fxclearing.ca

Sprawy techniczne dotyczące poszczególnych platform handlowych.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
17
23%
Poza paroma minusami są ok
16
21%
Przeciętny
19
25%
Mają wiele wad
7
9%
Stanowczo odradzam
16
21%

Liczba głosów: 75

stalnecik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stalnecik »

Witam

To moj pierwszy post tutaj, jednak już od jakiegoś czasu przeglądam forum.

Przyszedł czas aby sprawdzić się w praktyce :) i oczywiście mówię o koncie realnym bo nie ma chyba większego sensu pisać czegokolwiek o koncie demonstracyjnym. Mam małe spostrzeżenie odnośnie czasu od złożenia zlecenia i jego potwierdzenia (przyjęcia). Ile bym nie otwierał lub zamykał zleceń to czas potrzebny na potwierdzenie złożenia zlecenia nie chce być krótszy niż 6 sekund. Za każdym razem jest dokładnie tak samo.

Tu więc moje pytanie do szanownych forumowiczów czy również u Was sytuacja wygląda podobnie?

Dzięki serdeczne
Piotrek

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

ns FX Pro i FX clearing jest dokładnie tak jak piszesz...często jest to sekunda na FX clearing czesto 2 raz kwotuje jak rynek szybko zawraca...ale to normalne
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Kuba Brzeziński pisze:ns FX Pro i FX clearing jest dokładnie tak jak piszesz...
Na FxPro 6 sekund? To chyba na modemie w lesie :D.
Kuba Brzeziński pisze:często jest to sekunda na FX clearing czesto 2 raz kwotuje jak rynek szybko zawraca...ale to normalne
Wybacz ale to nie jest normalne. Tzn. może normalne u danego brokera ale tak raczej nie powinno być. Nie wyobrażam sobie skalpowania czekając 6 sekund na otwarcie i zamknięcie + po drodze kilka rekwotowań - można by osiwieć. Pomijam kwestie utrudniania gry przez brokera...
Czas realizacji zleceń jest w dużej mierze zależny od serwerów brokera (ile ich jest, gdzie są zlokalizowane, jak bardzo są obciążone -> ilość rachunków i co się na nich dzieje). Jeśli brokerowi zależy na dobrej realizacji zleceń klientów to inwestuje w serwery i rozmieszcza je w różnych miejscach.
Kolejna kwestia to łącze internetowe inwestora. Jeśli jest ono słabej jakości to również może mieć wpływ na realizację zleceń. Nie chodzi tu już o prędkość czy mamy 1 Mbit czy też 10 Mbit ale o to czy następują jakieś rozłączenia (np. przez router czy nawet firewall) lub nawet chwilowe "zmulenia" na łączu. Istotny jest ping do konkretnego serwera brokera - na jednym będzie to 50ms, na drugim 500ms i w konsekwencji będzie znaczna różnica w szybkości "wchodzenia" zleceń - warto więc też to sprawdzić.
Jeśli więc założyliśmy nowe konto u brokera, nasze łącze jest ok, sprawdziliśmy wszystkie serwery brokera i mimo to zlecenia wchodzą bardzo długo nie tylko nam ale także naszym znajomym (innym klientom) oraz mamy częste rekwotowania to oznacza tylko tyle, że brokerskie serwery są do d... lub nie lubi on wszystkich swoich klientów ;).

Rekwotowania oczywiście mogą wystąpić u każdego brokera MT4, co można nazwać normalnym, gdy dzieje się to przy gwałtownej zmianie kursu w momencie, gdy wysłaliśmy zlecenie na serwer brokera i zanim do niego doszło to kurs zdążył ulec zmianie.

Tak mniej więcej to wygląda.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Serwery FxPro są szybsze niż w FX Clearing...bo po 1...nie ma micro i jest mniej klientów zaściankowych że tak powiem

Gordongeko
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Gordongeko »

Kuba Brzeziński napisał :
Mi osobiście FX Clearing odpowiada...wiadomo kwotowania są jak rynek jest gorący...Lecz mnie polowania na SL nie dotyczą wogóle.Więc dla mnie ten broker jest prawie ok...będzie całkiem ok...jak wyplace przed świętami z 1000$
Cieszę sie że Ciebie polowania na SL nie dotyczą, natomist nurtuje mnie jedno pytanie: Co za broker robi to w tak perfidny i ewidentny sposób i łasi sie na taką małą pozycję 0,4 lota, gdybym miał otwarte z 4 loty to może bym był w stanie przynajmniej zrozumieć ich chciwość, poza tym te cyrki z kwotowaniami i to w dodatku jeszcze wszsytko na kontach mini. Co to świadczy o takim brokerze ?

Nie wiem ale mam pewne przypuszczenie na ten temat.
Może to że nie ma większych klietów i łasi się na każdą okazję żeby orżnąć drobnych. A może to, że większych nigdy nie będzie miał jak takie rzeczy robi i to w taki sosób.

stalnecik
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: stalnecik »

Dzieki za zainteresowanie :)

Co do "łącza inwestora" to moje łącze jest na dość dobrym poziomie i oczywiście nie chodzi mi o jego teoretyczną przepustowość danych. Zajmuję się zawodowo "połączeniami" :) i po kilku testach połączeń poprzez różne drogi routingu niestety za każdym razem jest to samo. Oczywiście sprawdziłem zachowanie się demonstracyjnych serwerów i tak jak się tego spodziewałem zachowują się one nieporównywalnie lepiej.

W tym momencie śmiem przypuszczać, że to wygląda na celowe działanie bądź też złe przygotowanie serwerów. Jednakże to drugie rozwiązanie wydaje mi się nieco mało prawdopodobne gdyż nie stanowi większego problemu jego rozwiązanie dla osób zajmujących się opieką IT.

Postaram się troszkę potestować te połączenia w różnych konfiguracjach i opiszę moje spostrzeżenia.

Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Pieniędzy nigdy za wiele...oszukują małych średnich i dużych...jeśli małych jak ja mają powiedzmy 5 czy 10.000 to każdego zrobią na 2-20p dziennie i mają eldorado...szkoda tylko,że jesteśmy od nich uzależnieni...bo tam gdzie pośrednicy tam są wałki...

mwojt
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mwojt »

Wytęż wzrok i znajdź 7 szczegółów którymi różnią się te obrazki 8)

Polowanie na S/L c.d.

fx clearing vs FXpro
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

Awatar użytkownika
Wa$$kII
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Wa$$kII »

czy broker ten płaci za swapy?
Yaaa man

Awatar użytkownika
fxmaestro
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: fxmaestro »

czy pozwalają na EA bo już nie pamiętam?
saxo - NIGDY NIE WPŁACAJ PIENIĘDZY DO TEGO BROKER BO ZOSTANIESZ ZROBIONY W FIFO

ODPOWIEDZ