PA & HT

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Przestawiony SL na poziom 0.8720
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Jeszcze przedstawiam jeden trade, w którym aktualnie jestem.
Powody wejścia:
- poziom wsparcia
- pin bar (zrzut robiony był wczoraj, ale faktycznie utworzył się pin bar)
-dywergencja
-fibo 50%
-SMA 150
-SMA 365
Obrazek

6 powodów wejścia, powinno być ok, zobaczy się :)

qwak
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qwak »

To ja Ci pokaze 1 powod do zagrania dzis S:)

pozdrawiam,
qwak
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Graj tylko spelniajace sie analizy!

Jaromir
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Jaromir »

Witam,

To jest mój pierwszy post na forum.
Interesuję się zarówno PA jak i HT, z podziwem patrzę na dokonania Czerwinka i Asmo.

Skoro piszemy tu o HT to chciałbym zwrócić uwagę na symetrię korekt na dziennym wykesie USDCHF. Prawdopodobnie cenia zbliża się do ważnego oporu. Czytałem o tym u Pawła Danielewicza i u Carolyn Boroden. Jeżeli kolejna symetria nie zostanie obroniona to zwiększa się prawdopodobieństwo odwrócenia trendu na wzrostowy.

W załączeniu obrazek: otwarta pozycja to niestety tylko demo. W wariancie optymistycznym zamierzam zamknąć na symetrii.

Pozdrawiam wszystkich,
Jaromir

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Cześć Jaromir dzięki za dobre słowo :)
Podsumowując dzisiejszy dzień EUR/GBP zaliczyło SL przestawiony na 0.8730 co łącznie dało +50 pipsów.

Niestety na EUR/JPY zaliczony SL 113 pipsów :( cały czas się zastanawiam co było nie tak
qwak pisze:To ja Ci pokaze 1 powod do zagrania dzis S
może i racja qwak ale ja gram na D1 i dla mnie było 6 powodów do wejścia dlatego dla mnie większą siłę mają świecę D1 niż z H1 jednak tym razem to nie zadziałało, no nic się nie zrobi można wnioski na przyszłość wyciągnąć. Czyli wchodzić albo po przebiciu wczorjaszej swiecy co dzisiaj nie nastapiło, lub wchodzić na korekcie co zdecydowanie zmenijszyło by mój SL.

Aktualnie jestem na weekend w dwóch tradach, może mi się uda napisać coś więcej w weekend dlaczego.
Jaromir uważaj trochę z longami mimo wszystko trend na tej parze jest down, decyzje jak grać oczywiście należą do Ciebie , gdyż Twoja mamona :)

Pozdrawiam

sonictune
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: sonictune »

Jaromir pisze:Witam,

Interesuję się zarówno PA jak i HT, z podziwem patrzę na dokonania Czerwinka i Asmo.

Skoro piszemy tu o HT to chciałbym zwrócić uwagę na symetrię korekt na dziennym wykesie USDCHF. Prawdopodobnie cenia zbliża się do ważnego oporu. Czytałem o tym u Pawła Danielewicza i u Carolyn Boroden. Jeżeli kolejna symetria nie zostanie obroniona to zwiększa się prawdopodobieństwo odwrócenia trendu na wzrostowy.

W załączeniu obrazek: otwarta pozycja to niestety tylko demo. W wariancie optymistycznym zamierzam zamknąć na symetrii.

Pozdrawiam wszystkich,
Jaromir
Ja tam widzę co innego , skoro mówimy o HT :wink:
Nec hercules contra plures .

qwak
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: qwak »

sonictune pisze:
Jaromir pisze:Witam,

Pozdrawiam wszystkich,
Jaromir
Ja tam widzę co innego , skoro mówimy o HT :wink:

Podobnie...

pozdrawiam,
qwak

P.S. Jakby ktos nie zajarzyl to ten pinbar to na poniedzialek :)
Graj tylko spelniajace sie analizy!

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

czerwinek pisze:Aktualnie jestem na weekend w dwóch tradach, może mi się uda napisać coś więcej w weekend dlaczego.
Wracając krótko do moich pozostawionych pozycji weekdnowych.
sonictune pisze:Ja tam widzę co innego , skoro mówimy o HT
Dokładnie na podstawie tej formacji wszedłem w shorta oraz dodatkowo liczę na to co napisał (pokzał) qwak a najlepiej jakby od razu engulfing powstał :) Tak dodatkowo napiszę, żę ZO miałem na poziomie 0.8945 i cena do pipsa wzięła moje ZO, jednka i tak pokaże wszystko następny tydzień ale wejście co do pipsa z ZO rzadko się zdaże :)

Druga moja otwarta pozycja to USD/JPY nie lubię grać na tej parze ale sytuacje mnie zmusiła do tego:

Powodem tak naprawdę jest wsparcie, które wydaje się być silne ale przede wszystkim to co się działo na tym poziomie, czyli, kilka dni temu powstał pin bar a następnie na tym poziomie powstał engulfing.

Obrazek

Aktualnie trade zabezpieczony na BE ale jak będzie luka poniżej otwarcia to nie będzie BE :)
Ostatnio zmieniony 14 maja 2011, 23:31 przez czerwinek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Z moich wejść oczekuję wzrostu na parze USD/JPY oraz spadku na parze USD/CHF czyli drogą logiki sprwadziłem co się dzieje na parze CHF/JPY i tak patrząc zobaczyłem formację motyla, ostatnio nie mogłęm znaleźć ale teraz na USD/CHF jak i CHF/JPY formacje HT i to zgodne z trendem.

Obrazek

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

czerwinek pisze:Aktualnie trade zabezpieczony na BE ale jak będzie luka poniżej otwarcia to nie będzie BE Smile
:509:
qwak pisze:Jakby ktos nie zajarzyl to ten pinbar to na poniedzialek Smile
Całkiem niezła ta symulacja. Nie mam nic przeciwko takiemu scenariuszowi. W jaki sposób rysuje się takie ładne świeczki na wykresie ? Chyba nie w Photoshopie ?

ODPOWIEDZ