Oczekiwana roczna stopa zwrotu z inwestycji na FX

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.

Jaka jest Twoja oczekiwana roczna stopa zwrotu?

Do 20%
10
5%
21% - 60%
19
9%
61% - 100%
24
11%
101% - 200%
28
13%
Powyżej 200%
115
53%
Oby tylko nie było straty
20
9%

Liczba głosów: 216

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

zz pisze:
ronin091 pisze:Aktywna gra na foreksie przez 30-50 lat to mrzonki,
Pragnę zwrócić uwagę koledze że to nie są żadne mrzonki tylko tylko PODSTAWA egzystecji człowieka.

Tutaj masz z ostatnich trzydziestu lat ,miałem z ostatnich piędziesięciu lat lecz nie mogę teraz tego dla kolegi znaleść .....

http://www.barclayhedge.com/research/in ... E-REFFERAL

Pozdrawiam.

Znowu te amatorskie wyniki ? <ŻAL>

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Co do wyników z ostatnich 30-50 lat to jak można je brać pod uwagę ?
Przecież nie jest to wynik jednej osoby, a nawet tej samej grupy.
Co kilka lat jest zmiana obsady (jak nie częściej). Nie jest to robot
grający ciągle tą samą strategią ;) (raczej niemożliwe ;))
Nie są to też znaczące lub powalające wyniki ... dlaczego ?
Bo na 100 trejderów 50 traci, pozostałych 25 jako tako ciągnie
by pokryć straty, 20 mieści się w granicach przyzwoitości a
5 pozostałych robi oszałamiające wyniki, które potem przekładają
się na zyski. Więc jak można mówić, że te wyniki są miarodajne ?
I jak można mówić, że one dają poczucie powtórzenia tych wyników w
przyszłości ??
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

ronin091
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: ronin091 »

zz pisze:Dokładnie.Sam ustalasz czy grasz bez dżwigni,czy inwestujesz z dżwignią razy 500.......
Dźwignia finansowa rozumiana jako procentowa wartość minimalnego depozytu zabezpieczającego w stosunku do wartości pozycji jest niezależna od grającego i ustalana przez brokera lub KDPW ( kontrakty na GPW ). Gracz może ustalić sobie tylko swoją własną, wewnętrzną dźwignię rozumianą jako wielkość zajmowanej pozycji w stosunku do posiadanego kapitału zaangażowanego w grę. Ryzyko gry to wysokość maksymalnego zysku/straty w czasie jednej sesji giełdowej ( dnia gry na Fx ), w stosunku do minimalnego depozytu zabezpieczającego. Posłużę się przykładem z wczorajszego dnia.

Kontrakty FW20M11
Dźwignia 1:20
Minimalny depozyt to 5% wartości kontraktu z zamknięcia poprzedniej sesji: 28250 x 5% = 1412,50 zł
Wczorajsza maksymalna zmienność: min. 2811, max 2835 → 24 punkty x 10 zł = 240 zł
Tak więc wczoraj można było zyskać/stracić max 240 zł na jednym kontrakcie. Jest to 16,99% wartości minimalnego depozytu zabezpieczającego.

Para EUR/USD
Dźwignia 1:100
Minimalny depozyt dla 1 lota to 1% wartości waluty bazowej wyrażona w złotych: 3938,30 zł
Wartość 1 pipsa: 27,90 zł
Wczorajsza maksymalna zmienność: min. 1,4065, max 1,4338 → 273 pipsy x 27,90 zł = 7616,70 zł
Tak więc wczoraj można było zyskać/stracić max 7616,70 zł na pozycji 1 lota. Stanowi to 193,40% wartości minimalnego depozytu zabezpieczającego.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Jakieś nieporozumienie zaczyna się robić.

Tymek jakie znowu automaty ?.

Stawiasz warunki zaangażowanie kapitału np. 2-3 %, do tego kartka,długopis i kalkulator,wyniki mają być dobre i tyle w temacie.

Tymek pisze:Co kilka lat jest zmiana obsady (jak nie częściej). Nie jest to robot
grający ciągle tą samą strategią Wink (raczej niemożliwe n
Nie są to też znaczące lub powalające wyniki ... dlaczego ?
Bo na 100 trejderów 50 traci, pozostałych 25 jako tako ciągnie
by pokryć straty, 20 mieści się w granicach przyzwoitości a
5 pozostałych robi oszałamiające wyniki, które potem przekładają
się na zyski. Więc jak można mówić, że te wyniki są miarodajne ?

Co nas jako potencjalnych klientów to interesuje ?.NIC !
Stawiamy np. jak wyżej warunki i to ma być zrobione koniec kropka.
Tymek pisze:Więc jak można mówić, że te wyniki są miarodajne ?
Siadamy z profesjonalistami i ustalamy dokładnie co ma być zrobione.

