2 + 2 * 2

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

2+2*2=

8
10
12%
6
74
88%

Liczba głosów: 84

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

-4 :568:

Szukałem okazji do wzięcia jeszcze kawałka z tych spadków i nawet takie znalazłem ale wszedłem o pips za wcześnie a może moje SL było o pips za małe ... TP nawet fajnie by złapało no ale mogę już tylko gdybać :(
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Znowu przytrafiła mi się jakaś dłuższa seria strat chociaż wczorajszy dzień to trochę przez brak koncentracji bo na spokojnie po przeanalizowaniu to powinienem skończyć go nawet na plus.
Teraz pora do pracy a w załączniku złapane wejście na UP i już zabezpieczone na BE+5 więc jakiś plus będzie ale TP ustawione na 52 pipsy i liczę że to dzisiaj będzie ten dzień :D
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

I złapało to moje BE+5 a do tych 52p nie brakowało aż tak dużo ale tak to jest jak nie można zarządzać pozycją a dzisiaj jeszcze kalendarz na czerwono :506:

Muszę pomyśleć o jakimś dzieleniu pozycji.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Kolejny tydzień bujam się w konsoli między 11tys (+10%) a 12tys (+20%) - to tak na pół serio :)
Zatrzymałem się w swojej ewolucji na etapie 'bez strat' i brakuje jakiegoś przełomowego momentu aby regularnie zarabiać. Może to kwestia czasu i większego doświadczenia :? Pozostaje dalej realizować plan i czekać na efekty.

Zdecydowałem się na zwiększenie ryzyka: skoro udaje się utrzymywać ponad kreską to przetestuje przez tydzień dzielenie pozycji na dwa. Pierwszą cześcią będę zarządał jak do tej pory. Drugą będę trzymał na max licząc że jakaś z tych prób zakończy się na tych >50p.
Pozycję będę otwierał za dotychczasową stawkę x2 czyli ryzyko zwiększam do ok. 3% na trejd.

Podsumowanie po kolejnym tygodniu:

Statystyki po 10 tygodniach
Wejścia: 220
Na plus: 105
Saldo: +15.00%

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Na początek tygodnia dwa zlecenia w zasadzie na BE. Widziałem w tym miejscu szanse na jakąś wyraźniejszą korektę jeśli mamy dalej iść w górę ale tak niemrawo to robili z cofkami że zamknąłem obie części.

Teraz widzę jak jednak jedzie w dół. Mogłem tą jedną cześć trzymać jak planowałem do max ale przy 2 pipsach bezpieczeństwa to nawet bym nie zareagował jakby poszli UP. Ważniejsze zabezpieczenie kapitału niż liczenie że jednak 'może się uda'.

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+20 :568:

Zaczekałem na koniec tej korekty i podłączyłem się na UP. Pierwsza cześć pozycji zamknięta na poszukiwane 20p a druga cześć ustawiona na BE+4 z TP na te 50p.

EDIT: właśnie druga pozycja zamknęła się na tym BE+

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+8 +5 :568:

Zrobił się 'wachlarz' z LT + przy kolejnym podejściu nie zrobili nowej górki i mimo przekonania szukania raczej okazji na UP zdecydowałem się na złapanie prawdopodobnego ruchu w dół. Przez chwilę postraszyło mnie SL ale potem szybko zrobili zjazd i zamknąłem pierwszą cześć. Druga sobie czekała już z BE+ ale jak już się zatrzymali na dłuższą chwilę nie podchodząc pod ostatni dołek a potem większy ruch w górę zamknąłem z ręki jak się szybko dało.
Zabrakło trochę szybkiego orientowania się bo gdzieś tutaj powinienem wejść w ten UP, który widziałem a do zgarnięcia było zdecydowanie więcej niż to co złapałem na spadkach ale wczoraj udało mi się przkroczyć mój własny s/r na poziomie +20% salda i stwierdziłem, że dzisiaj z większym marginesem bezpieczeństwa postaram się zamknąć dzienna świeczkę konta ponad przebity s/r co otworzy drogę na nowe górki - to tak znowu podsumowanie trochę z żartem :lol:

guccon
Pasjonat
Pasjonat

+5 +2 :568:

Są kolejne plusy ale w zasadzie rozegrałem to fatalnie. Złapałem ruch w dół i pierwszą cześć zamknąłem zbyt szybko chociaż przebili na potwierdzenie s/r. Drugą cześć miałem trzymać max więc ustawiłem BE+ nad wspomniane s/r ale patrząc na wykres to mogłem to zamknąć wcześniej. W zasadzie to miałem na to wielką ochote jak saldo przekraczało +30% no ale miałem przecież wyciągać max z tej dodatkowej części więc zostawiłem zgodnie z planem. Chwile jeszcze się pobujało i zamknęło na BE+.
Najważniejsze że na dzisiaj koniec i zgodnie z planem zamknę dzień na całkiem przyzwoity plus.

Zerkam na wykres od kilku minut i wydaje mi się mało płynny tzn są takie mikro przeskoki i to często. Mam nadzieje że to tylko tak dzisiaj i AM się nie popsuło ...

guccon
Pasjonat
Pasjonat

eeeee no co jest z tym AM PRO :?
Ostatnio tylko rano robiłem wejścia bo w trakcie dnia ale i pod koniec wykres cały czas mi skacze tzn nie ma płynnych przejść tylko widzę cenę jak przeskakuje czasami nawet o 5 pipsów. W załączniku przykład jak przy SL=4p zamknęło mi na -8p :/
A to było pierwsze wejście za 1.3 lota więc skasowało mnie konkretnie.

W domu rano i wieczorem nie mam problemów z płynnościa wykresu a w pracy od kilku dni zamula i teraz nie wiem czy to wina kompa czy AM tak się popsuło w trakcie najwiekszych obrotów :? ktoś zauważył coś podobnego ??

EDIT: znalazłem odpowiedź w dziale z platformami. Trzeba będzie mniej wejść robić albo jakaś przerwa :?

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

guccon pisze:Trzeba będzie mniej wejść robić albo jakaś przerwa
albo zmiana brokera :wink:

ODPOWIEDZ