no właśnie - jakiś termin jest podany ?maciej7437 pisze:Do MaRCHeW
Pobrałem w PDF jak wgrać wskażniki MT4 ale w mojej wersji Aliora nie ma
modułu PTL Builder
pozdrawiam Maciej
AliorTrader - ECN.
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 2 minutach:
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Nie ma określonych terminów.Szprot pisze:no właśnie - jakiś termin jest podany ?maciej7437 pisze:Do MaRCHeW
modułu PTL Builder
pozdrawiam Maciej
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 2 minutach:
Witam.
Alior Trader ma wyłączony moduł PTL Builder. Wszystko co należy zrobić aby skompilować i uruchomić wskaźnik w Alior Traderze opisałem krok po kroku w HOWTO.maciej7437 pisze:Do MaRCHeW
modułu PTL Builder
pozdrawiam Maciej
Pozdrawiam
Karol Marchewka
-
- Bywalec
U Alior Trade tylko CFD na ropę zwolnione są z punktów swapowych za przetrzymywanie pozycji przez noc.
Z tego co wiem punkty swapowe są różnicą oprocentowania walut o które korygowany jest kurs otwarcia. Korekta następuje każdego dnia pod warunkiem utrzymywania pozycji przez noc a księgowanie następuje o godzinie 17:00 czasu nowojorskiego.
Ale to wszystko dotyczy realnych transakcji za realne pieniądze idących w grube miliony danych walut. Otwierając jakiekolwiek pozycje nie mamy realnych pieniedzy które moglibysmy sobie pobrać, a broker nie daje nam na zakup kredytu ( same odsetki byłyby ogromne).
Brokerzy MM rżną nieswiadomych klientów na punktach swapowych ( dla nich to dodatkowy zarobek) ale nie tykaja kontraktów na indeksy.
Przecież my grając na foreksie gramy wirtualnie opierając się na rzeczywistych wykresach i notowaniach i stawką jest tylko nasz depozyt. Więcej stracic nie możemy. Nie możemy zadłużyć sie na wiele milionów dolarów czy euro.
Dlatego prosiłbym o wytłumaczenie dlaczego za przetrzymywanie CFD na DIJA pobierane są na Alior Trade punkty swapowe.
Z tego co wiem punkty swapowe są różnicą oprocentowania walut o które korygowany jest kurs otwarcia. Korekta następuje każdego dnia pod warunkiem utrzymywania pozycji przez noc a księgowanie następuje o godzinie 17:00 czasu nowojorskiego.
Ale to wszystko dotyczy realnych transakcji za realne pieniądze idących w grube miliony danych walut. Otwierając jakiekolwiek pozycje nie mamy realnych pieniedzy które moglibysmy sobie pobrać, a broker nie daje nam na zakup kredytu ( same odsetki byłyby ogromne).
Brokerzy MM rżną nieswiadomych klientów na punktach swapowych ( dla nich to dodatkowy zarobek) ale nie tykaja kontraktów na indeksy.
Przecież my grając na foreksie gramy wirtualnie opierając się na rzeczywistych wykresach i notowaniach i stawką jest tylko nasz depozyt. Więcej stracic nie możemy. Nie możemy zadłużyć sie na wiele milionów dolarów czy euro.
Dlatego prosiłbym o wytłumaczenie dlaczego za przetrzymywanie CFD na DIJA pobierane są na Alior Trade punkty swapowe.
-
- Bywalec
Do MaRCHeW
Dzięki jeszcze raz dokładnie przeczytałem PDF
Wszystko zrobiłem zgodnie z instrukcją, ale historia dziennych świeczek
w ALIOR na CDF jest ok. 22 dniowa więc mase wskażników żle działa
pozdrawiam Maciej
Dodano po 6 minutach:
Do Dariusz Wiśniewski
Kiedy historia swieczek na Indeksach CDF np S&P DAX itp będzie
długa, albo jak to samemu zrobić?
pozdrawiam Maciej
pozdrawiam Maciej
Dodano po 6 minutach:
Do Dariusz Wiśniewski
Kiedy historia swieczek na Indeksach CDF np S&P DAX itp będzie
długa, albo jak to samemu zrobić?
pozdrawiam Maciej
1. Czy planujecie wprowadzić kontrakty na futures na złoto, srebro i indeksy, takie same jakie posiada GFT.
Dzięki temu nie byłyby pobierane punkty swapowe, które są o wiele za wysokie, w porównaniu chociażby do GFT?
Coś takiego jak oferujecie obecnie chociażby na ropie, gazie ziemnym, platynie i palladzie, gdzie swapy nie są pobierane.
2. Odnośnie indeksów typu cash, które obecnie oferujecie.
Czy dla pozycji długich jest wypłacana ewentualna dywidenda, jeśli spółka wchodząca w skład indeksu ogłosi przyznanie dywidendy? (tak jest na GFT).
Oczywiście pozycje krótkie są wtedy obciążane odpowiednią kwotą.
I dlaczego aktualnie są tak wysokie swapy na indeksach?
Monsieur-x poruszył kilka postów wyżej ten sam temat
Dzięki temu nie byłyby pobierane punkty swapowe, które są o wiele za wysokie, w porównaniu chociażby do GFT?
Coś takiego jak oferujecie obecnie chociażby na ropie, gazie ziemnym, platynie i palladzie, gdzie swapy nie są pobierane.
2. Odnośnie indeksów typu cash, które obecnie oferujecie.
Czy dla pozycji długich jest wypłacana ewentualna dywidenda, jeśli spółka wchodząca w skład indeksu ogłosi przyznanie dywidendy? (tak jest na GFT).
Oczywiście pozycje krótkie są wtedy obciążane odpowiednią kwotą.
I dlaczego aktualnie są tak wysokie swapy na indeksach?
Monsieur-x poruszył kilka postów wyżej ten sam temat
chwaliłem platformę, nie brokerazz pisze:To jest ważne,lecz nie najważniejsze.a ja musze pochwalić platforme Very Happy
chociaż na początku jest troche dziwna, to ma pare rzeczy za które Applause np:
-warstwy (można jednym kliknięciem ukryć malowanki, zlecenia)
-kwotowe wyświetlanie Stop lossów
-wskażniki ukrywane jednym klinięciem
Najważniejsze jest to że broker nie ingeruje w Twoje strategie i Twoje zlecenia,nie ma żadnego interesu aby Was uwalić i to jest piękne.
.

