Oczekiwana roczna stopa zwrotu z inwestycji na FX

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Jaka jest Twoja oczekiwana roczna stopa zwrotu?

Do 20%
10
5%
21% - 60%
19
9%
61% - 100%
24
11%
101% - 200%
28
13%
Powyżej 200%
115
53%
Oby tylko nie było straty
20
9%

Liczba głosów: 216

ronin091
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ronin091 »

zz pisze:Pragnę zwrócić uwagę koledze że to nie są żadne mrzonki tylko tylko PODSTAWA egzystecji człowieka.

Tutaj masz z ostatnich trzydziestu lat ,miałem z ostatnich piędziesięciu lat lecz nie mogę teraz tego dla kolegi znaleść .....

http://www.barclayhedge.com/research/in ... E-REFFERAL
Twoja zawziętość w propagowaniu "jedynego słusznego podejścia" kwalifikuje cię jako świetnego kandydata na członka jakiejś sekty :D

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Kondek »

Ja planuję mieć powyżej 100%, jak narazie mam 22%
Konsekwencja i żelazne zasady to droga do sukcesu

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

ja planuję (chcę!) powyżej 10 000% jak narazie mam 4%
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Mój scenariusz jest bardzo prawdopodobny. A twoja kpina śmieszna.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Kondek pisze:Mój scenariusz jest bardzo prawdopodobny. A twoja kpina śmieszna.
Mój scenariusz jest również wielce prawdopodobny. A kpina miała być śmieszna.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
Kondek
Pasjonat
Pasjonat

Będziemy liczyć na końcu roku.

ronin091
Stały bywalec
Stały bywalec

Dotychczasowe wyniki ankiety potwierdzają ustalenia badań na temat ryzyka. Okazuje się, że ludzie uprawiają hazard ponieważ są skłonni zaakceptować duże prawdopodobieństwo poniesienia niewielkiej straty w zamian za niewielkie prawdopodobieństwo zdobycia fortuny. Tym można wytłumaczyć popularność losowych gier liczbowych typu lotto oraz między innymi gry na detalicznych rynkach walutowych. Wymagany minimalny depozyt na foreksie jest niski w stosunku do potencjalnych zysków. Rzeczywiste ryzyko poniesienia straty na otwartej pozycji jest zamazywane propozycją ustalania własnej dźwigni finansowej, czyli grania małym procentem własnego kapitału przeznaczonego na grę. To niestety nie zmieni gry na zyskowną, przy złym systemie gry wydłuży tylko czas utraty całości kapitału. Wracając do mojego wcześniejszego przykładu pary EUR/USD z piątku 13 maja, to czy wielkość pozycji będzie wynosiła 1lot, czy 01, czy 0,01 to i tak zmienność ( a więc i ryzyko ) w tym dniu będzie taka sama, czyli 193,40% minimalnego depozytu.
Wracając do ankiety, sądzę że rzeczywiste wyniki graczy są odwrotne do oczekiwań.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Dotychczasowe wyniki ankiety potwierdzają ustalenia badań na temat ryzyka
Z czego kolega takie wnioski wyciąga ?.To że ktoś pisze że chciałby 1000% czy 10 000 % nie wynika nić i nie można żadnych wniosków z tego wyciągać.
ronin091 pisze: Tym można wytłumaczyć popularność losowych gier liczbowych typu lotto oraz między innymi gry na detalicznych rynkach walutowych
Inwestowanie na FX czy innych wartościowych rynkach przy profesjonalnym podejściu jest podstawą egzystencji człowieka i nie ma nic wspólnego z hazardem.
ronin091 pisze:w tym dniu będzie taka sama, czyli 193,40% minimalnego depozytu.
W tym dniu będzie taka, a w inny dzień inna.Nie chodzi o 100% skuteczność tylko chodzi o to aby trafne decyzje inwestycyjne przeważały nad inwestycjami nietrafnymi.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ronin091
Stały bywalec
Stały bywalec

zz pisze:Cytat:
Dotychczasowe wyniki ankiety potwierdzają ustalenia badań na temat ryzyka

Z czego kolega takie wnioski wyciąga ?.To że ktoś pisze że chciałby 1000% czy 10 000 % nie wynika nić i nie można żadnych wniosków z tego wyciągać.
Czy potrafisz czytać ze zrozumieniem? Dotychczasowe wyniki ankiety potwierdzają ustalenia badań na temat ryzyka.

zz pisze:ronin091 napisał:
Tym można wytłumaczyć popularność losowych gier liczbowych typu lotto oraz między innymi gry na detalicznych rynkach walutowych

Inwestowanie na FX czy innych wartościowych rynkach przy profesjonalnym podejściu jest podstawą egzystencji człowieka i nie ma nic wspólnego z hazardem.
j.w.
zz pisze:ronin091 napisał:
w tym dniu będzie taka sama, czyli 193,40% minimalnego depozytu.

W tym dniu będzie taka, a w inny dzień inna.Nie chodzi o 100% skuteczność tylko chodzi o to aby trafne decyzje inwestycyjne przeważały nad inwestycjami nietrafnymi.
Kompletny brak zrozumienia.

Czy to twoje "kolego" to słownictwo z zasobów dawnej "jedynie słusznej organizacji" ? :D

Dodano po 24 minutach:
zz pisze:Inwestowanie na FX czy innych wartościowych rynkach przy profesjonalnym podejściu jest podstawą egzystencji człowieka
:shock:
Google:
Praca jako podstawa ezystencji człowieka...
Zapylacze to podstawa egzystencji człowieka....
Absurdalna egzystencja człowieka.....
Miasto przestrzenią egzystencji człowieka....
...............................................................................
A gdzie foreks ? :D :D

zz pisze:Inwestowanie na FX czy innych wartościowych rynkach
Według jakich kryteriów mają one być wartościowe ?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ronin091 pisze:Według jakich kryteriów mają one być wartościowe ?
Na to są dwa rodzaje odpowiedzi.
1 - trudna ,na to nie mam czasu.
2- łatwa ,ogólnie chodzi o to że jeżeli jeżeli po przeliczeniu na wskażniki rynkowe dany produkt lub rynek jest gorszy niż śmieci np. w kuble ,wtedy przyjmuję że nie są wartościowe // logiczne //
Jeżeli mają z kolei lepsze wskażniki rynkowe // lub mają wartość dodaną niezbędną do egzystencji lub przemysłu np. ropa,gaz, prąd,cynku, ołowiu, miedzi, niklu, kabaltu ,skand, itr,antymon, beryl, kobalt, fluoryt, gal, german, grafit, ind, magnez, niob, platynowce, ziemie rzadkie, tantal i wolfram,złoto itp.
Ogólnie o to chodzi.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

ODPOWIEDZ