Ten tydzień grany moją odmianą systemu Manchester wyglądał bardzo ładnie, w załączniku przedstawiam wyniki. Są one - jak na mój gust - absurdalnie dobre... Czy to możliwe? Czy nie są zbyt piękne żeby mogły być możliwe?
trafność sygnałów: 83%
średni zysk: 24,2
średnia strata: -8 (dane bez spreadu)
a teraz wspomniany załącznik...
MM MANCHESTER
test kończącego sie tygodnia
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Tak, zgadza się - horyzont czasowy zbyt krótki by powiedzieć coś więcej na temat strategii, patrząc jedynie na wyniki Maćka, które zamieścił w bilansie w jednym z pierwszych postów, można miec nadzieje, że i reszta tygodni będzie chociaż na plus.
Co do zmienności poziomów - zauważyłem, że podczas jednego dnia zmieniają się jedynie rozpiętości pomiędzy levelami, czyli jeżeli ruch na rynku jest mały na przykład na gbpusd rozpiętość między levelami wynosi 7 czy tam 8 pipsów, ale jezeli nastąpi jakiś większy ruch to poziomy się rozszerzają do 15 a nawet trzydziestu (ja poprzestaje na TP opartym na 15 pipsach i maksymalny zysk na g/u u mnie to 45), nie wiem tylko w jakim dokladnie momencie. Kiedy widze, ze ruchy robią sie duze i juz jestem w pozycji tak jakby pomagam levelom ustawić się ponownie poprzez ponowne załadowanie się template... także: NIE DA SIĘ ROBIĆ BACKTESTÓW, mogą one być bardzo kłamliwe, te wyniki, które ja podaje to testy na bierząco.
Maciek, wyniki w tym dobrym okresie jaki był ten tydzień mogą być u mnie wyższę ponieważ ja nastawiam się na wyższe ryzyko zamykając stratne pozycje na +-8 pipsów od SMA8... ciekawe jak to się sprawdza kiedy rynek cały tydzień szarpie a nie ma zdecydowanych ruchów...
Co do zmienności poziomów - zauważyłem, że podczas jednego dnia zmieniają się jedynie rozpiętości pomiędzy levelami, czyli jeżeli ruch na rynku jest mały na przykład na gbpusd rozpiętość między levelami wynosi 7 czy tam 8 pipsów, ale jezeli nastąpi jakiś większy ruch to poziomy się rozszerzają do 15 a nawet trzydziestu (ja poprzestaje na TP opartym na 15 pipsach i maksymalny zysk na g/u u mnie to 45), nie wiem tylko w jakim dokladnie momencie. Kiedy widze, ze ruchy robią sie duze i juz jestem w pozycji tak jakby pomagam levelom ustawić się ponownie poprzez ponowne załadowanie się template... także: NIE DA SIĘ ROBIĆ BACKTESTÓW, mogą one być bardzo kłamliwe, te wyniki, które ja podaje to testy na bierząco.
Maciek, wyniki w tym dobrym okresie jaki był ten tydzień mogą być u mnie wyższę ponieważ ja nastawiam się na wyższe ryzyko zamykając stratne pozycje na +-8 pipsów od SMA8... ciekawe jak to się sprawdza kiedy rynek cały tydzień szarpie a nie ma zdecydowanych ruchów...
Zastanawiające, że zmienność tak może się zmienić w poszczególnych latach, gdybym miał zgadywać, powiedziałbym, że różnice będą znikome... z czego wynikają?
Dziś screen z poniedziałku 11.06.07, jak ładnie złapało stop lossa na minus 28 pips (+spread).
Dziś screen z poniedziałku 11.06.07, jak ładnie złapało stop lossa na minus 28 pips (+spread).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Sama sma8 jest zbyt czuła i wymaga filtrowania np. poprzez ADX. szczególnie na małych interwałach gdzie trendy sa odpowiednio krótsze.gucio pisze:Wstaw jeszcze ADX dla potwierdzenia.nasedo pisze:właściwie to nie powinienem dam wchodzić w pozycję, nie było tam potwierdzenia w kolorowej SMA8... błądzę
Zerknij na str.1
Money Never Sleeps