broker jaki jest, to się dopiero okaże, oby tego nie sp...lili

W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, ale jedz, jak należy.
brodaty do tego mojego długiego poprzedniego postu dodałbym jeszcze odnośnie MM zdarzały mi się w silnym trendzie zamrożone zlecenia i nic nie mogłem zmienić ,zrobić itp.chwaliłem platformę, nie brokera Very Happy
broker jaki jest, to się dopiero okaże, oby tego nie sp...lili Pray
Obserwowałeś uważnie ostatnią awarię i na pewno zauważyłeś że Alior nie miał możliwości jak Market Maker zamknąć pozycji w przypadku awarii połączenia z LP.Wniosek z tego jest jeden PRAWDZIWY broker ECN nie ma możliwości gmerać i kombinować w naszych zleceniach , to jest piękne.........
Pozdrawiam.
MaRCHeW prośba napisz gdzie trzeba aby zrobili na platformie slippage.
Myślę że czulibyśmy się pewniej.
Ja osobiście i tak wolę zaryzykować poślizg w ECN niż mieć przez parę minut ciągłe rekvoty.....
Jeżeli jednak zrobią slippage. to będziemy się czuć pewniej i większy komfort psychiczny......
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Witam.
Jednak Alior Trader jest ECN'em. Nie wiem czy byś czuł się komfortowo ustawiając zlecenie SL ze slippage np. 3 pipsy, a cena by przeskoczyła Twoją wartość slippage. Co wtedy? Zlecenie SL nie zostało by wykonane, a chyba tego nie chcemy
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 2 minutach:
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
Slippage defaultowo jest dostępny w ProTraderze. Ponieważ ProTradera mogą używać także brokerzy typu MM jest on dostępny.zz pisze:MaRCHeW prośba napisz gdzie trzeba aby zrobili na platformie slippage.
Myślę że czulibyśmy się pewniej.
Ja osobiście i tak wolę zaryzykować poślizg w ECN niż mieć przez parę minut ciągłe rekvoty.....
Jeżeli jednak zrobią slippage. to będziemy się czuć pewniej i większy komfort psychiczny......
Jednak Alior Trader jest ECN'em. Nie wiem czy byś czuł się komfortowo ustawiając zlecenie SL ze slippage np. 3 pipsy, a cena by przeskoczyła Twoją wartość slippage. Co wtedy? Zlecenie SL nie zostało by wykonane, a chyba tego nie chcemy

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Dodano po 2 minutach:
Witam.
Było o tym pisane już kilkakrotnie w tym wątku. Alior ma niedługo dograć dane historyczne z kilku lat, także proszę o cierpliwość.maciej7437 pisze:Do MaRCHeW
Pozdrawiam
Karol Marchewka