z FX Clearing i dziękuję za dotychczasową współpracę.
Chciałbym wyjaśnić, źe od jakiegoś czasu juz nie współpracuję z ta firma. Pracuję obecnie u innego brokera ECN.
Jeśli chodzi o brokera FX Clearing, to mają oni teraz zarówno poprzednie konta Mini i Mikro, jak również ECN od niedawna.
Moja opinia jest taka, że jak każdy broker Market Maker, będę starali się zarobić jak najwięcej dla siebie. Ale dotyczy się to wszystkich brokerów, nawyet tych najwiekszych i wydających się bardzo uczciwymi, a w praktyce stosują bardzo wyszukane sztuczki.
Dlatego też jeśli ktoś chce grać u tego brokera, to najlepiej na platformie ECN.
Ja już nie odpisuje na maile i nie wiem, co się z nimi teraz dzieje, czy ktoś w ogóle się zajmuje rynkiem polskim.
Jak ktoś jest zainteresowany, to polecam pracę u nich jako IB lub nawet Customer Support, gdzie płacą dobrą miesięczną pensję. Najlepiej się do nich zgłosić bezpośrednio i uzgodnić warunki.
Żegnam Państwa serdecznie i życzę powodzenia w handlu.
Dariusz Makowiecki
Dariusz Makowiecki
FX Clearing Canada
FX Clearing Canada