I jak można mówić, że one dają poczucie powtórzenia tych wyników w
przyszłości ??
Wiem że to jest bardzo trudne,lecz wierz mi nie niewykonalne.

Dźwignia finansowa rozumiana jako procentowa wartość minimalnego depozytu zabezpieczającego w stosunku do wartości pozycji jest niezależna od grającego i ustalana przez brokera lub KDPW
Jest jak napisałem ,to Ty ustalasz jaką dzwignią w danym momencie grasz,np chcesz grać bez dzwigni to np. kupujesz 1 lota i wpłacasz na konto 100 tyś,wtedy nie masz żadnej dżwigni.

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

zz pisze:
Siadamy z profesjonalistami i ustalamy dokładnie co ma być zrobione.
Jeżeli Ci "eksperci" mają robić mi 2% rocznie, to ja podziękuję.

zz
Maniak
Maniak

Jeżeli Ci "eksperci" mają robić mi 2% rocznie, to ja podziękuję.
Dałem to jako przykład,nie twierdzę że idealny.
Nie jest to 2 % jak piszesz tylko na oko to mi wychodzi około 200 %.
Uważam że to nie jest zły wynik,zawsze może być lepszy.
Ważne że zaczynamy rozmawiać nie na zasadzie chciejstwa tylko na potwierdzonych dokumentach.

Pozdrawiam.

Dodano po 8 minutach:

Aby to lepiej zobrazować to przypominam kolegom że np. w OFE po 12 czy 13 latach inwestowania jest 2 miliardy zł miej niż państwo wpłaciło przez ten okres // mówił o tym poseł PO Nauman.///
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

xmmm
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xmmm »

zz pisze: Tutaj masz z ostatnich trzydziestu lat ,miałem z ostatnich piędziesięciu lat lecz nie mogę teraz tego dla kolegi znaleść .....

http://www.barclayhedge.com/research/in ... E-REFFERAL
Pozdrawiam.
Ja także te wyniki uważam za kiepskie z ostatniego dziesięciolecia średnia pewnie nie była by lepsza od byle lokaty bankowej więc czemu komplikować sprawę jak nie mamy z tego wymiernych korzyści, wrzucić na lokatę i z głowy.
zz pisze:Aby to lepiej zobrazować to przypominam kolegom że np. w OFE po 12 czy 13 latach inwestowania jest 2 miliardy zł miej niż państwo wpłaciło przez ten okres // mówił o tym poseł PO Nauman.///
Ofe to kolejny sposób na ustawowe okradanie ludzi, przed ofe kasa szła tylko do panstwa gdzie był cien szansy że coś pożytecznego za część tej kasy zostanie zrobione, teraz kasa idzie także do prywatnej kieszeni i jest cien szansy że kiedyś będzie coś z tych inwestycji.

Tak swoją drogą to ciekawe ile tej kasy rocznie fundusze biorą dla siebie z racji opłat, obsługi, prowizji i kto wie czego jeszcze.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2011, 12:46 przez xmmm, łącznie zmieniany 1 raz.

zz
Maniak
Maniak

Ja także te wyniki uważam za kiepskie z ostatniego dziesięciolecia średnia pewnie nie była by lepsza od byle lokaty bankowej więc czemu komplikować sprawę jak nie mamy z tego wymiernych korzyści, wrzucić na lokatę i z głowy.
Dalej się nie rozumiemy.
Są trendy długoterminowe,są trendy krótkoterminowe ,chodzi o to aby je wykorzystać i średnia aby była dobra.
Z tego co liczę to wychodzi ok. 200 5,więc mieć 2-3 % na lokacie ,a mieć 200 % to jest chyba różnica ?.
Nie twierdzę że te wyniki są cudowne,ważne że mamy potwierdzone dokumentami z ostanich prawie trzydziestu lat,czy się zmieniali zarządzający czy nie i inne sprawy są mało ważne.Mamy dokument i mamy się do czego odnieś.Jeżeli robicie lepsze wyniki to pełny SZACUN z mojej strony.

Pozdrawiam.

xmmm
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: xmmm »

Sory za głupie pytanie ale w którym roku było 200%, przejrzałem stronę z 5 razy i nie wiem o jakie 200 chodzi.

zz
Maniak
Maniak

Sory za głupie pytanie ale w którym roku było 200%, przejrzałem stronę z 5 razy i nie wiem o jakie 200 chodzi.
Pisałem wielokrotnie że są trendy które trwają np. 40 lat // np. złoto ,srebro, waluty itp///,/
są trendy które trwają parę sekund i pisałem wyrażnie że chodzi o średnią,a nie o poszególne lata .
Masz tam na dole linię średnią i podziel sobie przez lata inwestycji,mi wychodzi ok. 190-200 %.

Pozdrawiam.

PS nie twierdzę że to są super wyniki,ważne abyśmy wreszcie dyskutowali na powierdzone dokumenty a nie to co by kto chciał....... :P

Pozdrawiam.

ODPOWIEDZ